Home

Julian Karewicz 2023-08-28 444

Teres Major flambirowany whisky w sosie śmietanowo-grzybowym

Teres major to jeden z naszych ulubionych steków. Teksturą, kruchością, smakowitością i kształtem przypomina mini polędwicę. Niezwykle prosty w przygotowaniu.
Czytaj więcej
2023-08-23 305

Co to jest marmurkowatość?

Czym jest osławiona marmurkowatość wołowiny? To pojęcie często pojawia się na różnych forach miłośników tego mięsa. Przeczytaj nasz artykuł, by lepiej zrozumieć to zagadnienie.
Czytaj więcej
SalonGrilli 2023-08-03 163

Kotleciki jagnięce grillowane na grillu gazowym

Jagnięcina z grilla jest przepyszna. Naszym zdaniem jednymi z najlepszych na grilla są steki z combra. Idealna kombinacja smaku mięsa, tłuszczyku i aromatu z opiekanej kości.
Czytaj więcej
2023-07-21 290

Sushi z wołowiną - rainbow maki z polędwicą wołową Black Angus

Sushi kojarzy nam się najczęściej z rybami. Ale ten videoprzepis Adriana Kiersnowskiego, Mistrza Polski w robieniu sushi sprawi, że odkryjesz to tradycyjne danie kuchni japońskiej na nowo.
Czytaj więcej
2023-07-07 241

Stek wieprzowy secreto iberico na grillu gazowym

Legendarna hiszpańska wieprzowina iberico. Doskonała na grilla. Sprawdź jak banalne jest przygotowanie pysznego, soczystego, delikatnego steka z tego wyjątkowego mięsa.
Czytaj więcej
2023-06-27 505

Triki i porady, dzięki którym zostaniesz mistrzem grillowania

Grillowanie to niezwykle przyjemna forma spędzania czasu. Czasami wydaje nam się to trochę skomplikowane. Jak zawsze trening czyni mistrza. Mamy nadzieję, że nasze porady pomogą ci przełamać wstępną nieśmiałość w tym...
Czytaj więcej
2023-06-14 542

Soczyste burgery Wagyu lub Black Angus z bekonem

Burger zaczął być w ostatnim czasie jednym z ulubionych dań z grilla Polaków. Podstawą dobrego burgera jest oczywiście dobre mięso. Sprawdź ten videoprzepis i przygotuj klasycznego, soczystego burgera, którego...
Czytaj więcej
2023-06-08 1035

Wielkie Grillowanie amerykańskich steków podczas WOW FEST w Elektrowni Powiśle

Spędź gorący, czerwcowy weekend na degustacjach win i dań gotowanych na żywo przez blogerów kulinarnych w fantastycznym loftowym klimacie.
Czytaj więcej
2023-05-19 526

Jakie mięso na grilla wybrać

Wybór odpowiedniego mięsa na grilla nie jest aż tak trudne jak się może wydawać. Najważniejsze jest, by mięso miało wysoką jakość i pochodziło ze sprawdzonego źródła. Co do rodzajów mięsa w tym artykule znajdziesz...
Czytaj więcej
2023-05-15 1879

Stek z antrykotu smażony na patelni podany z "polską sałatką z pikli"

Mistrz i wybitny specjalista od mięsa Adam Chrząstowski pokazuje jak przygotować stek z antrykotu USA Black Angus z oryginalnym polskim dodatkiem jakim jest sałatka z pikli.
Czytaj więcej
2023-04-20 646

Burger z serem blue i słodkim żurawinowym sosem barbecue

Podstawą dobrego burgera jest dobra wołowina, kompozycja pysznych świeżych warzyw i oczywiście dobrane do tego odpowiednio sosy i dodatek, który może nadać daniu tego wyjątkowego twistu. Tutaj będzie nim pyszny ser blue.
Czytaj więcej
2023-04-14 1288

Mostek wołowy z piekarnika król teksańskiego BBQ

Bryskiet to Król grilla w stanie Teksas. Jeden jego koniec to chude mięso, natomiast na drugim znajduje się gruba warstwa pysznego tłuszczu. Musi być pieczony wystarczająco długo, źle przygotowanego można używać do...
Czytaj więcej
Oglądane

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się