- Kraj pochodzenia: Polska
Filtrowanie
Burgery wołowe
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Klasa jakości: BIO
- Kraj pochodzenia: Argentyna
- Kraj pochodzenia: Australia
- Kraj pochodzenia: Urugwaj
- Klasa jakości: BIO
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: USDA CHOICE
Wiele możliwości
Oprócz klasycznych burgerów wołowych w asortymencie, który przygotował nasz sklep mięsny online, można znaleźć również burgery z dziczyzny czy wieprzowe, ze świni Iberico. To od ciebie zależy, jak będzie smakował twój burger. Każdy z wymienionych rodzajów mięsa ma wyjątkowy aromat, który komponuje się doskonale z różnymi dodatkami. Szeroki wybór dostępnych mięs sprawia, że każdy znajdzie u nas takie, które zachwycą go swoim unikatowym smakiem.
Z doświadczenia wiemy, że największą popularnością cieszą się burgery wołowe. Polecamy je zarówno ortodoksyjnym mięsożercom, jak i debiutantom. To klasyka, którą należy znać. Zadbaliśmy, aby w naszym sklepie znalazły się rodzime produkty, jak i te pochodzące od najlepszych zagranicznych producentów. Jeśli marzy ci się bułka z mięsem z Angusa czy Wagyu mamy to! Podobnie jak burgery z ekologicznej wołowiny z Hiszpanii czy Urugwaju. A co najlepsze, jest to dopiero początek naszej listy.
Dzięki nam możesz delektować się smakiem wieprzowiny iberico lub przygotować orientalną wersję burgera z jagnięciny. Z kolei na wielbicieli leśnych smaków czeka fast foodowa odsłona dziczyzny. I to w iście królewskim wydaniu, ponieważ wykorzystujemy do niej mięso jelenia.
Jak przygotować pysznego burgera
Odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta. Tak jak lubisz. To ty wybierasz dodatki, decydujesz czy jesz z bułką czy w wersji fit. A także jaki stopień wysmażenia chcesz osiągnąć (jednak nie polecamy stanowczo wysmażenia mniejszego niż medium well) . Od ciebie zależy również czy używasz patelni, czy grilla.
Jedyne o czym musisz pamiętać to to, by sól dodać bezpośrednio przed poddaniem obróbce termicznej. Nie przekładaj też nerwowo kotletów. Nie chcesz przecież, serwować poszarpanych kawałków mięsa. Nie dociskaj ich żeby szybciej się zrobiły, bo wyciśniesz z nich cenne soki, które powinny pozostać w mięsie, by było ono soczyste.
Dodatki dobieraj z głową
W tym przypadku dobre zastosowanie ma przysłowie „co za dużo to niezdrowo”. Pamiętaj, kto jest głównym bohaterem twojego dania. Dodatki powinny do niego pasować. Połączenie sosu żurawinowego z wieprzowiną i serem feta może nie smakować najlepiej. Planując posiłek zastanów się z jakiej kuchni pochodzi wybrany rodzaj mięsa, oraz w jakim otoczeniu zazwyczaj jest serwowany. Świeże warzywa zawsze doskonale uzupełnią danie. Dodadzą chrupkości i lekkości. Pamiętaj też o sosach. Burgery to nieograniczone możliwości dla wyobraźni kulinarnej każdego mięsożercy.