Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Biodrówka jagnięca

( prod.)

Biodrówka jagnięca to jeden z mniej znanych elementów jagnięcych w naszym kraju. Jest on natomiast bardzo popularny w Anglii, gdzie produkowana jest jagnięcina najwyższej jakości. Brytyjczycy wiedzą jak smakowity i aromatyczny jest ten kawałek mięsa. Po odpowiednim przygotowaniu wręcz rozpływa się w ustach. Generalnie jagnięcina jest bardzo kruchym i delikatnym rodzajem mięsa. To samo dotyczy biodrówki jagnięcej. Ten element wyróżnia natomiast to, że jest to mięsień o bardzo niskiej zawartości tłuszczu. Posiada jednak specjalną okrywę tłuszczową, która podczas obróbki termicznej nadaje mu niesamowicie dużo soczystości. Można ją piec w całości lub pociąć na steki i przygotować na grillu lub na patelni. Będzie doskonała w każdej formie przygotowania.

60,17 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Biodrówka z nowozelandzkiej jagnięciny najwyższej jakości jest najchętniej wybieranym elementem przez najlepszych szefów kuchni. Ma charakterystyczną, lekką okrywę tłuszczową na powierzchni, która podczas...

Mnogość zastosowań kulinarnych biodrówki jagnięcej

Ta krucha i zdrowa jagnięcina będzie strzałem w dziesiątkę podczas spotkań przy grillu, kiedy przygotujesz ją w formie aromatycznych steków. Jeśli chcesz zrobić pyszny obiad z pieczenią jagnięcą w roli głównej, to tutaj także sprawdzi się śpiewająco. Możesz upiec ją w całości po uprzednim zamarynowaniu. Albo pokroić na mniejsze kawałki i serwować w postaci gulaszu. Jeżeli zależy ci na czasie użyj grilla. Z przyprawionego mięsa zrób szaszłyki. A jeśli nie potrzebujesz tego typu urozmaiceń upiecz luźne porcje na ruszcie. Ważne, aby przed podaniem dać mięsu kilka minut na odpoczynek. Przyprawy dobierz według własnych upodobań, biodrówka dopasuje się do twojego wyboru. Jeśli potrzebujesz inspiracji sprawdź przepisy na naszym blogu.

Delikatny smak i porcja zdrowia w jednym

Jagnięcina poza walorami odżywczymi takimi jak: łatwo przyswajalne białko, niska kaloryczność czy bogactwo aminokwasów jest bardzo smaczna i delikatna. To samo dotyczy biodrówki jagnięcej. Pochodzi ona z przedniej części odcinka krzyżowego. Jest to jeden z najbardziej kruchych i najłatwiejszych do obróbki kawałków. Dlatego świetnie nadaje się do krótkiej obróbki termicznej takiej jak smażenie steków. Ma krótkie włókna, a zawarte w niej tłuszcze omega to gwarancja odpowiedniej soczystości.

Grecja na talerzu

Polacy szczególnie upodobali sobie Grecję jako kierunek urlopowych wojaży. Poza zachwycającymi krajobrazami i przyjaźnie nastawionymi ludźmi, do naszych serc, a raczej żołądków trafiły przepyszne dania. Mięso jagnięce to bardzo popularny w tamtym zakątku świata przysmak. Dzięki stekom z biodrówki zorganizujesz grecką ucztę w swoim domu.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się