Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Steki z bizona

( prod.)

Jeśli jesteś prawdziwym fanem wołowiny to bizon najprawdopodobniej także zdobędzie twoje serce. Jedzenie mięsa bizona to pyszny sposób na zaspokojenie głodu prawdziwego jaskiniowca. Pierwotny instynkt mięsożercy sprawia, że steki z bizona dają mnóstwo kulinarnej satysfakcji. Dobra wiadomość jest taka, że steki z bizona zawierają znacznie mniej tłuszczu i o 40% więcej białka niż wołowina. Smak steków z bizona jest natomiast bardzo zbliżony do smaku wołowiny. Nie znajdziesz w nim na przykład posmaku dziczyzny. To dlatego, że bizon jest w 99% spokrewniony genetycznie z bydłem domowym. Dzięki tej charakterystyce możesz się cieszyć smakiem czerwonego mięsa bez wyrzutów sumienia.

Burger z bizona Burger z bizona
-10%
18,62 zł 20,69 zł
  • Kraj pochodzenia: Kanada
Burger z bizona to doskonała propozycja nie tylko dla rodowitych mieszkańców Ameryki Północnej. Jeden burger waży 120g więc jest to zacna porcja pełnowartościowego białka, którym można się najeść. Przygotuj go...
71,30 zł
  • Kraj pochodzenia: Kanada
Stek z bizona pomoże ci zorganizować BBQ z prawdziwego Dzikiego Zachodu. Walorami kulinarnymi przypomina wołowinę. Charakteryzuje się mięsem delikatnym, soczystym, o głębokim i lekko wytrawnym smaku. Bizon jest...

Smak mięsa z bizona bez wyrzutów sumienia

Mięso z bizona jest po prostu pyszne. Smakuje jak wołowina, jest delikatne, aromatyczne i bardzo satysfakcjonujące kulinarnie. Jednak jego nieocenioną zaletą jest jednocześnie bardzo niska zawartość cholesterolu i wysoka zawartość białka. Co zaskakujące mięso z bizona jest chudsze niż indyk, a nawet kurczak. Więc jeśli lekarz mówił coś o ograniczeniu czerwonego mięsa, możesz spokojnie mu odpowiedzieć, że przestawiłeś się na bizona, który dostarcza mnóstwa cennych witamin, minerałów i składników odżywczych i zawiera znikomą ilość tłuszczu.

Jak przygotować steki z bizona

Steki z bizona przygotuj klasycznie. Tak jak przygotowujesz steki wołowe. Możesz smażyć na patelni grillowej lub na grillu. Marynować lub nie według uznania. W każdej opcji będzie pyszny.

Nie martw się o populację

Był czas, kiedy bizony były zagrożone, ale nie martw się, te czasy dawno już minęły. Nasze steki z bizona są z hodowli w Kanadzie. Powołując się na informacje z Canadian Bison Association: W 1996 roku, kiedy przeprowadzono pierwszy spis, w Kanadzie było nieco ponad 45 000 bizonów na 745 farmach. W 2001 roku liczba ta wzrosła do około 145 000 w prawie 1900 gospodarstwach. W 2006 liczebność stad hodowlanych wzrosła do prawie 200 000 sztuk. Ta liczba stale rośnie z roku na rok w szybkim tempie. Bizony „hodowlane” żyją de facto dziko, na rozległych pastwiskach pasąc się całorocznie nawet zimą. W okresie zimowym mają wystawione paśniki jednak poruszają się w pełni swobodnie na ogromnych obszarach i żyją w pierwotny, naturalny sposób tak jak ich przodkowie. To wszystko można wyczuć w niesamowitym smaku steków z bizona.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się