Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Steki wołowe

( prod.)

Serdecznie polecamy szeroki asortyment steków premium. To na stekach wyrosła nasza firma i na nich znamy się najlepiej. Znajdziecie u nas wiele ciekawych steków z całego świata. Klasyczne cięcia i te mniej popularne. Jesteśmy także dumni z oferty selekcjonowanych steków z najwyższej jakości wołowiny z rodzimych hodowli. Smaczne, kruche i soczyste steki wołowe dostępne w naszym sklepie zostały starannie wyselekcjonowane i wysezonowane. Znajdziesz u nas najszerszą na rynku ofertę steków, których marki rozpoznawalne są przez koneserów na całym świecie. Wybierz steki Wagyu lub Black Angus i ciesz się gwarancją doskonałego, powtarzanego za każdym razem smaku wołowiny premium. Lub rozkoszuj się smakiem polskich steków wołowych najwyższej jakości.

Argentyński stek z antrykotu Angus Argentyński stek z antrykotu Angus
-5%
61,97 zł 65,24 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 15,49 zł
  • Cena za 100g:
    15,49 zł
  • Kraj pochodzenia: Argentyna
  • Klasa jakości: Argentine Quality Beef
Stek z antrykotu Angus z Argentyny to pełnia smaku i aromatu mięsa wołowego gwarantowana przez Argentine Quality Beef. Stek idealny zarówno na grilla jak i do smażenia na patelni. Pochodzi od bydła karmionego...
37,59 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 9,40 zł
  • Cena za 100g:
    9,40 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Baweta wołowa młoda jałówka z naszej oferty zwana inaczej flank steak to prawdziwy przysmak fanów wołowiny. Wiele osób mówi, że ten właśnie stek ma w sobie najwięcej mięsnego, wołowego smaku spośród wszystkich...
124,95 zł
  • Cena za 100g: 24,99 zł
  • Cena za 100g:
    24,99 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Stek Cote de boeuf z młodej jałówki ma doskonały stosunek jakości do ceny. Stek z antrykotu z krótką kością, która daje takie efekty smakowe jak Tomahawk czy Cowboy, a jest na tyle uniwersalny, że nawet jeśli nie masz...
205,25 zł
  • Cena za 100g: 29,32 zł
  • Cena za 100g:
    29,32 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Cote de boeuf młoda jałówka premium marmur to unikalne połączenie doskonałej jakości polskiej wołowiny z aromatyzującą kością. Produkt wprost stworzony na grilla. Jakby krzyczał do Ciebie wrzuć mnie na ruszt. Aby...
151,50 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 18,94 zł
  • Cena za 100g:
    18,94 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Cowboy steak z polskiej, marmurkowej wołowiny to wysokiej jakości mięso idealne na grilla. Stek ten jest selekcjonowany z bydła hodowanego w Polsce o wysokim poziomie marmurkowatości czyli charakterystycznego,...
38,92 zł
  • Cena za 100g: 12,97 zł
  • Cena za 100g:
    12,97 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Medaliony z ligawy Black Angus USA to bardzo chuda wołowina, która najlepiej będzie smakowała w postaci podduszonych medalionów wołowych i podana z kremowym sosem np. grzybowym. Są one relatywnie tanie, dlatego...
12,32 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 8,21 zł
  • Cena za 100g:
    8,21 zł
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • Klasa jakości: BIO
Ossobuco BIO z hiszpańskiej wołowiny to prosty przepis na bardzo zdrowe, wyśmienite danie. Jest to klasyczna propozycja w kuchni włoskiej, którą miłośnicy wołowiny pokochali na całym świecie. Jest stworzone do...
104,90 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 10,49 zł
  • Cena za 100g:
    10,49 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Picanha młoda jałówka to jeden z naszych ulubionych elementów zarówno na steki jak i do techniki BBQ. To przepyszny kawałek mięsa z krzyżowej wołowej. Bardzo popularny i uznawany za jeden z najlepszych w Ameryce...
113,03 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 25,12 zł
  • Cena za 100g:
    25,12 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Porterhouse młoda jałówka to stek, o którym marzy każdy stekożerca. Spójrz na tą wielką polędwicę i doskonały rostbef. To prawdziwe połączenie "made in heaven" ;). O kruchość i smakowitość polędwicy nie musisz się...
116,57 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 23,31 zł
  • Cena za 100g:
    23,31 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Stek Porterhouse młoda jałówka selekcjonowany pod kątem mamrurkowości premium zachwyca pod każdym względem. Po pierwsze urodą, po drugie strukturą mięsa (kruchością i soczystością) i po trzecie, najważniejsze wybitnym...
317,58 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 35,29 zł
  • Cena za 100g:
    35,29 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Cote de boeuf Black Angus to jeden z najznakomitszych steków w naszej ofercie. Dekadencko marmurkowy stek z antrykotu z kością wycięty z amerykańskiego Black Angusa i sezonowany przez min. 40 dni. Pochodzi od bydła...
345,32 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 57,55 zł
  • Cena za 100g:
    57,55 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Nasz polski stek Cowboy sucho dojrzewający bez zawahania możemy porównać do tych serwowanych w najlepszych stekhouse'ach w Nowym Jorku. Po prostu, nie ma lepszego steka. Delikatna, jedwabista tekstura i maślany, pełny...
268,03 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 22,34 zł
  • Cena za 100g:
    22,34 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flank Steak Black Angus USA Creekstone Farms to genialny kawałek wołowiny idealny na grilla. Intensywny w smaku i jednocześnie niezwykle delikatny. Piękną obróbkę i jakość gwarantuje legendarna amerykańska marka...
238,07 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 26,45 zł
  • Cena za 100g:
    26,45 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flank Steak Black Angus USA Star Ranch Angus znany jest na całym świecie z wyrazistego smaku. Jest to idealna kombinacja soczystości i smakowitości wołowiny. Stek Bavette jest popularnym kawałkiem mięsa zwłaszcza we...
68,80 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 22,93 zł
  • Cena za 100g:
    22,93 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flat Iron Black Angus USA w cięciu feather blade jest jak szlachetne wino w beczce. Delikatne, soczyste, szlachetne o niebywałej złożoności smaku. Już po wyglądzie można stwierdzić jak piękny, intensywnie różowy jest...

Najwyższa jakość sezonowanych steków z całego świata

Kruchość i soczystość steka zależy od wielu czynników. Nie zapewni jej sama marmurkowość, rasa bydła czy sezonowanie.

Jakość to suma powyższych składowych:

  • genetyki bydła
  • hodowli
  • żywienia
  • wieku bydła
  • i wielu innych elementów.

Z pełną świadomością i odpowiedzialnością wybieramy tylko te marki i producentów, którzy zapewniają, w stu procentach powtarzalne produkty. Oznacza to, że za każdym razem będą gwarantowały wam najwyższą satysfakcję kulinarną.

Żelazna klasyka

W naszym sklepie znajdziecie szeroki wachlarz klasycznych steków:

są on doskonale znane wszystkim amatorom grillowania. Spośród naszej oferty możesz wybrać produkty od najbardziej ekskluzywnych steków z japońskiej wołowiny Wagyu po bardziej ekonomiczne steki z polskiej lub brazylijskiej wołowiny.

Steki mniej popularne, ale o wybitnych walorach smakowych

Jako sklep specjalizujący się od lat głównie w wołowinie chcielibyśmy zaproponować wam steki, które są mniej popularne, ale mają niesamowity wręcz smak i kruchość. Steki alternatywne to prawdziwe perełki dla koneserów wołowiny.

O tych fantastycznych stekach mogłeś nigdy nie słyszeć. Poznaj steki idealne na grilla, które zaskoczą smakiem nawet takiego grillmastera jak ty. Z pewnością znasz wiele sposobów, jak przygotować idealnego steka z rostbefu, antrykotu czy polędwicy.

Ale czy wiesz, że drugim pod względem kruchości po polędwicy w całej tuszy jest stek flat iron?

Czy wiesz, że teres major to mały mięsień łopatki wyglądający jak mała polędwiczka i równie delikatny?

Czy wiesz, że hanger steak i flank steak to prawdopodobnie najbardziej smakowite steki wołowe deklasujące wyrazistością smaku większość pozostałych?

Koniecznie przetestuj te steki z naszej oferty. Mają genialny stosunek ceny do jakości. Nie bój się próbować nowych rzeczy. Te cudeńka naprawdę cię zaskoczą bardzo pozytywnie.

Należy podkreślić najważniejszą zasadę: mięso musi być naprawdę najwyższej jakości, żeby uzyskać kruche i pyszne steki z elementów, które nie wchodzą w skład mięśni grzbietowych. Aby steki „alternatywne” rozpływały się w ustach zamiast stawać ością w gardle potrzeba wołowiny z młodego bydła ras mięsnych, najlepiej rasy Black Angus lub Wagyu. Mięso musi być dojrzewane minimum 28 dni. Nasze steki spełniają wszystkie te warunki. W razie jakichkolwiek wątpliwości mamy wiele przepisów na blogu Stekopedia, a także na naszym kanale You Tube z instrukcjami ich przygotowywania.

A teraz skompletuj swoje zamówienie i oczekuj kuriera :)

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się