Recipes

Stek z antrykotu z balsamicznym sosem pieczarkowym

Ten przepis jest pełen umami, czyli smaku cząbru. Pełny smak steków z antrykotu podawanych z grzybami w aksamitnym balsamicznym sosie octowym.

golonka jagnięca z cydrem podana na półmisku

Kusząca kolacja dla dwojga, niezwykle szybka w przygotowaniu, ale wymagająca długiego pieczenia. Efekt jest jednak tego warty! Duszona w cydrze z warzywami golonka staje się pyszna i krucha.

 

 

udziec jagnięcy podany na talerzu z ziemniakami

Pieczeń z chudego mięsa z udźca jagnięcego w otoczce z musztardy, czosnku i świeżych ziół, serwowana z pieczonymi ziemniakami i warzywami sezonowymi

Polędwica wołowa w ziołach

Pieczeń wołowa z polędwicy doprawiona ziołami z pewnością zostanie ulubieńcem całej rodziny.

Polędwica wołowa z czosnkiem i grillowanymi warzywami

Pikantne, pieczone ziemniaki, cebula, pomidory i cukinia doskonale komponują się z delikatnym smakiem pieczeni z polędwicy. To proste w przygotowaniu i pyszne danie!

pokrojona polędwica wołowa podana na talerzu

Wyśmienite połączenie delikatnej polędwicy wołowej z czerwonym, wytrawnym winem, w akompaniamencie sosu z borowików szlachetnych.

Pyszne, aromatyczne curry rodem z Indii z pokrojonej w kostkę łopatki lub udźca jagnięcego, którego przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut!

udziec jagnięcy z kością na talerzu

Smakowita pieczeń jagnięca w sosie z cydru i smażona w maśle czosnkowo-ziołowym. Idealne danie na weekend lub specjalne okazje.

gotowy udziec w naczyniu do pieczenia

Udziec jagnięcy z rusztu w paście domowej roboty z anchois i ziół, pieczony na grillu lub w piekarniku

pokrojony udziec jagnięcy

Doskonałe danie na grilla – pieczeń z udźca jagnięcego w mieszance ziołowej złożonej z ziela angielskiego, czosnku, cytryny i tymianku