2023-01-16 158

Azjatycka zupa drobiowa z mlekiem kokosowym i trawą cytrynową

Pyszna, orzeźwiająca, azjatycka zupa z delikatnym kurczakiem to doskonały pomysł na zdrową przekąskę. Idealna na lunch zwłaszcza latem, kiedy chcemy zjeść coś smacznego, pożywnego i lekko strawnego.
Czytaj więcej
Jarek Owczarczyk 2022-12-02 200

Cote de boeuf z sałatką ze szpinaku z serem pleśniowym i sosem balsamicznym

Czasami boimy się podjąć wyzwanie przygotowania grubych steków z kością takich jak cote de boeuf. Ten król steków z antrykotu stanowić może wyzwanie. Dlatego mistrz kuchni Jarosław Owczarczyk przygotował dla Was...
Czytaj więcej
2022-12-01 192

Tatar wołowy i pieczeń wołowa jako oryginalny pomysł na świąteczne potrawy

Aktualnie coraz więcej osób odchodzi od sztywno ustalonych tradycjami potraw wigilijnych. Zamiast karpia, sałatki jarzynowej czy barszczu czerwonego z uszkami sięgamy po różnego rodzaju wołowe specjały.
Czytaj więcej
Jarek Owczarczyk 2022-11-14 243

Comber jagnięcy w orzechowej panierce z dyniowym assiette

Jest to wyjątkowy przepis na doskonałe danie z jagnięciny na poziomie najlepszych szefów kuchni. Comber z angielskiej jagnięciny i dodatki według receptury fantastycznego szefa kuchni Jarosława Owczarczyka.
Czytaj więcej
Jarek Owczarczyk 2022-11-14 651

Biodrówka jagnięca sous vide w śliwkowym sosie korzennym z redukcji z wina czerwonego

Krucha, delikatna i soczysta biodrówka z angielskiej jagnięciny to doskonała propozycja na wyjątkowy obiad. Sprawdź fantastyczny przepis szefa kuchni Jarka Owczarczyka. Kuchnia na poziomie najlepszych restauracji.
Czytaj więcej
BBQ.PL 2022-11-02 339

Pieczeń z polędwicy wołowej z warzywami korzennymi

Idealnie soczysta pieczeń z polędwicy, która pięknie komponuje się z pieczonymi ziemniaczkami, słodkimi ziemniakami oraz cebulą cipollini. Udekoruj gałązkami świeżych ziół i to imponujące danie będzie gotowe do podania!
Czytaj więcej
Źródło:beefitswhatsfordinner.com 2022-07-27 1334

Polędwica wołowa w ziołach

Przygotuj pyszną pieczeń wołową z polędwicy, w aromatycznej, ziołowej marynacie. Podaj ją klasycznie z ziemniakami pieczonymi i grillowanymi szparagami.
Czytaj więcej
BBQ.pl 2022-04-27 554

Hanger Steak USA Black Angus

Mistrz i wybitny specjalista od mięsa Adam Chrząstowski pokazuje jak przygotować Hanger Steak USA Black Angus. Hanger steak zwany jest także Butcher Steak. W Polsce znany pod nazwą świeca wołowa. W tym krótkim filmie...
Czytaj więcej
Źródło:beefitswhatsfordinner.com 2022-04-21 243

Stek z rostbefu w greckim stylu

Stek z rostbefu w greckim stylu z pieczarkami, cytryną, fetą i cebulą.
Czytaj więcej
BBQ.pl 2022-03-05 3555

Zimowa zupa z pręgi wołowej ossobuco prosto z grilla

Sprawdź przepis na rozgrzewającą zupę przygotowaną z pręgi wołowej pociętej na plastry ossobuco. To fantastyczna, rozgrzewająca propozycja na danie przygotowane w kociołku na grillu. Bardzo pożywne, idealne żeby...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2022-02-25 268

Grillowany teres major z sosem pieprzowo-serowym

Stek teres major to fantastyczny stek wołowy z łopatki. Możesz go spotkać także pod nazwą petite tender. Wygląda jak mała polędwiczka i jest prawie tak delikatny. Doskonale nadaje się na grilla w całości. Można go...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-11-15 673

Stek z polędwicy sous vide ze szparagami

Wypróbuj ten przepis na następną specjalną okazję. Steki z polędwicy wołowej podawane są ze szparagami i słodką cebulą. To świetny sposób, aby pochwalić się swoimi umiejętnościami kulinarnymi!Sprawdź także inne...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-11-12 113

Stek ze strusia z migdałami i calvados

Stek ze strusia z migdałami i calvados to połączenie idealne żeby rozwiać kulinarną nudę w kuchni. Delikatne mięso z aksamitnym sosem przełamane chrupkością prażonych migdałów i wytrawnym jabłkowym bukietem calvados....
Czytaj więcej
2021-11-10 168

Jagnięcina stir fry z teriyaki

Jagnięcina stir fry z teriyaki to propozycja idealna dla fanów kruchej jagnięciny oraz kuchni azjatyckiej. To połączenie delikatnego mięsa, intensywnych przypraw i chrupkich warzyw. Jagnięcina stir fry jest bardzo...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-10-30 169

Przepiórka z grilla na zielonym puree

Przepiórka z grilla na zielonym puree z groszku z dodatkiem mięty to świetna propozycja kulinarna zarówno dla miłośników drobiu jak i dziczyzny. Mamy w tym wypadku “kilka pieczeni na jednym ogniu”. Po pierwsze...
Czytaj więcej

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się