Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Cote de boeuf stek

( prod.)

Jest to jeden ze steków z rodziny antrykotu z kością, znany jest również pod nazwą Rib Steak. Charakteryzuje się kością obciętą krótko przy samym mięsie. Możemy go nazwać królem steków. Idealnie marmurkowy, wysezonowany stek cote de boeuf, po przygotowaniu będzie smakował dosłownie epicko. Kość podczas smażenia doda mu mnóstwo aromatu i smakowitości. To duża porcja nawet dla dwóch lub trzech osób. Najlepiej przygotuj go w stopniu wysmażenia medium-rare. Zabierając się za tego steka przygotuj się na 35 do 40 minut grillowania. Warto skorzystać z termometru do mięsa w tym przypadku.

306,15 zł
  • Cena za 100g: 34,02 zł
  • Cena za 100g:
    34,02 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Cote de boeuf Black Angus to jeden z najznakomitszych steków w naszej ofercie. Dekadencko marmurkowy stek z antrykotu z kością wycięty z amerykańskiego Black Angusa i sezonowany przez min. 40 dni. Pochodzi od bydła...

Jak wycinamy steki cote de boeuf

W naszym zakładzie ręcznie wycinamy steki z elementu zwanego prime rib. Zawiera część mięśnia najdłuższego grzbietu i część mięśni międzyżebrowych. Jest cięty wraz z kością z antrykotu w części żebrowej.

Jak je pakujemy

Każdego steka po wysezonowaniu porcjujemy i pakujemy indywidualnie w vacuum i mrozimy. Porcja ma około 1 kg. Idealna dla jednego bardzo głodnego stekożercy. Ale spokojnie wystarczy nawet dla trzech osób o mniejszym apetycie.

Z jakiego bydła oferujemy nasze steki cote de boeuf

Oferowane przez nas steki pochodzą od młodego bydła rasy black angus z amerykańskiej, marmurkowej wołowiny. Jest to mięso najwyższej światowej jakości, które dostarczy niezapomnianych przeżyć kulinarnych każdemu smakoszowi.

Menu

Menu

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się