Polędwica wołowa

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ I DELIKATNOŚĆ MIĘSA

Polędwica wołowa jest najdelikatniejszym elementem wołowym w tuszy. Znajduje się ona na grzbiecie zwierzęcia i nie wykonuje prawie żadnej pracy jako mięsień. Dzięki temu jest tak delikatna i po przyrządzeniu dosłownie rozpływa się w ustach.

JAK PRZYGOTOWAĆ?

Polędwica to mięso o bardzo wysokiej jakości i drobnowłóknistej tkance. Nie wymaga ona długiej obróbki termicznej i świetnie nadaje się do smażenia, grillowania i pieczenia w całości. W Polsce jest szczególnie znana pod postacią steku mignon. Ma ona jednak o wiele więcej zastosowań i stanowi wręcz nieograniczone źródło możliwości kulinarnych. Przygotowuje się z niej między innymi: steki (jest świetna na grilla oraz do smażenia na domowej patelni), do pieczenia w całości, na tatara oraz carpaccio. Warkocz polędwicy wykorzystać można na cevapcici, suflaki oraz szaszłyki. Przepisy na dania z tego mięsa znajdują się na naszej stronie Kulinarne Inspiracje.

JAKIE SĄ WARTOŚCI ODŻYWCZE?

Podobnie jak wszystkie elementy tuszy wołowej, polędwica także jest bogata w białko i zawiera znaczną ilość witamin z grupy B. Jest również niskotłuszczowa i stanowi bogate źródło minerałów, takich jak cynk, selen, fosfor, potas, magnez i żelazo. Jest zakwalifikowana przez Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych jako chude mięso, a na około 454 g. mięsa przypada 1200 kalorii. Jest zatem doskonała dla osób dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę.

Cena

Etykiety

Pokaż wyniki (6)
Polędwica wołowa
Widok:
Dostępność:
Na stronie:
Sortuj po:

Idealne na grilla i do smażenia delikatne steki z najwyższej jakości amerykańskiej, soczystej polędwicy.

  • Cena PLN za 100 g:
    • 49,18
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,2
24,93 USD brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Polędwica polska premium

z młodego bydła

Ceniona za wyjątkową delikatność i kruchość mięsa polska polędwica jest doskonała na wyjątkową okazję i na co dzień.

  • Cena PLN za 100 g:
    • 10,16
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,8
od
46,35 USD brutto
do
56,65 USD brutto

Brazylijska polędwica zachwyci Cię kruchością mięsa i wspaniałym smakiem wołowiny hodowanej w naturalny sposób grass fed.

  • Cena PLN za 100 g:
    • 14,19
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,8
64,76 USD brutto
Średnio
Realizacja do 2 dni

Polędwica wołowa grass fed - argentyńska wołowina

w klasie wagowej 1.8kg *Argentine Quality Beef - produkt mrożony

Indeks katalogowy: Woł000279

Jeśli potrzebujesz naprawdę wyjątkowej polędwicy wołowej to argentyńska polędwica z naszego sklepu *Argentine Quality Beef będzie Twoim naturalnym wyborem.

  • Cena PLN za 100 g:
    • 21,08
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,8
96,19 USD brutto
Średnio
Realizacja do 2 dni

Idealna na steki oraz do pieczenia w całości.

od
144,19 USD brutto
do
224,29 USD brutto

Polędwica jest najszlachetniejszym, najbardziej kruchym elementem tuszy wołowej. Amerykańska polędwica Black Angus jest prawdziwą królową wśród polędwic. Delikatność i smak, któremu nie można się oprzeć.

204,87 USD brutto
Końcówka asortymentu
Realizacja do 2 dni