Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Stek Cowboy

( prod.)

Gigantyczny stek z antrykotu z kością z polskiej, marmurkowej, sezonowanej wołowiny. W tym cięciu pozostawiona kość żebrowa jest nieco dłuższa niż w cote de boeuf, ale krótsza niż w przypadku steka tomahawk. Znaczna wysokość cięcia steka sprawia, że po przygotowaniu wygląda on monumentalnie zarówno na grillu jak i na desce do serwowania. Kość żebrowa gwarantuje to, że król steków antrykot, jest jeszcze bardziej smakowity. Dokładnie tak samo, jak w przypadku steka tomahawk i cote de boeuf. Najlepszy będzie w stopniu wysmażenia medium rare. Jest tak znakomity, że nie potrzebuje wcześniejszego marynowania. Wystarczy cieszyć się doskonałym smakiem wołowiny doprawiając jedynie solą i pieprzem po usmażeniu. 

328,88 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 54,81 zł
  • Cena za 100g:
    54,81 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Nasz polski stek Cowboy sucho dojrzewający bez zawahania możemy porównać do tych serwowanych w najlepszych stekhouse'ach w Nowym Jorku. Po prostu, nie ma lepszego steka. Delikatna, jedwabista tekstura i maślany, pełny...
138,59 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 15,40 zł
  • Cena za 100g:
    15,40 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Cowboy steak z polskiej, marmurkowej wołowiny to wysokiej jakości mięso idealne na grilla. Stek ten jest selekcjonowany z bydła hodowanego w Polsce o wysokim poziomie marmurkowatości czyli charakterystycznego,...

Z jakiej części tuszy pochodzi Cowboy steak

Stek pochodzi z całego antrykotu z przyciętymi kośćmi żebrowymi tak, by zostawić ok 8 cm wystającej kości. Jest to grupa mięśni grzbietowych, w których skład wchodzą 3 różne mięśnie plus obrobiona w stylu francuskim kość (tzw. french cut), czyli oczyszczona z mięsa. Dzięki temu uzyskujemy bardzo spektakularny, gruby plaster wołowiny zakończony ładną, średniej długości kością. Antrykot to jedna z najlepszych części stekowych w tuszy. Kość w trakcie obróbki termicznej poprawia jeszcze walory smakowe.

Z jakiej wołowiny są nasze steki

Nasze steki przygotowujemy z selekcjonowanej pod kątem marmurkowości polskiej wołowiny z młodego bydła. Zamawiamy cały element, a następnie sezonujemy w naszym zakładzie. Po wysezonowaniu ręcznie porcjujemy i pakujemy indywidualnie w vacuum. Po zapakowaniu steki profesjonalnie mrozimy.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się