Stek z rostbefu z ziołami

2022-07-08Kategoria: Przepisy i artykuły, Wołowina, Grillowanie, Smażenie
Do ulubionych
1807
1807
Do ulubionych
Stek z rostbefu z ziołami
2022-07-08Kategoria: Przepisy i artykuły, Wołowina, Grillowanie, Smażenie

Stek z rostbefu z ziołami

Przygotuj aromatyczną marynatę z tymianku, oregano, cytryny i czosnku, a następnie natrzyj nią mięso. Nada ona Twoim stekom wyrazisty smak i wspaniały aromat.

Użyty sprzęt

  • grill gazowy lub węglowy
  • szczypce do mięsa

Składniki

Przyprawy:

  • 2 łyżki stołowe posiekanego świeżego tymianku
  • 1 łyżka stołowa siekanego świeżego oregano
  • 2 łyżeczki świeżo startej skórki z cytryny
  • 3 ząbki czosnku, posiekane
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania

  • Połączyć składniki przypraw w małej miseczce; odłożyć 2 łyżeczki do dekoracji. Resztę przypraw wetrzeć równomiernie w steki wołowe.
  • Umieścić steki na kratce na średniej wysokości, nad pokrytymi popiołem węglami. Grillować pod przykryciem od 11 do 14 minut (na średnim ogniu na wstępnie rozgrzanym grillu gazowym, od 11 do 15 minut) dla średnio krwistych (63°C) do średnio wysmażonych (71°C), obracając od czasu do czasu.
  • Odłożyć na kilka minut, aby steki odpoczęły. Pokroić w plastry. Doprawić do smaku ulubionymi przyprawami i solą, według uznania.
Typ dania: danie z grilla, kolacja, obiad, outdoor grill
Typ kuchni: amrykańska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się