Medaliony wołowe

Stekami naszym zdaniem fascynującymi są medaliony wołowe. Wycinamy je z ligawy Black Angus USA. Ligawa jest mięśniem uznawanym za jeden z bardziej twardych w tuszy, w opinii wielu na pewno nie nadaje się do smażenia, a wyłącznie na carpaccio. Jest zbyt chuda na pieczeń i zbyt twarda do grillowania. Generalnie możemy przyznać rację w tej kwestii w przypadku większości ligaw wołowych świata 😊 jednak amerykańska ligawa, wysezonowana i marmurkowa o dziwo nadaje się do grillowania i jest bardzo pyszna. Można ją też dodatkowo trochę rozbić przed samym przyrządzeniem i zamarynować, zachęcamy do eksperymentowania. Zapewniamy, że efekty bardzo pozytywnie was zaskoczą.
 

Cena

Etykiety

Pokaż wyniki (1)
Medaliony wołowe
Widok:
Dostępność:
Na stronie:
Sortuj po:

Medaliony z ligawy BLACK ANGUS USA

w klasie USDA CHOICE pakowane po 2 szt - produkt mrożony

Indeks katalogowy: Woł0003061

Ciekawa propozycja na steka. Amerykańska wołowina jest tak delikatna, że nawet z ligawy można przygotować pysznego steka. W opisie zamieściliśmy linki do przepisów. Zaskocz znajomych takim stekiem.

Dostępne
Realizacja standardowa
7,27 USD brutto brutto
Do przechowalni