Wieprzowina Iberico

Iberico, a dokładniej cerdo iberico to rasa świń żyjących w Hiszpanii na Półwyspie Iberyjskim. Ich mięso bardzo różni się od wieprzowiny pochodzącej z Polski. Wszystko za sprawą ilości ruchu i budowy anatomicznej świń. Dzięki nim mięso ma charakterystyczny marmurek.

JAKOŚĆ KLASY PREMIUM

Skoro kotlet schabowy to najpopularniejsze polskie danie, można by stwierdzić, że na wieprzowinie znamy się jak mało kto. Oczywiście można by, ale nie byłaby to prawda. Najlepsze na świecie mięso pochodzi z Hiszpanii. Jego źródłem są czarne, wysportowane świnie, które dziennie przemierzają wiele kilometrów pastwisk w poszukiwaniu ulubionych żołędzi. Zarówno ruch, jak i sposób odżywania są znamienne. Gdyż to dzięki nim mamy niepowtarzalny smak i wygląd mięsa. Aktywność i uwarunkowania genetyczne powodują, że tłuszcz składowany jest w tkance mięśniowej tworząc marmurkową strukturę. A także przyczyniają się do niebywałej delikatności, kruchości i soczystości każdego kawałka. Hodowle prowadzone są tradycyjnie w niewielkich gospodarstwach, co gwarantuje nadzór i gwarancję pochodzenia i rasy cerdo iberico.

DIETA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

Dieta śródziemnomorska uznawana jest za jedną z najzdrowszych. A należące do niej składniki powinien jeść każdy, kto chce przez wiele lat cieszyć się dobrą formą. Dlatego właśnie w swoim jadłospisie warto uwzględnić wieprzowinę iberico, która stanowi jeden z istotnych elementów tego wychwalanego sposobu odżywania. Układający się w marmurkowy wzór tłuszcz, dzięki wstępnemu przetworzeniu w komórkach nie powoduje u konsumentów wzrostu poziomu cholesterolu. Znajdujące się w naszej ofercie mięso wieprzowe jest więc zdrowsze.

NIE BÓJMY SIĘ TŁUSZCZU

Wieprzowina iberico jest niczym wagyu w przypadku wołowiny.

Im wyższa jakość mięsa, tym krótszy czas obróbki termicznej oraz lepszy, pełniejszy smak. Ze względu na to, że nośnikiem smaku jest tłuszcz, szczególną smakowitością wyróżnia się mięso marmurkowe. Co oznacza to pojęcie?

Charakterystyczny marmurek to tłuszcz międzymięśniowy, czyli białe niteczki w mięsie. Ta jego cecha wskazuje, że zwierzę było hodowane w prawidłowy sposób.

Zawartość tłuszczu międzymięśniowego określana jest przez pryzmat rozmieszczenia cząstek tłuszczu oraz jego ogólnej zawartości w mięsie. Im bardziej rozmieszczenie tłuszczu w mięśniu jest równomierne, tym większe jest rozluźnienie tkanki, a tym samym – kruchość mięsa. Mięso marmurkowe jest więc smakowite i soczyste.

REKOMENDOWANE ELEMENTY

Odkryj dzisiaj sekret rzeźnika, czyli element o wdzięcznej nazwie Secreto. Ostrzegamy, że może on wywołać zachwyt u najbardziej wymagających krytyków kulinarnych. Z tego względu polecamy ją na wszelkie uroczystości i przyjęcia w tylu bbq – na pewno każdy gość będzie zachwycony. Doskonałe do wrzucenia od razu na grilla lub do usmażenia na patelni. Z przypraw potrzebuje jedynie soli i pieprzu. Jest tak delikatny, że nie wymaga wcześniejszego marynowania.

Rekomendujemy także znakomite żeberka wieprzowe iberico. Poezja smaku! Przyrządzone na grillu metodą low and slow zachwycą każdego i z pewnością urozmaicą ogrodowe przyjęcie.

A próbowałeś kiedyś burgera wieprzowego? To pyszny i prosty w przygotowaniu produkt. Wystarczy tylko wrzucić burgera na ruszt grilla lub na patelnię. Pamiętaj o stopniu wysmażenia dla burgera wieprzowego minimum medium well.

Cena

Etykiety

Pokaż wyniki
Widok:
Dostępność:
Na stronie:
Sortuj po:

Najwyższej jakości burgery wieprzowe wytwarzane ze szlachetnej wieprzowiny ze świń rasy Iberico. Kruche i jednocześnie soczyste. Burgery są sprzedawane po 2 sztuki. Idealne na grilla oraz do smażenia na patelni.

  • Cena PLN za 1 kg:
    • 118
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,25
7,79 USD -5% 7,40 USD brutto
Dostępne
Realizacja do 2 dni

Żeberka wieprzowe - wieprzowina Iberico Hiszpania

Kruche i delikatne żeberka wieprzowe idealne do pieczenia i przygotowania techniką bbq.

Teraz Ty możesz rozkoszować się smakiem, który od dawna króluje na talerzach w najlepszych restauracjach na całym świecie. Żeberka doskonale sprawdzą się do pieczenia. Zorganizuj wyjątkowe BBQ dla siebie, rodziny i przyjaciół.

  • Cena PLN za 1 kg:
    • 40,95
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 3,1
Od
12,57 USD brutto
do
31,84 USD brutto

Hiszpańskie secreto belly Iberico

Bardzo krucha, marmurkowa wieprzowina z łopatki

Legendarny przysmak i sekret hiszpańskich rzeźników zachwyca delikatnością i soczystością mięsa wieprzowego.

  • Cena PLN za 1 kg:
    • 124,42
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,5
Od
15,60 USD brutto
do
46,81 USD brutto

Po długiej obróbce w niskiej temperaturze dosłownie rozpływają się w ustach. Doskonałe na wykwintny obiad czy ważną kolację.

  • Cena PLN za 1 kg:
    • 70,87
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,1
20,58 USD -5% 19,55 USD brutto
Średnio
Realizacja standardowa

Plume wieprzowina iberico 1 kg

Niezwykle delikatny mięsień grzbietu ze świń rasy iberyjskiej - produkt mrożony

Indeks katalogowy: Wie000031

Znakomity na grilla. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a do tego niezwykle soczysty i delikatny.

  • Cena PLN za 1 kg:
    • 132,3
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1
34,93 USD -5% 33,18 USD brutto
Średnio
Realizacja standardowa