Szaszłyki i gulasz jagnięcy

JAGNIĘCINA W KOSTCE CZYLI SZASZŁYK LUB GULASZ

Szaszłyk to jedno z tych dań, które z grilla smakują najlepiej. Może to wpływ świeżego powietrza, a może małe kawałki mięsa, które szybko nabierają pysznego smaku, chrupkości z zewnątrz i soczystości wewnątrz. Szaszłyki jagnięce, czyli równo opieczone kawałki mięsa ułożone na drewnianych patyczkach to kwintesencja lata.

Gulasz jagnięcy polecamy natomiast w chłodniejsze dni, kiedy potrzebujemy zdrowego, smacznego i pożywnego posiłku. Delikatne mięso w pysznym sosie z dodatkami warzyw korzennych z pewnością jest dobrym pomysłem szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Będzie też znakomity w daniach kuchni indyjskiej.

ORZEŹWIAJĄCY LEKKI SMAK DANIA Z GRILLA

W miesiącach letnich dieta się zmienia. Chętniej jemy warzywa i owoce, unikamy tłustych potraw. Żar lejący się z nieba powoduje, że z przyjemnością raczymy się orzeźwiającymi smakami. Jagnięcina w letnim klimacie odnajduje się znakomicie. Wiedzą o tym wszyscy, którzy kochają podróże. Po pierwsze jest chuda. Po drugie jest delikatna. Po trzecie uwielbia towarzystwo świeżych dodatków. Z miętowym sosem tworzy obłędną parę. Nie powinno więc zabraknąć jej podczas letnich imprez BBQ.

Stając naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów, przygotowaliśmy dwie możliwości przygotowania tego specjału. Dla niecierpliwych i zabieganych mamy gotowe szaszłyki. Wystarczy je tylko położyć na grillu. Ci, którzy wolą sami dopracować smak mięsa, ewentualnie je zamarynować lub piec w towarzystwie warzyw, mają do dyspozycji gulasz jagnięcy. Nazwa sugeruje co prawda inne przeznaczenie. Ale zapewniamy, że szaszłyki z pociętego udźca jagnięcego wyjdą rewelacyjne. A fakt, że mięso jest już pokrojone tylko ułatwi pracę.

Jagnięcina jest lekkostrawna, nie powoduje uczucia ciężkości. A niski poziom kalorii pozwala na urozmaicenie przygotowanych z niej dań dodatkami. To zdrowa alternatywa dla mięs i wyrobów, które zazwyczaj trafiają na grilla.

GULASZ NA CHŁODNIEJSZY DZIEŃ LUB DO KUCHNI AZJATYCKIEJ

Generalnie w naszej kuchni coraz częściej eksperymentujemy z różnymi, międzynarodowymi kuchniami i smakami. Coraz popularniejsza jest u nas kuchnia azjatycka. Jagnięcina w formie gulaszu z udźca będzie doskonała do dań kuchni indyjskiej.

Osoby preferujące bardziej tradycyjne smaki mogą z powodzeniem wykorzystać gulasz jagnięcy w kuchni europejskiej. Jest to jedno z najpopularniejszych i najbardziej ukochanych dań w kuchni irlandzkiej czy angielskiej.

 

Cena

Etykiety

Pokaż wyniki (2)
Szaszłyki i gulasz jagnięcy
Widok:
Dostępność:
Na stronie:
Sortuj po:

Gulasz jagnięcy- angielska jagnięcina

Mięso pokrojone w drobną kostkę, zapakowane na tacce 200 g - produkt mrożony

Indeks katalogowy: Jag000036

To wspaniałe chude mięso może mieć niezliczoną ilość zastosowań jeśli chodzi o duszenie i smażenie zarówno w klasycznych przepisach kuchni europejskiej jak również kuchni azjatyckiej, bałkańskiej czy bliskowschodniej.

  • Cena PLN za 100 g:
    • 13,19
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,2
6,41 USD brutto
Dostępne
Realizacja standardowa

Szaszłyki - bułgarska jagnięcina

2 szt. na tacce skin pack - produkt mrożony

Indeks katalogowy: KAT00043

Delikatne mięso z udźca jagnięcego to idealna propozycja na grilla. Miękkie i chude mięso, a w smaku wyjątkowe.

  • Cena PLN za 100 g:
    • 116,06
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,3
8,45 USD brutto
Dostępne
Realizacja standardowa