Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Gulasz wołowy

( prod.)

Sprawdź naszą ofertę doskonałej wołowiny na gulasz. Gotowe kawałki mięsa idealnie nadają się do szybszego przygotowania tej potrawy, bez tracenia cennego czasu na krojenie. Nasza wołowina, również ta na gulasz wołowy, charakteryzuje się najwyższą jakością. W przypadku wołowiny gulaszowej mięso nie musi być tak miękkie jak mięso stekowe. Dlatego oferowany przez nas gulasz pochodzi głównie z mięśni udźca. Zawiera niską zawartość tłuszczu, a po uduszeniu jest kruchy i rozpływający się w ustach. Gulasz wołowy to tradycyjne danie kuchni polskiej. Jest idealny na chłodniejsze dni i prosty w przygotowaniu. Bez trudu ugotujesz go zarówno w domowej w kuchni jak i w plenerze na grillu czy na ognisku. W każdej postaci smakuje znakomicie, a ma bardzo przystępną cenę.

26,39 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 13,20 zł
  • Cena za 100g:
    13,20 zł
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • Klasa jakości: BIO
Gulasz wołowy BIO z hiszpańskiej wołowiny to sposób na bardzo zdrowe i odżywcze dnie. Hiszpańska wołowina z certyfikatem europejskiego rolnictwa ekologicznego to gwarancja mięsa najwyższej jakości, bez antybiotyków...
64,05 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 6,41 zł
  • Cena za 100g:
    6,41 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Klasa jakości: Quality Meat Program (QMP)
Udziec wołowy na gulasz lub stir fry z najlepszej polskiej wołowiny z młodych, marmurkowych jałówek to doskonały pomysł na proste, pożywne i pyszne danie. Ponieważ mięso pochodzi od bardzo młodego bydła już po krótkim...

Jak przygotować klasyczny gulasz wołowy?

Gulasz wołowy to aromatyczne, odżywcze i rozgrzewające danie mięsne, przygotowane z kawałków wołowiny, cebuli, papryki, pomidorów i przypraw.

Aby przygotować gulasz wołowy, najpierw kawałki wołowiny są duszone w dużym garnku lub rondlu. Klasycznie najlepsze na gulasz są mięśnie udźca takie jak zrazowa górna, krzyżowa, zrazowa dolna, skrzydło czy goleń wołowa. Mięso jest zazwyczaj krojone na nieduże kawałki, które przed duszeniem należy obsmażyć na oleju lub smalcu, aby uzyskać rumiany brązowy kolor na zewnątrz. Na patelni gdzie mięso było obsmażane warto usmażyć cebulę, która nada potrawie dodatkowego aromatu. Po podsmażeniu cebuli warto dodać też pokrojoną paprykę i czosnek, które jeszcze wzbogacają smak gulaszu wołowego.

Gulasz wołowy jest duszony na wolnym ogniu przez dłuższy czas, aż mięso staje się miękkie i soczyste, a smaki dobrze się połączą. Obsmażone mięso i warzywa należy umieścić w garnku i zalać bulionem lub wodą. W trakcie gotowania można dodać również pokrojone pomidory lub przecier pomidorowy, które nadają potrawie lekko kwaśny smak i dodatkową gęstość. Należy także pamiętać o dobrym doprawieniu mięsa. Przyprawy, które doskonale pasują to: papryka słodka lub pikantna, mielony kminek, majeranek, pieprz i sól. W niektórych wariantach można również dodać odrobinę czerwonego wina lub octu winnego, aby nadać głębi smaku.

Gulasz wołowy można podawać na różne sposoby. Polecamy zdrową wersję z kaszą gryczaną, klasyczną z kluskami śląskimi lub ziemniakami . Będzie też pyszny ze świeżym pieczywem.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się