Szaszłyki i gulasz jagnięcy
JAGNIĘCINA W KOSTCE CZYLI SZASZŁYK LUB GULASZ
Szaszłyk to jedno z tych dań, które z grilla smakują najlepiej. Może to wpływ świeżego powietrza, a może małe kawałki mięsa, które szybko nabierają pysznego smaku, chrupkości z zewnątrz i soczystości wewnątrz. Szaszłyki jagnięce, czyli równo opieczone kawałki mięsa ułożone na drewnianych patyczkach to kwintesencja lata.
Gulasz jagnięcy polecamy natomiast w chłodniejsze dni, kiedy potrzebujemy zdrowego, smacznego i pożywnego posiłku. Delikatne mięso w pysznym sosie z dodatkami warzyw korzennych z pewnością jest dobrym pomysłem szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Będzie też znakomity w daniach kuchni indyjskiej.
ORZEŹWIAJĄCY LEKKI SMAK DANIA Z GRILLA
W miesiącach letnich dieta się zmienia. Chętniej jemy warzywa i owoce, unikamy tłustych potraw. Żar lejący się z nieba powoduje, że z przyjemnością raczymy się orzeźwiającymi smakami. Jagnięcina w letnim klimacie odnajduje się znakomicie. Wiedzą o tym wszyscy, którzy kochają podróże. Po pierwsze jest chuda. Po drugie jest delikatna. Po trzecie uwielbia towarzystwo świeżych dodatków. Z miętowym sosem tworzy obłędną parę. Nie powinno więc zabraknąć jej podczas letnich imprez BBQ.
Stając naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów, przygotowaliśmy dwie możliwości przygotowania tego specjału. Dla niecierpliwych i zabieganych mamy gotowe szaszłyki. Wystarczy je tylko położyć na grillu. Ci, którzy wolą sami dopracować smak mięsa, ewentualnie je zamarynować lub piec w towarzystwie warzyw, mają do dyspozycji gulasz jagnięcy. Nazwa sugeruje co prawda inne przeznaczenie. Ale zapewniamy, że szaszłyki z pociętego udźca jagnięcego wyjdą rewelacyjne. A fakt, że mięso jest już pokrojone tylko ułatwi pracę.
Jagnięcina jest lekkostrawna, nie powoduje uczucia ciężkości. A niski poziom kalorii pozwala na urozmaicenie przygotowanych z niej dań dodatkami. To zdrowa alternatywa dla mięs i wyrobów, które zazwyczaj trafiają na grilla.
GULASZ NA CHŁODNIEJSZY DZIEŃ LUB DO KUCHNI AZJATYCKIEJ
Generalnie w naszej kuchni coraz częściej eksperymentujemy z różnymi, międzynarodowymi kuchniami i smakami. Coraz popularniejsza jest u nas kuchnia azjatycka. Jagnięcina w formie gulaszu z udźca będzie doskonała do dań kuchni indyjskiej.
Osoby preferujące bardziej tradycyjne smaki mogą z powodzeniem wykorzystać gulasz jagnięcy w kuchni europejskiej. Jest to jedno z najpopularniejszych i najbardziej ukochanych dań w kuchni irlandzkiej czy angielskiej.
Gulasz jagnięcy- angielska jagnięcina
Mięso pokrojone w drobną kostkę, zapakowane na tacce 200 g - produkt mrożony
Indeks katalogowy: Jag000036
To wspaniałe chude mięso może mieć niezliczoną ilość zastosowań jeśli chodzi o duszenie i smażenie zarówno w klasycznych przepisach kuchni europejskiej jak również kuchni azjatyckiej, bałkańskiej czy bliskowschodniej.
- Cena PLN za 100 g:
- 12,57
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,2
Adana kebab - bułgarska jagnięcina
Szaszłyki jagnięce z mięsa mielonego - produkt mrożony
Indeks katalogowy: Jag000173
Tradycyjne danie kuchni orientalnej z delikatnego mięsa jagnięcego.
- Cena PLN za 100 g:
- 9,9
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,3
Szaszłyki - bułgarska jagnięcina
2 szt. na tacce skin pack - produkt mrożony
Indeks katalogowy: KAT00043
Delikatne mięso z udźca jagnięcego to idealna propozycja na grilla. Miękkie i chude mięso, a w smaku wyjątkowe.
- Cena PLN za 100 g:
- 13,29
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,3