Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Steki z kangura

( prod.)

Jeśli masz ochotę na odrobinę ekstrawagancji w kuchni, to polecamy ci steki z kangura. W Australii mięso z kangura traktowane jest podobnie jak w Polsce sarnina czy mięso z dzika. Jest to dosyć popularna dziczyzna w tamtym regionie. Jego przygotowanie wymaga jednak pewnej wprawy. Konsystencja i kruchość jest nawet zbliżona do naszej rodzimej dziczyzny. Mięso z kangura ma bardzo niską zawartość tłuszczu, charakteryzuje się natomiast dużą zawartością białka i żelaza. Smak mięsa jest dosyć zaskakujący. Decyduje o nim dieta kangurów. Są one wypasane na obszarach o bardzo zróżnicowanej roślinności od australijskiej prerii po lasy. Zwierzęta te mają bardzo różnorodne menu, co można wyczuć w bogatym bukiecie aromatycznym mięsa. 

62,58 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Australia
Spróbuj delikatnego mięsa z kangura, przygotuj z niego steki lub pieczeń. Możesz także udusić i podać w formie gulaszu, usmażyć lub przygotować w azjatyckim stylu techniką stir fry. Jeśli nie interesuje cię nuda w...
37,91 zł
  • Kraj pochodzenia: Australia
Stek z kangura to pyszne i zdrowe mięso z australijskiej dziczyzny. Jest idealny do smażenia i grillowania. Mięso z kangura jest wyjątkowo chude. Na każde sto gramów steka z kangura, przypada tylko jeden lub dwa gramy...

Z jakiej części są steki z kangura

Silny i szybki – taki właśnie jest kangur. Wielkość mięśni udźca zawdzięcza wielu kilometrom pokonywanym każdego dnia. Hodowcy dbają o to by każde zwierzę miało codziennie zapewnioną odpowiednią dawkę ruchu. To niezwykle ważne dla jakości pozyskiwanego z nich mięsa. Steki oferowane w naszym sklepie pozyskiwane są właśnie z udźca kangura.

Jak przygotować kangura

Dostępne w naszym sklepie porcje są zamrożone. Po rozmrożeniu, steki z kangura są gotowe do dalszej obróbki termicznej.

Jest wiele sposobów przygotowania. Nadają się bardzo dobrze do smażenia lub grillowania, taką właśnie technikę rekomendujemy do ich przygotowania. Steki z kangura sprawdzą się także w technikach kulinarnych takich jak stir fry i duszenie.

Możesz od razu wrzucić je na ruszt, traktując podobnie jak chudszy kawałek wołowiny. Zalecamy jednak przygotowanie tenderyzującej marynaty, by mięso trochę skruszało przez kilka godzin. Odpowiednia marynata podbije także walory smakowe. Jej składniki zależą tylko i wyłącznie od twojej inwencji. Steki z kangura odnajdą się zarówno w towarzystwie prostych przypraw jak i tych bardziej egzotycznych. Do tenderyzacji możesz wykorzystać soki z cytrusów lub czerwone wino. 

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się