- Cena za 100g: 39,33 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Filtrowanie
Steki wołowe
- Cena za 100g: 17,54 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 59,67 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
- Cena za 100g: 35,62 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 52,85 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 21,78 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 43,88 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 65,35 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 20,33 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 34,02 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 21,31 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 24,99 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 56,10 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 39,59 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Cena za 100g: 14,26 zł
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Najwyższa jakość sezonowanych steków z całego świata
Kruchość i soczystość steka zależy od wielu czynników. Nie zapewni jej sama marmurkowość, rasa bydła czy sezonowanie. Jakość to suma powyższych składowych, hodowli, żywienia, wieku bydła i wielu innych elementów. Z pełną świadomością i odpowiedzialnością wybieramy tylko te marki i producentów, którzy zapewniają, w stu procentach powtarzalne produkty. Oznacza to, że za każdym razem będą gwarantowały wam najwyższą satysfakcję kulinarną.
Żelazna klasyka
W naszym sklepie znajdziecie szeroki wachlarz klasycznych steków bez kości. Steki z antrykotu, steki z rostbefu, T-bone, Porterhouse, Tomahawk czy Cowboy są doskonale znane wszystkim amatorom grillowania. Spośród naszej oferty możesz wybrać produkty od najbardziej ekskluzywnych steków z japońskiej wołowiny Wagyu po bardziej ekonomiczne steki z polskiej lub brazylijskiej wołowiny.
Steki mniej popularne, ale o wybitnych walorach smakowych
Jako sklep specjalizujący się od lat głównie w wołowinie chcielibyśmy zaproponować wam steki, które są mniej popularne, ale mają niesamowity wręcz smak i kruchość. Steki alternatywne to prawdziwe perełki dla koneserów wołowiny.
O tych fantastycznych stekach mogłeś nigdy nie słyszeć. Poznaj steki idealne na grilla, które zaskoczą smakiem nawet takiego grillmastera jak ty. Z pewnością znasz wiele sposobów, jak przygotować idealnego steka z rostbefu, antrykotu czy polędwicy. Ale czy wiesz, że drugim pod względem kruchości po polędwicy w całej tuszy jest stek flat iron? Czy wiesz, że teres major to mały mięsień łopatki wyglądający jak mała polędwiczka i równie delikatny? Czy wiesz, że hanger steak i flank steak to prawdopodobnie najbardziej smakowite steki wołowe deklasujące wyrazistością smaku większość pozostałych?
Koniecznie przetestuj te steki z naszej oferty. Mają genialny stosunek ceny do jakości. Nie bój się próbować nowych rzeczy. Te cudeńka naprawdę cię zaskoczą bardzo pozytywnie.
Należy podkreślić najważniejszą zasadę: mięso musi być naprawdę najwyższej jakości, żeby uzyskać kruche i pyszne steki z elementów, które nie wchodzą w skład mięśni grzbietowych. Aby steki „alternatywne” rozpływały się w ustach zamiast stawać ością w gardle potrzeba wołowiny z młodego bydła ras mięsnych, najlepiej rasy Black Angus lub Wagyu. Mięso musi być dojrzewane minimum 28 dni. Nasze steki spełniają wszystkie te warunki. W razie jakichkolwiek wątpliwości mamy wiele przepisów na blogu Stekopedia, a także na naszym kanale You Tube z instrukcjami ich przygotowywania.