Jagnięcina

Delikatna jagnięcina

JAGNIĘCINA TO JEDNO Z NAJZDROWSZYCH MIĘS

Poza fantastycznymi walorami kulinarnymi mięso jagnięce dostarcza niezbędnych składników mineralnych i odżywczych dla zrównoważonej diety każdego człowieka.  Jest idealna dla ludzi promujących kuchnię dietetyczną i lekkostrawną. Pochodzi ona tylko z młodych jagniąt (od czwartego do dwunastego miesiąca życia). Dowiedz się więcej na ten temat z naszego artykułu Wartości odżywcze jagnięciny.

PRODUKCJA W ZGODZIE Z NATURĄ

Proces produkcji mięsa z jagniąt znajdujących się w naszej ofercie jest praktycznie tożsamy z produkcją ekologiczną. Ekstensywne rolnictwo, całorocznie zielone pastwiska Anglii, Irlandii, Bułgarii czy Nowej Zelandii dostarczają zwierzętom naturalnego pożywienia w postaci soczystych traw i ziół. Treny, na których pasą się zwierzęta są wolne od zanieczyszczeń, ponieważ znajdują się z dala od terenów przemysłowych i wielkich miast.

GWARANCJA ŚWIEŻOŚCI I SZYBKI CZAS DOSTAWY

Oferujemy chłodzoną, świeżą angielską jagnięcinę, którą ściągamy do Polski co tydzień. W naszym sklepie oferujemy zarówno mięso jagnięce chłodzone jak i mrożone. Profesjonalne mrożenie w -18 stopniach jest neutralne dla jakości produktu natomiast znacznie przedłuża czas przechowywania dzięki czemu pyszna jagnięcina może być zawsze pod ręką. Gwarancją świeżego produktu na Państwa stołach jest, nie tylko szybki czas dostawy, profesjonalne zabezpieczenie chłodnicze produktu podczas transportu, ale także świetne opinie wśród naszych Klientów.

SZEROKI WACHLARZ ZASTOSOWAŃ KULINARNYCH

A co w przypadku braku pomysłu na potrawę? Otóż mięso jagnięce będzie idealnym rozwiązaniem, ponieważ z nim ograniczenia w kuchni, praktycznie nie istnieją. Jagnięcina idealnie nadaje się do grillowania, duszenia, pieczenia i smażenia. To mięso daje niezwykle szeroki wachlarz możliwości. W naszej zakładce Kulinarne Inspiracje znajdziesz wiele pomysłów jak dobrze przyrządzić jagnięcinę, od szaszłyków, przez burgery jagnięce, jagnięcinę do pieczenia taką jak udziec jagnięcy, comber jagnięcy czy łopatka jagnięca, aż po steki z udźca i kotleciki jagnięce najwyższej jakości. Warto więc wprowadzić ten gatunek mięsa do swojego jadłospisu, nie tylko ze względu na możliwości jego przygotowania, ale też na jego właściwości zdrowotne.       

FAQ

PO CZYM POZNAĆ JAGNIĘCINĘ WYSOKIEJ JAKOŚCI?

Mięso jagnięce powinno być delikatne, sprężyste w dotyku, mieć jasnoróżową do różowej barwę. Powinno być lekko wilgotne o świeżym przyjemnym zapachu (po otwarciu opakowania vacuum, gdzie mięso jagnięce znajdowało się w warunkach próżni, należy chwilę poczekać aż mięso zacznie się utleniać i nabierać naturalnego koloru i zapachu).

JAKI ELEMENT JAGNIĘCINY WYBRAĆ DO DANEJ TECHNIKI KULINARNEJ?

Grill: burger jagnięcy, stek z udźca jagnięcego, szaszłyk jagnięcy, kotleciki jagnięce, stek z combra, stek jagnięcy

Duszenie: gulasz jagnięcy, golonka jagnięca, łopatka jagnięca, udziec jagnięcy

Pieczenie: biodrówka jagnięca, łopatka jagnięca, udziec jagnięcy, comber jagnięcy, biodrówka jagnięca

Smażenie: stek jagnięcy, biodrówka jagnięca, stek z udźca, stek z combra, gulasz z jagnięciny

JAKIE DODATKI DO JAGNIĘCINY?

Jagnięcina jest mięsem aromatycznym, dlatego idealnym dopełnieniem jej smaku będzie przygotowanie odpowiedniej marynaty. Mięso jagnięce bardzo lubi marynaty ziołowe. Do jagnięciny najlepiej pasują mocno wyraziste przyprawy takie jak chili, rozmaryn, czosnek, imbir, kurkuma itp. Dobrym pomysłem będzie zamarynowanie jagnięciny np. w mleku, czerwonym winie lub serwatce. Proces ten może trwać od paru godzin, aż do dwóch dni w zależności od tego, jaki efekt zamierzamy uzyskać. Jagnięcina znakomicie komponuje się ze świeżymi, słodkimi owocami oraz cytrusami. Klasycznym dodatkiem jest także świeża mięta i sławny na całym świecie angielski sos miętowy.   

JAK PRZECHOWYWAĆ JAGNIĘCINĘ?

Świeżo rozpakowanej jagnięciny, nie należy trzymać dłużej w lodówce niż dwa dni. W przypadku mrożenia najlepiej zamrozić ją w całości, nie krojąc na części, dzięki czemu zachowa dłużej wszystkie swoje walory. W takich warunkach może przeleżeć nawet do dziesięciu miesięcy.   

 

Cena

Etykiety

Widok:
Dostępność:
Na stronie:
Sortuj po:

Gulasz z delikatnej angielskiej jagnięciny

Mięso pokrojone w drobną kostkę, zapakowane na tacce 200 g

Indeks katalogowy: Jag000036

To wspaniałe chude mięso może mieć niezliczoną ilość zastosowań jeśli chodzi o duszenie i smażenie zarówno w klasycznych przepisach kuchni europejskiej jak również kuchni azjatyckiej, bałkańskiej czy bliskowschodniej.

  • Cena PLN za 1 kg: 125,7
  • Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
  • Waga opakowania [kg]: 0,2
25,14 zł brutto
Dostępne
Realizacja standardowa

Burgery jagnięce

2 szt. burgerów z soczystej bułgarskiej jagnięciny

Indeks katalogowy: KAT00041

Spróbuj pysznych burgerów jagnięcych z bułgarskiej jagnięciny. Poczuj nuty smakowe traw i ziół słonecznej Bułgarii.

  • Cena PLN za 1 kg: 96,6
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
  • Waga opakowania [kg]: 0,3
28,98 zł brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Steki z udźca jagnięcego UK

Angielskie steki z udźca bez kości 2 szt.

Indeks katalogowy: Jag000035

  • Cena PLN za 1 kg: 122,1
  • Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
  • Waga opakowania [kg]: 0,24
29,30 zł brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Szaszłyki z bułgarskiej jagnięciny

2 szt. na tacce skin pack

Indeks katalogowy: KAT00043

Delikatne mięso z udźca jagnięcego to idealna propozycja na grilla. Miękkie i chude mięso, a w smaku wyjątkowe.

  • Cena PLN za 1 kg: 106,76
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
  • Waga opakowania [kg]: 0,3
32,03 zł brutto
Dostępne
Realizacja standardowa

Steki z udźca jagnięcego 2 szt.

240g soczystej bułgarskiej jagnięciny (z/k)

Indeks katalogowy: KAT00037

Soczysta jagnięcina bułgarska ma wyjątkowy smak, jest krucha i delikatna . Zaproś na ucztę wszystkich, którym chcesz sprawić przyjemność kulinarną.

  • Cena PLN za 1 kg: 165
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
  • Waga opakowania [kg]: 0,24
39,60 zł brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Kotleciki jagnięce T-bone UK

Angielskie kotleciki z kością 4 szt.

Indeks katalogowy: Jag000037

  • Cena PLN za 1 kg: 0
  • Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
  • Waga opakowania [kg]: 0,35
39,69 zł brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Steki z combra jagnięcego 3-4 szt.

320g soczystej bułgarskiej jagnięciny (z/k)

Indeks katalogowy: KAT00035

Soczyste kotleciki jagnięce są nadzwyczajnie smakowite. Absolutnie pokochasz charakterystyczny, złożony, a jednocześnie klasyczny, delikatny smak.

  • Cena PLN za 1 kg: 0
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
  • Waga opakowania [kg]: 0
49,14 zł brutto
Średnio
Realizacja do 2 dni

Łopatka jagnięca na pieczeń UK

Angielska rolowana łopatka jagnięca bez kości

Indeks katalogowy: Jag000034

  • Cena PLN za 1 kg: 99,54
  • Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
  • Waga opakowania [kg]: 0,5
49,77 zł brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Steki jagnięce T-bone 4 szt.

350g soczystej bułgarskiej jagnięciny (z/k)

Indeks katalogowy: KAT00034

Możesz urozmaicić swoje domowe menu dzięki jedynym w swoim rodzaju kotlecikom jagnięcym t-bone z grilla. Są delikatne i soczyste i niezwykle smakowite. Zagwarantują satysfakcję Tobie i Twoim gościom!

  • Cena PLN za 1 kg: 153,94
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
  • Waga opakowania [kg]: 0,35
53,88 zł brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Angielska golonka jagnięca

Tylna golonka jagnięca z kością UK

Indeks katalogowy: Jag000106

  • Cena PLN za 1 kg: 74,4
  • Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
  • Waga opakowania [kg]: 0,75
55,80 zł brutto
Średnio
Realizacja do 2 dni

  • Cena PLN za 1 kg: 72,05
  • Kraj pochodzenia: Irlandia
  • Waga opakowania [kg]: 0,95
68,45 zł brutto
Średnio
Realizacja do 2 dni

Poezja smaku rolowanej łopatki jagnięcej idealnej na pieczeń dostępna na wyciągnięcie ręki. Ciesz się soczystym, kruchym mięsem jagnięcym z zielonej wyspy Irlandii.

  • Cena PLN za 1 kg: 56,15
  • Kraj pochodzenia: Irlandia
  • Waga opakowania [kg]: 1,7
95,46 zł brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni
Sprawdź stan połączenia z internetem