Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Drób premium

( prod.)

Drób to jeden z najczęściej spożywanych gatunków mięsa w Polsce. Swą popularność zawdzięcza przede wszystkim niskim cenom oraz szybkości i łatwości w przygotowaniu. Mięso drobiowe jest świetne dla naszego zdrowia. Zawiera dużo minerałów, oraz ma małą zawartość tłuszczu. Istnieje jednak jeden warunek, który decyduje o faktycznym działaniu zdrowotnym dla ludzkiego organizmu. Mięso musi być gwarantowanej, wysokiej jakości. Całe szczęście w naszym sklepie znajdziesz wyłącznie takie produkty. Mięso hodowane w sposób naturalny, na wolnym wybiegu, ze szczególnym uwzględnieniem dobrostanu zwierząt i naturalnych pasz.

201,80 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 40,36 zł
  • Cena za 100g:
    40,36 zł
  • Kraj pochodzenia: Węgry
Odkryj wyrafinowany smak foie gras z kaczki. Ten ekskluzywny przysmak jest uwielbiany przez szefów kuchni. Pochodzi on od kaczek hodowanych w specjalny sposób, aby uzyskać najbardziej delikatny, subtelny, aksamitny...
385,86 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 55,12 zł
  • Cena za 100g:
    55,12 zł
  • Kraj pochodzenia: Węgry
Gęsie foie gras jest wychwalane przez koneserów smaku ze względu na niezwykle subtelną, delikatną konsystencję i wyrafinowany smak. Wyjątkowo aksamitne i rozpływające się w ustach mięso jest doskonałą przystawką,...
74,44 zł
  • Cena za 100g: 6,77 zł
  • Cena za 100g:
    6,77 zł
  • Kraj pochodzenia: Francja
Perliczka ma niezwykle delikatne i smakowite mięso, które stanowi źródło witamin i cennych protein o bardzo niskiej zawartości tłuszczu. Jest to doskonała propozycja dla wszystkich dbających o zdrową dietę. Idealnie...
64,42 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 10,74 zł
  • Cena za 100g:
    10,74 zł
  • Kraj pochodzenia: Francja
Kukurydziane mini koguciki to uwielbiane we Francji „poussin” hodowane w naturalny sposób na wolnym wybiegu. Dzięki specjalnej diecie opartej o ziarno kukurydzy wolnej od GMO mają charakterystyczny żółty kolor i...
42,00 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 5,25 zł
  • Cena za 100g:
    5,25 zł
  • Kraj pochodzenia: Francja
Białe mini koguciki zachwycają niezwykłą smakowitością i zwartą strukturą mięsa, dzięki której każdy kęs sprawia niebywałą przyjemność. Nie bez powodu Francuzi kochają swoje „poussin”. Mini koguciki to definicja smaku...
41,49 zł
  • Cena za 100g: 13,83 zł
  • Cena za 100g:
    13,83 zł
  • Kraj pochodzenia: Francja
Filet z perliczki zachwyca wybitną delikatnością i soczystością mięsa. Jest to wspaniała, zdrowa alternatywa dla mięsa z kurczaka. Francuzi znani są z zamiłowania do drobiu premium, dlatego dokładają wszelkich starań...
18,20 zł
  • Cena za 100g: 4,55 zł
  • Cena za 100g:
    4,55 zł
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Biały mini kogucik to drób premium hodowany w tradycyjnym, hiszpańskim stylu. Znany również pod nazwą "coqulet" zachwyca swoim delikatnym smakiem i fantastycznym aromatem mięsa. Koguciki od naszego hiszpańskiego...
23,48 zł
  • Cena za 100g: 7,83 zł
  • Cena za 100g:
    7,83 zł
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Żółty mini kogucik z Hiszpanii ma niesamowicie delikatne i kruche mięso. Hodowany jest na wolnym wybiegu w zgodzie z naturą, z dostępem do świeżego powietrza, przestrzeni, ziół, traw i wszystkiego co sprawia, że może...
44,95 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 9,99 zł
  • Cena za 100g:
    9,99 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Pierś z kaczki pekin uważana jest za najsmaczniejsze, najchudsze i najdelikatniejsze mięso z całej tuszki. Generalnie mięso z kaczki uznawane jest za prawdziwy rarytas. Poza doskonałymi walorami kulinarnymi jest to...
27,76 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 6,17 zł
  • Cena za 100g:
    6,17 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Noga z kaczki pekin to prawdziwy rarytas dla koneserów. Mięso z kaczki cieszy się reputacją prawdziwej specjalności kulinarnej. Oprócz doskonałych walorów smakowych, stanowi ono także wyjątkowo pożywne źródło białka...
72,35 zł
  • Cena za 100g: 3,45 zł
  • Cena za 100g:
    3,45 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Kaczka pekin uważana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa drobiowego. Zaliczana jest do grupy mięs czerwonych. Mięso z kaczki, nawet podczas pieczenia, zachowuje soczystość i kruchość. Oprócz...
203,95 zł
  • Cena za 100g: 6,37 zł
  • Cena za 100g:
    6,37 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Młoda polska gęś owsiana jest uważana za niezwykły przysmak. Jej hodowla opiera się na precyzyjnych wytycznych, zgodnie z którymi jest żywiona w głównej mierze zielonymi paszami, a przez ostatnie 3 tygodnie spośród...
123,23 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 11,74 zł
  • Cena za 100g:
    11,74 zł
Noga z młodej polskiej gęsi owsianej to niezwykła rozkosz dla podniebienia. Hodowla gęsi opiera się na rygorystycznych wytycznych, zgodnie z którymi jest ona karmiona wyłącznie naturalnymi paszami. W ciągu ostatnich 3...
100,50 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 10,58 zł
  • Cena za 100g:
    10,58 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Wyjątkowo delikatna i soczysta pierś z młodej polskiej gęsi owsianej. Doskonała do przygotowania na wyjątkową okazję. Pyszna zarówno pieczona jak również smażona. Wyjątkowy smak mięso zyskuje dzięki specjalnej diecie....

Zdrowy drób tylko wysokiej jakości

Niestety rynek komercyjny kierując się zasadą „ilość, a nie jakość”, przyćmiewa pozytywne aspekty spożywania drobiu. W odwecie do tego trendu przygotowaliśmy ofertę drobiu klasy premium. Nasi sprawdzeni dostawcy z Anglii, Hiszpanii czy Francji, dostarczają nam mięso drobiowe, hodowane zgodnie z restrykcyjnymi wymogami dotyczącymi procesu produkcji. Hodowla odbywa się z poszanowanie dobrostanu zwierząt, na wolnym wybiegu, a karmienie oparte jest o naturalne pasze. W dodatku cały ten proces poświadczany jest certyfikatami jakości.

Bogactwo zastosowań kulinarnych

Delikatny drób świetnie nadaje się na grilla, do pieczenia czy smażenia. W naszej ofercie znajdziecie takie produkty jak mini koguciki, perliczki czy foie gras, które dzięki swojej kruchości zachwycą zarówno dorosłego jak i młodszego konesera smaku.

Jakie zastosowanie kulinarne dla danego rodzaju drobiu?

Dla naszych produktów rekomendujemy następujący sposób przygotowania:

Pieczenie: perliczka, biały mini kogucik, żółty mini kogucik

Grill: filet z perliczki, biały mini kogucik, żółty mini kogucik

Smażenie: filet z perliczki

Z czym serwować drób premium?

Możliwości przygotowania jest bardzo wiele. Jeśli zdecydowaliśmy się na zakup porządnego kawałka mięsa, pozostałe składniki powinny być równie dobrej jakości. W innym przypadku możemy stracić szansę na otrzymanie wymarzonego efektu końcowego. Drób doskonale czuje się w towarzystwie świeżych ziół. Należy jednak pamiętać, że struktura mięsa jest bardzo delikatna i nie należy przesadzać z długością marynowania czy intensywnością przypraw. Nie chcemy przecież żeby przyćmiły one smak mięsa. Drób z grilla czy piekarnika będzie znakomitym kompanem świeżych warzyw i sałat. Zwolennikom cięższej kuchni proponujemy pieczone mięso, z dodatkiem aromatycznych sosów i warzyw korzennych.

Po czym poznać drób wysokiej jakości?

Pierwsze na co powinniśmy zwrócić uwagę podczas wyboru odpowiedniego kawałka mięsa, to jego sprężystość. Jeśli mamy do czynienia z „galaretowatą” strukturą i wyraźnie nabrzmiałą wodą, oznacza to, że mięso jest najprawdopodobniej nastrzykiwane. Nastrzykiwanie to najpowszechniejsza praktyka w przypadku taniego, ogólnodostępnego drobiu. W przypadku drobiu premium struktura mięsa jest zupełnie inna. Mięso drobiowe jest gładkie, błyszczące i jędrne, o zwartej strukturze. W trakcie obróbki termicznej nie wypłynie z mięsa "2/3" wody, a rozmiar porcji pozostanie praktycznie bez zmian. Natomiast podczas jedzenia poczujemy przyjemną strukturę mięsa i pełnię aromatu. Tę smakowitość zawdzięczamy diecie zwierząt, złożonej z naturalnych ziaren oraz wolnemu chowowi.

Jak prawidłowo przechowywać drób?

Mięsa drobiowego nie należy trzymać w lodówce dłużej niż trzy dni. Mięso trzymane w zamrażarce wytrzyma w od sześciu miesięcy do roku.   

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się