Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Rostbef wołowy

( prod.)

Jeśli szukasz elementu pełnego mięsnego smaku i jednocześnie delikatnego wybierz rostbef wołowy. Ten element spełnia wszystkie wymagania wielbicieli mięsa. Należy do grupy mięśni grzbietowych, najcenniejszych i najsmaczniejszych w całej tuszy. Możesz z łatwością poporcjować go na steki. Oszczędzając przy tym, ponieważ nie obciążają go dodatkowe koszty porcjowania i pakowania po naszej stronie. Każdy rostbef z naszej oferty pochodzi od najlepszych producentów i ma najwyższą, powtarzalną jakość. Był sezonowany minimum 40 dni. Za każdym razem uda ci się osiągnąć sukces kulinarny, czym zachwycisz najbardziej wymagających gości. Nie ważne czy upieczesz go w całości czy usmażysz w stekach. 

749,84 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 18,75 zł
  • Cena za 100g:
    18,75 zł
  • Kraj pochodzenia: Argentyna
  • Klasa jakości: Argentine Quality Beef
Prawdziwy klasyk dla koneserów mięsa i jeden z najbardziej cenionych elementów stekowych. Rostbef z argentyńskiej wołowiny Angus pozyskany został od bydła wypasanego na rozległych pastwiskach Pampy. Ten w 100%...

Z jakiej części tuszy pochodzi rostbef

Rostbef to element rozciągający się od kości biodrowej do łopatki w części grzbietowej tuszy. Jest częścią mięśnia najdłuższego grzbietu i górnej części mięśnia skośnego brzucha. Analogicznie jak antrykot, rostbef znajduje się w grupie mięśni grzbietowych, a więc najlepszych na steki ponieważ nie wykonuje prawie żadnej pracy motorycznej.

Smak, który uwielbiają wszyscy mięsożercy

Jest uznany za jeden z najlepszych elementów w tuszy. Jest tak dobry, że nie wymaga żadnego marynowania przed przygotowaniem, jeśli grillujemy go w stekach. Jeśli planujemy wykonać pieczeń, warto przygotować do niego pyszną, intensywną marynatę. Nie musimy się martwić, że zdominuje ona smak mięsa. Rostbef ma w sobie tyle smakowitości, że marynata tylko podkreśli jego wyjątkowe walory kulinarne. Jest też na tyle marmurkowy, że idealnie nadaje się na pieczeń. Zabezpiecza go dodatkowa okrywa tłuszczu, która nada jej wyjątkowej soczystości i aromatu.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się