Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Udziec jagnięcy

( prod.)

Udziec jagnięcy to doskonała propozycja na soczystą pieczeń. Składa się z największej ilości mięśni spośród wszystkich popularnych elementów jagnięcych. Jest on także otoczony delikatną warstwą tłuszczyku, który podczas przygotowania wytapia się i nadaje cudownej soczystości. Różnorodność mięśni sprawia, że jest on bardzo smakowity (bogactwo struktur mięsa daje dużo satysfakcji kulinarnej). Po odpowiednim przygotowaniu jest bardzo kruchy i rozpływający się w ustach. Należy pamiętać, że mięśnie udźca należą do grupy mięśni motorycznych. Dlatego wymagają umiejętnego przygotowania i odpowiednio długiego czasu pieczenia, aby mięso było delikatne.

42,51 zł
  • Cena za 100g: 17,71 zł
  • Cena za 100g:
    17,71 zł
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
Steki z udźca z bułgarskiej jagnięciny błyskawicznie usmażysz na patelni lub na grillu. Bułgarska jagnięcina charakteryzuje się pełnią smaku i aromatu. Pamiętaj jednak, że jest to element z udźca jagnięcego dlatego,...
259,13 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 16,20 zł
  • Cena za 100g:
    16,20 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Udziec bez kości z angielskiej jagnięciny jest doskonały na niedzielną pieczeń lub wyjątkowy świąteczny obiad. Został ręcznie przygotowany i odkostniony przez doświadczonych angielskich rzeźników, więc otrzymujesz...
281,45 zł
  • Cena za 100g: 13,40 zł
  • Cena za 100g:
    13,40 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Udziec z kością z angielskiej jagnięciny jest klasyczną propozycją na przepyszną pieczeń jagnięcą. Mięso z naszego sklepu pochodzi wyłącznie z renomowanych angielskich gospodarstw. Pastwiska znajdują się na zboczach...
Steki z udźca z irlandzkiej jagnięciny Steki z udźca z irlandzkiej jagnięciny
-5%
35,90 zł 37,79 zł
  • Cena za 100g: 14,96 zł
  • Cena za 100g:
    14,96 zł
  • Kraj pochodzenia: Irlandia
Steki z udźca z irlandzkiej jagnięciny są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wyjątkowo delikatne mięso jagnięce powstaje na zielonych pastwiskach Irlandii w zgodzie z naturą i wielowiekową tradycją. Jagnięcina...

Jak wydobyć pełnię smaku z udźca jagnięcego

Udziec jagnięcy ma bardzo dużą ilość zastosowań kulinarnych. Możesz przygotować go na wiele sposobów, z różnymi przyprawami i różnymi technikami kulinarnymi. Jest to wybór idealny do grillowania, duszenia i pieczenia. Element z kością nadaje się idealnie do pieczenia (kość nada dodatkowy aromat mięsu), a element bez kości można przygotować zarówno w formie pieczeni, jak również pokroić w kostkę i przygotować pyszną duszoną jagnięcinę w stylu azjatyckim lub europejskim. Może być także pokrojony na steki. W tej formie idealnie nada się na grilla lub do usmażenia na domowej patelni. W krajach anglosaskich, gdzie jagnięcina na co dzień gości na stołach, jest to jeden z najbardziej pożądanych elementów jagnięcych zwłaszcza na święta.

Sprawdź przepisy na naszym blogu i zainspiruj się, by przygotować go tak jak lubisz najbardziej.

Dlaczego warto włączyć go do codziennej diety

Generalnie jagnięcina to jedno z najzdrowszych mięs ze zwierząt hodowlanych, warto więc włączyć je do swojej diety. Bogactwo witamin, składników odżywczych i wartościowego białka w pełni uzupełnia zapotrzebowanie organizmu na te składniki. Doskonały dla sportowców, dzieci, kobiet w ciąży i wszystkich, którzy stawiają na zdrowy tryb życia.

Mięso pochodzi z jagniąt do 12 miesiąca życia i to właśnie sprawia, że jest tak kruche, delikatne i smakowite.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się