Wołowina Konesera
Wejdź na wyższy poziom kulinarnego wtajemniczenia i wybierz wołowinę najwyższej jakości. Wśród propozycji super premium znajdziesz steki z japońskiego Wagyu czy Black Angus USDA PRIME. Sezonowane mięso wołowe o wyjątkowej marmurkowości, kruchości i soczystości.
WAGYU ORAZ BLACK ANGUS
W naszym sklepie intenretowym znajdziesz wołowinę luksusową, idealną dla bardzo wymagających konsumentów. Skosztuj znakomitego mięsa z najbardziej uznanych na świecie ras do produkcji wołowiny. Rasa uważana za najlepszą na świecie to Wagyu i wywodzi się ona z Japonii. Wołowina pozyskiwana z tej rasy jest bezsprzecznie numerem jeden pod względem jakości. Wybitna marmurkowość gwarantuje, że jeśli chodzi o walory kulinarne, nie ma sobie równych. Drugą w kolejności jest rasa Black Angus. Genetycznie bydło tej rasy pochodzi z hrabstwa Angus w Szkocji. Mięso wołowe pozyskane z tej rasy również wyróżnia się bardzo dużą marmurkowością, dzięki której jest ono bardzo łatwe do przyrządzenia, pełne smaku i aromatu.
CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJE WOŁOWINA Z USA?
W naszym sklepie znajdziesz szeroki wachlarz produktów wołowych z USA. Polecamy zarówno steki jak i elementy wołowe z tego mięsa. Oryginalna amerykańska wołowina charakteryzuje się doskonałym smakiem i jakością docenianą przez koneserów na całym świecie. Składają się na nią lata doświadczeń i cała kultura produkcji i jedzenia mięsa wołowego sięgające jeszcze czasów pionierów. Z rodzinnych, tradycyjnych farm pochodzi 90% bydła w USA. Jest ono hodowane w zgodzie z naturą na rozległych pastwiskach i preriach stanowiących naturalny krajobraz USA (gwarancja, że tereny zamieszkane przez liczne rodzime gatunki roślin i zwierząt nie zostaną wyparte przez industrializację). Większość stad znajdujących się w centralnych, nizinnych stanach USA takich jak Nebraska oparta jest o rasę Black Angus. To właśnie z tych terenów sprowadzamy dla Państwa nasze produkty ponieważ wiemy, że ta rasa gwarantuje jakość. Możemy bez wahania powiedzieć, że oferujemy wołowinę z prawdziwego Angusa.
Bydło w USA wypasane jest przez około 24 miesiące, a następnie trafia na 100 dni do tak zwanych feedlot’ów, gdzie karmione jest słodką kukurydzą. Ta dieta powoduje, że mięso uzyskuje legendarny marmurek (przerosty tłuszczu śródmięśniowego dodającego smakowitości, kruchości i soczystości) . W Stanach Zjednoczonych urzędnicy USDA (Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych) przebywający w zakładach mięsnych badają każdą tuszę i przyznają odpowiednią klasę jakości. Wołowina najwyższej jakości, cechująca się największym „marmurem” jest klasyfikowana jako USDA PRIME (tylko ok. 5% produkcji). Kolejna klasa to USDA CHOICE (dzielony odpowiednio na wyższy oraz niższy 40% produkcji). Kolejne, niższe klasy jakości to SELECT, STANDARD, COMMERCIAL, UTILITY, ale one nie są eksportowane do Unii Europejskiej. Na naszym rynku mamy tylko amerykańską wołowinę super premium (PRIME) oraz premium (CHOICE). Do UE dociera mięso produkowane w dedykowanych zakładach, w specjalnym programie bez hormonów NHTC i zgodnie z restrykcyjnymi regulacjami narzuconymi przez Unię. Mięso wołowe z USA zawdzięcza swoją wyjątkową kruchość także długiemu okresowi dojrzewania mięsa (min. 4-5 tygodni zanim trafi do konsumentów).
Najwyższej jakości burgery wytwarzane są z sezonowanej wołowiny ze szlachetnej rasy Angus. Kruche i jednocześnie soczyste. Idealne na grilla oraz do smażenia na patelni.
- Cena PLN za 100 g:
- 8,97
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,25
Teres major Black Angus USA
w klasie USDA CHOICE pakowane po 1 szt. - produkt mrożony
- Cena PLN za 100 g:
- 12,85
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,4
Burgery wołowe Black Angus USA
Pakowane po 2 sztuki 125g. z wołowiny USDA CHOICE - produkt mrożony
Indeks katalogowy: Poz000032
Doskonałe burgery z wołowiny Black Angus naszej produkcji. Importujemy chłodzone elementy wołowe USA, mielimy, formujemy, zamrażamy i pakujemy. Opracowaliśmy recepturę, która gwarantuje soczystość i wyjątkowy smak naszych burgerów.
- Cena PLN za 100 g:
- 11,34
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,25
Najwyższej jakości burgery wytwarzane są z sezonowanej amerykańskiej wołowiny. Kruche i jednocześnie soczyste. Burgery są sprzedawane po 2 sztuki pakowane w vacum - waga hamburgerów to ok. 250g. Idealne na grilla oraz do smażenia na patelni.
- Cena PLN za 100 g:
- 11,34
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,25
Medaliony z ligawy BLACK ANGUS USA
w klasie USDA CHOICE pakowane po 2 szt - produkt mrożony
Indeks katalogowy: Woł0003061
Ciekawa propozycja na steka. Amerykańska wołowina jest tak delikatna, że nawet z ligawy można przygotować pysznego steka. W opisie zamieściliśmy linki do przepisów. Zaskocz znajomych takim stekiem.
- Cena PLN za 100 g:
- 11,17
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,3
Stek Tri tip BLACK ANGUS - wołowina USA
w klasie USDA CHOICE pakowane po 2 szt. - produkt mrożony
Indeks katalogowy: Woł0003051
Marmurkowy stek pochodzący z ogonka krzyżowej wołowej. Jest to nieregularny, trójkątny mięsień, dlatego steki mają również dosyć nieregularne kształty i wielkości. Są natomiast zawsze bardzo smakowite. Warto zamarynować przed przygotowaniem.
- Cena PLN za 100 g:
- 15,93
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,3
Carpaccio wołowe 2x80g - Black Angus USA
Wołowina amerykańska krojona w cienkie plastry - produkt mrożony
Indeks katalogowy: Woł000571
- Cena PLN za 100 g:
- 29,95
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,16
Flat Iron (feather blade) Black Angus USDA CHOICE
Sezonowane steki USA pakowane vacuum po 2 sztuki
Z mięśnia drugiego pod względem kruchości po polędwicy w tuszy. Stek idealnie kruchy, marmurkowy i bogaty w żelazo. UWAGA charakterystyczna błona w jego środku jest bardzo twarda i nie do spożycia.
- Cena PLN za 100 g:
- 25,33
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,3
Ten stek jest bardzo podobny jeśli chodzi o strukturę do bawety lub flank steak'a. Bardzo prosty w przygotowaniu. Bardzo soczysty dzięki wysokiemu marmurkowi.
- Cena PLN za 100 g:
- 17,44
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,3
Amerykański stek z rostbefu w klasie USDA CHOICE
Rasa Black Angus
Amerykański stek z rostbefu Black Angus nie bierze jeńców. Jeśli raz go spróbujesz zakochasz się bez pamięci w tym intensywnie mięsnym i jednocześnie tak soczystym smaku.
- Cena PLN za 100 g:
- 22,39
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,5
- Nazwa w USA:
Amerykański stek z rostbefu w klasie USDA PRIME
Rasa Black Angus
Amerykański stek z rostbefu w klasie PRIME ma niezrównany marmur i jest to stek dla najbardziej wymagających koneserów wołowiny. Już wkrótce może znaleźć się także na Twoim grillu.
- Cena PLN za 100 g:
- 24,65
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,3
- Nazwa w USA:
Flat Iron Black Angus USDA CHOICE
Klasyczny stek flat iron - produkt mrożony
Niezwykle marmurkowy i delikatny mięsień łopatki. Drugi po polędwicy pod względem kruchości. Doskonałe źródło żelaza i znakomity smak mięsa wołowego.
- Cena PLN za 100 g:
- 25,33
- Kraj pochodzenia:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,3