Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Steki wołowe

( prod.)

Serdecznie polecamy szeroki asortyment wołowiny premium, na której znamy się najlepiej. Znajdziecie u nas wiele ciekawych steków z całego świata, w tym oczywiście ofertę wspaniałych propozycji z rodzimych hodowli. Mięso wołowe w naszym sklepie jest selekcjonowane pod kątem jakości, zawsze sezonowane, zawsze z młodego bydła i zawsze od sprawdzonych producentów.

82,80 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 41,40 zł
  • Cena za 100g:
    41,40 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Teres Major steak USA Black Angus, znany także pod nazwami Petite Tender lub Chuck tender to mały mięsień wycinany z łopatki wołowej. Nie tylko wygląda jak mała polędwiczka. Jest także delikatny i kruchy niczym...
406,14 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 18,46 zł
  • Cena za 100g:
    18,46 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Ten stek nazywany także Hanging tender lub Butcher steak. W Polsce znany jest także pod nazwą świeca wołowa. Stek rzeźnika to jeden z najpyszniejszych i najdelikatniejszych steków. Idealny na grilla lub do smażenia na...
179,02 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 59,67 zł
  • Cena za 100g:
    59,67 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
Amerykański stek z antrykotu w klasie USDA PRIME, to dosłownie rozkosz dla podniebienia. Jeśli chodzi o amerykańską wołowinę ten fantastyczny stek zdecydowanie znajduje się na szczycie podium. Ten stek to wizytówka...
160,31 zł
  • Cena za 100g: 35,62 zł
  • Cena za 100g:
    35,62 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Tbone steak Black Angus USA to jedna z klasycznych pozycji w naszej kolekcji steków premium. T-bone jest wykrajany przez naszych doświadczonych rzeźników ze środkowej części sezonowanego minimum 40 dni shortloina....
Stek z antrykotu Black Angus USA USDA CHOICE Stek z antrykotu Black Angus USA USDA CHOICE
-5%
150,63 zł 158,56 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 50,21 zł
  • Cena za 100g:
    50,21 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Jeśli masz ochotę na wyjątkowe doznanie kulinarne wybierz stek z antrykotu USA Black Angus w klasie jakości USDA CHOICE. Najwyższa jakość mięsa, kruchość i niesamowita soczystość gwarantowana. Zawdzięcza to...
68,79 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 22,93 zł
  • Cena za 100g:
    22,93 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Tri tip steak Black Angus USA znany jest również pod nazwami "The Newport" lub "Santa Maria" i jest bardzo popularny w Kalifornii i Ameryce Południowej. Wycinany jest przez naszych rzeźników z mięśnia krzyżowej co...
415,71 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 46,19 zł
  • Cena za 100g:
    46,19 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Zaspokój swoje mięsne pragnienia dzięki epickiemu stekowi Tomahawk Black Angus USA. Wycięty z oka antrykotu z długą kością żebrową i bardzo masywny będzie stanowił prawdziwą ucztę dla kilku osób. Tomahawk to idealna...
130,69 zł
  • Cena za 100g: 65,35 zł
  • Cena za 100g:
    65,35 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Stek z polędwicy Black Angus USA to ekskluzywny, niesamowicie marmurkowy i delikatny kawałek mięsa. Po przygotowaniu jest maślany i rozpływający się w ustach. Jeśli planujesz wyjątkową kolację lub obiad będzie...
Stek z rostbefu z kością Black Angus USA USDA CHOICE Stek z rostbefu z kością Black Angus USA USDA CHOICE
-5%
86,93 zł 91,50 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 19,32 zł
  • Cena za 100g:
    19,32 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Stek z rostbefu z kością USA Black Angus wycinany jest przez naszych wprawnych rzeźników z elementu shortloin najbliżej karku. Przed pocięciem element jest sezonowany minimum 40 dni, aby nadać mięsu jeszcze więcej...
306,15 zł
  • Cena za 100g: 34,02 zł
  • Cena za 100g:
    34,02 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Cote de boeuf Black Angus to jeden z najznakomitszych steków w naszej ofercie. Dekadencko marmurkowy stek z antrykotu z kością wycięty z amerykańskiego Black Angusa i sezonowany przez min. 40 dni. Pochodzi od bydła...
336,53 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 22,44 zł
  • Cena za 100g:
    22,44 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flank Steak Black Angus USA Creekstone Farms to genialny kawałek wołowiny idealny na grilla. Intensywny w smaku i jednocześnie niezwykle delikatny. Piękną obróbkę i jakość gwarantuje legendarna amerykańska marka...
201,87 zł
  • Cena za 100g: 22,43 zł
  • Cena za 100g:
    22,43 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flank Steak Black Angus USA Star Ranch Angus znany jest na całym świecie z wyrazistego smaku. Jest to idealna kombinacja soczystości i smakowitości wołowiny. Stek Bavette jest popularnym kawałkiem mięsa zwłaszcza we...
118,10 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 59,05 zł
  • Cena za 100g:
    59,05 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flat Iron Black Angus USA w cięciu feather blade jest jak szlachetne wino w beczce. Delikatne, soczyste, szlachetne o niebywałej złożoności smaku. Już po wyglądzie można stwierdzić jak piękny, intensywnie różowy jest...
125,03 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 41,68 zł
  • Cena za 100g:
    41,68 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flat Iron Black Angus USA jest prawdziwym odkryciem w przystępnej cenie w stosunku do epickiej wręcz jakości. Stek Flat Iron może być spokojnie nazwany najlepszym kawałkiem wołowiny do grillowania, w zasadzie można go...
Medaliony z ligawy Black Angus USA Medaliony z ligawy Black Angus USA
-20%
34,22 zł 42,77 zł
  • Cena za 100g: 11,41 zł
  • Cena za 100g:
    11,41 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Medaliony z ligawy Black Angus USA to bardzo chuda wołowina, która najlepiej będzie smakowała w postaci podduszonych medalionów wołowych i podana z kremowym sosem np. grzybowym. Są one relatywnie tanie, dlatego...

Najwyższa jakość sezonowanych steków z całego świata

Kruchość i soczystość steka zależy od wielu czynników. Nie zapewni jej sama marmurkowość, rasa bydła czy sezonowanie. Jakość to suma powyższych składowych, hodowli, żywienia, wieku bydła i wielu innych elementów. Z pełną świadomością i odpowiedzialnością wybieramy tylko te marki i producentów, którzy zapewniają, w stu procentach powtarzalne produkty. Oznacza to, że za każdym razem będą gwarantowały wam najwyższą satysfakcję kulinarną.

Żelazna klasyka

W naszym sklepie znajdziecie szeroki wachlarz klasycznych steków bez kości. Steki z antrykotu, steki z rostbefu, T-bone, Porterhouse, Tomahawk czy Cowboy są doskonale znane wszystkim amatorom grillowania. Spośród naszej oferty możesz wybrać produkty od najbardziej ekskluzywnych steków z japońskiej wołowiny Wagyu po bardziej ekonomiczne steki z polskiej lub brazylijskiej wołowiny.

Steki mniej popularne, ale o wybitnych walorach smakowych

Jako sklep specjalizujący się od lat głównie w wołowinie chcielibyśmy zaproponować wam steki, które są mniej popularne, ale mają niesamowity wręcz smak i kruchość. Steki alternatywne to prawdziwe perełki dla koneserów wołowiny.

O tych fantastycznych stekach mogłeś nigdy nie słyszeć. Poznaj steki idealne na grilla, które zaskoczą smakiem nawet takiego grillmastera jak ty. Z pewnością znasz wiele sposobów, jak przygotować idealnego steka z rostbefu, antrykotu czy polędwicy. Ale czy wiesz, że drugim pod względem kruchości po polędwicy w całej tuszy jest stek flat iron? Czy wiesz, że teres major to mały mięsień łopatki wyglądający jak mała polędwiczka i równie delikatny? Czy wiesz, że hanger steak i flank steak to prawdopodobnie najbardziej smakowite steki wołowe deklasujące wyrazistością smaku większość pozostałych?

Koniecznie przetestuj te steki z naszej oferty. Mają genialny stosunek ceny do jakości. Nie bój się próbować nowych rzeczy. Te cudeńka naprawdę cię zaskoczą bardzo pozytywnie.

Należy podkreślić najważniejszą zasadę: mięso musi być naprawdę najwyższej jakości, żeby uzyskać kruche i pyszne steki z elementów, które nie wchodzą w skład mięśni grzbietowych. Aby steki „alternatywne” rozpływały się w ustach zamiast stawać ością w gardle potrzeba wołowiny z młodego bydła ras mięsnych, najlepiej rasy Black Angus lub Wagyu. Mięso musi być dojrzewane minimum 28 dni. Nasze steki spełniają wszystkie te warunki. W razie jakichkolwiek wątpliwości mamy wiele przepisów na blogu Stekopedia, a także na naszym kanale You Tube z instrukcjami ich przygotowywania.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się