Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Stek Flat iron

( prod.)

Jeden z naszych ulubionych! Stek Flat Iron pod kątem kruchości dorównuje polędwicy wołowej. Wycinany jest z mięśnia łopatki zwanego top blade. Jest on bardzo marmurkowy, co nadaje mu smakowitości. Ponadto jest kruchy niczym polędwica. Flat iron jak sama nazwa wskazuje zawiera znaczną ilość łatwo przyswajalnego żelaza. Ta charakterystyka znajduje odbicie w lekko metalicznym smaku mięsa. Produkt jest idealny dla osób, które powinny uzupełnić ten pierwiastek w swojej diecie. Doskonały jako pyszny i zdrowy dodatek do sałatki. Zwany także ladies steak.

114,66 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flat Iron Black Angus USA jest prawdziwym odkryciem w przystępnej cenie w stosunku do epickiej wręcz jakości. Stek Flat Iron może być spokojnie nazwany najlepszym kawałkiem wołowiny do grillowania, w zasadzie można go...
118,23 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flat Iron Black Angus USA w cięciu feather blade jest jak szlachetne wino w beczce. Delikatne, soczyste, szlachetne o niebywałej złożoności smaku. Już po wyglądzie można stwierdzić jak piękny, intensywnie różowy jest...

Czy wiedzieliście, że są dwa sposoby cięcia tego steka?

Flat iron steak (feather blade)

Flat iron steak USA Black Angus wycinany jest z mięśnia łopatki (M. Infraespinoso). Jest to drugi po polędwicy najbardziej delikatny element w tuszy wołowej. W poprzek mięśnia przebiega twarde ścięgno. W zależności od preferencji klienta możemy przygotować steki w dwóch specyfikacjach. Jedną z nich, bardziej ekonomiczną, jest cięcie steków w poprzek mięśnia i zostawienie ścięgna biegnącego przez ich środek. Steki są grubsze i bardziej foremne, należy jednak pamiętać, że to ścięgno jest twarde i zostanie na talerzu. 

Flat iron steak (klasyczne cięcie)

Drugim sposobem wycięcia steka Flat iron jest usunięcie błony na całej długości mięśnia. Otrzymane steki będą bardziej płaskie, o prostokątnych kształtach. Mięso będzie tak jak w pierwszym przypadku idealnie kruche i delikatne, ale nie pozostanie na talerzu żaden ubytek. 

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się