Comber jagnięcy

Jagnięcina to idealne mięso dla osób przestrzegających zdrowego trybu życia oraz tych, którzy dbają o nienaganną sylwetkę. Comber jagnięcy, zwany inaczej french racks, to najszlachetniejszy z elementów jagnięcych. Jego delikatne, soczyste mięso, pochodzące z odcinka lędźwiowo-krzyżowego jest najbardziej doceniane przez szefów kuchni na całym świecie za wyjątkowe walory kulinarne.

CHARAKTERYSTYCZNY SMAK I AROMAT ZAPADAJĄCY W PAMIĘĆ

Comber można przygotowywać z różnymi dodatkami, zarówno ziołowymi, jak i owocowymi. Znakomicie smakuje w wersji sauté. Pasuje do pieczywa, kasz, ziemniaków i innych warzyw. Ma bardzo delikatne i soczyste mięso o rozpływającej się w ustach strukturze oraz charakterystyczny smak i aromat. Te cechy sprawiają, że jest uwielbiany przez dzieci, kobiety i mężczyzn szukających bardziej wyrafinowanych doznań kulinarnych. Każdy kto raz rozsmakuje się w combrze jagnięcym chce wracać do tego smaku jak najczęściej.

JAK PRZYGOTOWAĆ?

Możesz upiec go w całości lub przygotować w formie poręcznych kotlecików. Pozostawienie kości nie tylko nada potrawie dodatkowego efektu wizualnego, ale także ułatwi konsumpcję. Comber jagnięcy najlepiej zamarynować klika godzin przed podaniem. Późniejsza obróbka termiczna nie zajmie dużo czasu. Jedyne o czym musisz pamiętać to unikanie soli! Należy posolić go dopiero po usmażeniu lub grillowaniu. Dzięki temu mięso pozostanie delikatne i kruche.

Przepisy można znaleźć w zakładce Kulinarne Inspiracje lub na naszym mięsnym blogu Stekopedia.pl.

DLACZEGO WARTO JEŚĆ JAGNIĘCINĘ?

Mięso jagnięce poza niezaprzeczalnymi walorami smakowymi jest również bardzo zdrowe.  Pochodzące z jagniąt do 12 miesiąca życia jest niskokaloryczne. Ponadto dostarcza wielu składników mineralnych, witamin i aminokwasów wspomagając zbilansowaną dietę. Ograniczona ilość tłuszczów nasyconych pozwala utrzymać cholesterol w ryzach. Coraz częściej mówi się także o jej przeciwutleniających i antynowotworowych właściwościach. Jest także źródłem kwasu foliowego, witamin z grupy B, a także: fosforu, potasu, sodu, żelaza i cynku.

Cena

Etykiety

Pokaż wyniki (3)
Comber jagnięcy
Widok:
Dostępność:
Na stronie:
Sortuj po:

Mini comber na pieczeń - bułgarska jagnięcina

400g soczystej bułgarskiej jagnięciny (z/k) - produkt mrożony

Indeks katalogowy: KAT00034

Możesz urozmaicić swoje domowe menu dzięki tej poręcznej mini pieczeni jagnięcej. Porcja idealna na kolację dla dwojga.

  • Cena PLN za 100 g:
    • 12,05
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,4
12,28 USD brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Comber jagnięcy - nowozelandzka jagnięcina

Nowozelandzki comber jagnięcy "grass fed" 950g - produkt mrożony

Indeks katalogowy: Jag000098

Comber jagnięcy z zielonej Nowej Zelandii to fantastyczny element do pieczenia w całości lub do pokrojenia na kotleciki i zgrillowania. Mięso niezwykle delikatne i smakowite, doceniane przez miłośników jagnięciny na całym świecie.

  • Cena PLN za 100 g:
    • 18,28
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,95
42,14 USD brutto
Średnio
Realizacja do 2 dni

Comber jagnięcy - angielska jagnięcina

Grass fed, z okrywą tłuszczową 900g

Indeks katalogowy: Jag000109

Angielska jagnięcina grass fed charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i delikatnością mięsa. Comber jest najszlachetniejszym z elementów jagnięcych.

  • Cena PLN za 100 g:
    • 22,82
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,9
49,83 USD brutto
Dostępne
Realizacja standardowa