
- Ponad 200 przepisów w bazie
- Regularnie nowe przepisy
- Wpisy od zawodowych kucharzy
2025-04-16
145
Wiosenna sałatka ze stekiem teres major, pieczonym kalafiorem i awokado
Masz ochotę na coś więcej niż zwykłą sałatkę? Ten przepis to połączenie soczystego steka Teres Major z delikatnie pieczonym kalafiorem, wzbogacone o świeże warzywa, kremowe awokado i chrupiące migdały. Całość polana...
Czytaj więcej
2025-04-11
191
Terrine z foie gras – francuska uczta, którą zrobisz w domu!
Zaskocz swoich gości klasycznym francuskim rarytasem czyli terrine z foie gras! Ten przepis to klasa, smak i prostota w jednym. Poczuj się jak prawdziwy szef kuchni i przygotuj coś wyjątkowego!
Czytaj więcej
2025-03-15
1217
Perliczka pieczona z masłem i tymiankiem
Chcesz zaskoczyć gości czymś wyjątkowym? Pieczona perliczka z masłem i tymiankiem to elegancka, a zarazem prosta alternatywa dla tradycyjnego drobiu. Jej delikatny smak i aromat zachwycą każdego, sprawdź nasz przepis!
Czytaj więcej
2025-03-01
307
Soczyste przepiórki pieczone w orientalnych przyprawach
Mamy dla Ciebie propozycję, która z pewnością przypadnie Ci do gustu – soczyste przepiórki pieczone w aromatycznych, orientalnych przyprawach. To danie to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca delikatność mięsa...
Czytaj więcej
2025-01-22
446
Klasyczne danie w niekonwencjonalnym, pysznym wydaniu. Bigos to nie jest typowa potrawa na naszym blogu. Ale jeśli chcesz go zrobić perfekcyjnie pamiętaj o wysokiej jakości mięsie. W tym przepisie polecamy trochę...
Czytaj więcej
2025-01-09
431
Pieczony kurczak z karaibskim sosem bbq
Niebanalny pomysł na obiad, kolację czy wyjątkową okazję. Delikatne, soczyste, a jednocześnie kruche mięso w towarzystwie warzyw, z mnóstwem świeżych przypraw, pokreślone wyrazistym smakiem sosu bbq w stylu karaibskim.
Czytaj więcej
2024-12-31
659
Tatar z polędwicy z dipem szczypiorkowym
Tatar z polędwicy wołowej to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Ale my dodaliśmy do niego coś ekstra – genialny dip szczypiorkowy, który robi robotę i nadaje całości świeżego, zaskakującego smaku.
Czytaj więcej
2024-12-24
1628
Stek z antrykotu z sosem pieprzowym oraz puree z selera
Zaskocz i zachwyć swoich bliskich serwując na święta rewelacyjnej jakości stek z kremowy sosem pieprzowym i aromatycznym puree z selera. Sprawdź ten przepis.
Czytaj więcej
2024-12-16
1007
Zając duszony w aromatycznym sosie winno śliwkowym
Zaskocz swoich bliskich wyrazistym i wyrafinowanym smakiem tej wyjątkowej, świątecznej potrawy. Sprawdź nasz przepis dla ambitnych :)
Czytaj więcej
Jan Kuroń 2024-12-02
396
Co powiesz na dodatek, który wynosi steki i mięsa na zupełnie nowy poziom? Janek Kuroń, nasz kulinarny guru, stworzył przepis na chutney piwno-bekonowy, który rozgrzewa kubki smakowe i robi wrażenie na każdym stole....
Czytaj więcej
2024-11-22
457
Rosół na szpondrze z tymiankiem, warzywami i pulpecikami wołowymi
Rosół to klasyka polskiej kuchni – aromatyczny, pełen smaku i wspomnień z dzieciństwa. Dziś przedstawiamy przepis na jego nieco bogatszą wersję. Sprawdź!
Czytaj więcej
2024-11-08
419
Wołowina w słodko kwaśnym sosie z wędzonych śliwek
Prawdziwy festiwal smaku – soczyste kawałki wołowiny, słodycz wędzonych śliwek, delikatny aromat przypraw i lekka kwaśność octu tworzą idealną harmonię. Sprawdź nasz przepis.
Czytaj więcej
2024-11-08
375
Otwarta lasagne ze smażoną wołowiną i warzywami – nowy wymiar klasyki!
Lasagne to jedno z tych dań, które kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i aromatem pomidorowego sosu przeplatanego makaronem i mięsem. Ale dziś proponujemy coś zupełnie innego – otwartą lasagne, która przełamuje...
Czytaj więcej
2024-10-27
558
Grillowany stek Cowboy z pomidorami z zapiekanym parmezanem
To wyjątkowe danie. Klasyczna, amerykańska kuchnia w najlepszym wydaniu.
Czytaj więcej
2024-09-10
298
Kanapka z koftami wołowymi nadziewanymi kozim serem
Poznaj nasz przepis na kofty wołowe w nieco spolszczonej/restauracyjnej wersji. Ten smak powinien odświeżyć Twoje wspomnienia z wyprawy na Bałkany, a jeśli jeszcze tam nie byłeś może zachęci Cię do podróży.
Czytaj więcej