Perliczka

Perliczka to nieduży, ciekawie ubarwiony ptak, który skrywa pod piórami prawdziwy skarb. Mięso drobiowe smakiem przypominające bażanta, ale o wiele łatwiejsze w przygotowaniu.

POWÓRT NA STOŁY

Był czas, gdy ten pochodzący z Afryki gatunek zamieszkiwał większość polskich gospodarstw. Ceniono go za łatwość hodowli, która dzięki niewielkim wymaganiom, małym kosztem dostarczał smacznego pożywienia. Po latach okazało się, że poza argumentami ekonomicznymi, jest on także źródłem bardzo zdrowego i smacznego mięsa.

NAJWAŻNIEJSZA JAKOŚĆ I SMAK

Drób nie ma obecnie najlepszej opinii mimo to jest w Polsce zdecydowanym liderem, jeśli chodzi ilość spożyci kilogramów per capita. Informacje o sposobach i czasie trwania hodowli konwencjonalnej kurczaków, a także ilości antybiotyków w ich mięsie może zniechęcać świadomych konsumentów do ich zakupu.

W trosce o zdrowie naszych klientów wprowadziliśmy do oferty filety i tuszki z perliczki, której hodowla jest prowadzona całkowicie w zgodzie z naturą. Jest to drób klasy premium, który może stanowić zdrową alternatywę. Powinny się nią zainteresować osoby przestrzegające zdrowej diety oraz te marzące o zrzuceniu zbędnych kilogramów. Znakomite będzie też dla cukrzyków. Mięso tego ptaka jest lekkostrawne i bogate w aminokwasy oraz fosfor, magnez i żelazo. A ponad wszystkimi walorami zdrowotnymi ma także pyszny, naturalny smak, który pamiętamy z czasów dzieciństwa.

PRZYGOTOWANIE

Dla osób, które mają mniejszą wiarę w swój talent kulinarny zapewniamy, że perliczka jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Pod względem wyglądu i smaku przypomina odrobinę dzikie ptactwo np. bażanta. Ale co działa na jej korzyść, jest tańsza i mniej wymagająca podczas gotowania. W przeciwieństwie do wymienionego już bażanta, jest bardzo delikatna i krucha. Nie ma więc potrzeby pozostawienia jej do skruszenia czy marynowania przed obróbką termiczną. Oczywiście można to zrobić, by mięso nabrało wyraźniejszego smaku.

Charakteryzuje się bardzo dużą różnorodnością zastosowań kulinarnych. Doskonała na rosół, do pieczenia, na grilla lub jako dodatek do sałatki. Sprawdzi się zarówno w towarzystwie wyrazistych dodatków np. pomarańczy, jak i delikatnego wina.

Przygotowując przestrzegaj dokładnie przepisu. Jest to chude mięso, chwila nieuwagi może doprowadzić do jego przesuszenia.

Przepisy można znaleźć w zakładce Kulinarne Inspiracje lub na naszym mięsnym blogu Stekopedia.pl.

 

Cena

Etykiety

Pokaż wyniki
Widok:
Dostępność:
Na stronie:
Sortuj po:

Filet z perliczki - Francja

Filet w wadze 300g - produkt mrożony

Indeks katalogowy: Inn000055

Francuski filet z perliczki zachwyca wybitną delikatnością i soczystością mięsa. Wspaniała, zdrowa alternatywa dla kurczaka.

  • Cena PLN za 1 kg:
    • 105,5
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,3
8,36 USD -5% 7,94 USD brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Perliczka - Francja

Francuska mrożona perliczka w wadze 1.1. kg - produkt mrożony

Indeks katalogowy: Inn000054

Niezwykle delikatne i smakowite mięso perliczki to źródło witamin i cennych protein o niskiej zawartości tłuszczu. Doskonała propozycja dla dbających o zdrową dietę.

  • Cena PLN za 1 kg:
    • 48,93
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,1
14,21 USD -5% 13,50 USD brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni