Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Steki jagnięce

( prod.)

Steki jagnięce serwowane podczas przyjęcia BBQ lub rodzinnego obiadu to znakomity pomysł i ciekawa alternatywa dla steków wołowych. Możesz wrzucić je na ruszt i po chwili delektować się wyjątkowym smakiem tego delikatnego mięsa. Są bardzo szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Ich dodatkową zaletą jest oczywiście wyśmienity smak i aromat jagnięciny. Nam najbardziej kojarzy się on ze słonecznymi wakacjami w Grecji 😊. 

57,15 zł
  • Cena za 100g: 16,33 zł
  • Cena za 100g:
    16,33 zł
  • Kraj pochodzenia: Irlandia
Steki T-bone z irlandzkiej jagnięciny są pyszne i delikatne. Kotleciki wycinane są przez doświadczonych rzeźników z części grzbietowej tuszy jagnięcej. Charakteryzuje się ona najbardziej delikatnym mięsem. Zwierzęta...
114,67 zł
  • Cena za 100g: 12,07 zł
  • Cena za 100g:
    12,07 zł
  • Kraj pochodzenia: Francja
Steki z combra z francuskiej jagnięciny grain fed charakteryzują się niezwykłą soczystością i delikatnością. Pozyskiwane są od jagniąt opasanych wysokoenergetyczną paszą, dzięki czemu zawierają odpowiednią ilość...
23,83 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 11,92 zł
  • Cena za 100g:
    11,92 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Steki z combra z brytyjskiej jagnięciny to znakomity pomysł na wyjątkowy obiad. Pyszne, soczyste i bardzo delikatne mięso jagnięce będzie smakowało zarówno starszym jak i najmłodszym członkom rodziny. Każdy, kto miał...
28,56 zł
  • Cena za 100g: 11,90 zł
  • Cena za 100g:
    11,90 zł
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
Steki z udźca z bułgarskiej jagnięciny błyskawicznie usmażysz na patelni lub na grillu. Bułgarska jagnięcina charakteryzuje się pełnią smaku i aromatu. Pamiętaj jednak, że jest to element z udźca jagnięcego dlatego,...
57,15 zł
  • Cena za 100g: 17,86 zł
  • Cena za 100g:
    17,86 zł
  • Kraj pochodzenia: Irlandia
Steki z combra z irlandzkiej jagnięciny to dla miłośników tego gatunku mięsa prawdziwy przysmak. Pełna aromatu jagnięcina grass fed najwyższej jakości znakomicie nadaje się zarówno na codzienny obiad jak i na...
41,33 zł
  • Cena za 100g: 17,22 zł
  • Cena za 100g:
    17,22 zł
  • Kraj pochodzenia: Irlandia
Steki z udźca z irlandzkiej jagnięciny są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wyjątkowo delikatne mięso jagnięce powstaje na zielonych pastwiskach Irlandii w zgodzie z naturą i wielowiekową tradycją. Jagnięcina...
45,45 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 18,18 zł
  • Cena za 100g:
    18,18 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Steki jagnięce T-bone z brytyjskiej jagnięciny przygotowujemy starannie w naszym zakładzie. Porcjujemy je krojąc jeden z najbardziej szlachetnych elementów w tuszy jagnięcej. Rekomendujemy przygotowanie na domowej...
35,00 zł
  • Cena za 100g: 11,67 zł
  • Cena za 100g:
    11,67 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Steki jagnięce z udźca przygotowujemy w naszym zakładzie krojąc ręcznie elementy z najlepszej brytyjskiej jagnięciny. To delikatny kawałek mięsa idealny do smażenia na grillu lub na domowej patelni. Przygotujesz go...

Danie z grilla w wersji fit

Znudziły ci się słynne tomahawki i Rib Eye (wiemy że to nie możliwe ;)? Ale może szukasz czegoś w bardziej poręcznym rozmiarze, z mniejszą ilością tłuszczyku? Steki jagnięce są tym czego szukasz.

Jagnięcina jest chuda, zdrowa i bogata w wartości odżywcze. Część ekspertów uważa, że posiada wręcz właściwości antynowotworowe. Jest to doskonała propozycja dla wszystkich dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę. A przy tym jest tak smaczna i delikatna, że kochają ją nawet dzieci, które jeśli chodzi o potrawy z grilla są dosyć wybredne.

Zgrabna porcja

W porównaniu z wołowiną, steki z mięsa jagniąt są znacznie mniejsze. Przez co łatwiej się je przyrządza na przykład na małej, domowej patelni. Jest to także porcja przyjazna zwłaszcza dla kobiet i dzieci. W naszym sklepie mamy porcje pochodzące z udźca i combra czyli najbardziej delikatne na steki. Kotleciki jagnięce z udźca nie mają wystającej kości. Łatwiej będzie serwować je w tradycyjnej formie na talerzu. Ale jeśli zależy ci na tym, by gotową potrawę jeść bez użycia sztućców, na przykład podczas imprezy barbeque, comber będzie idealny. Wystająca kość pozwala wygodnie trzymać mięso w rękach i konsumować z przyjemnością jak nasi przodkowie.

Jak przyrządzić steki jagnięce

Bez względu na to, którą część tuszy wybierzesz, musisz obchodzić się z nią w należyty sposób. Jagnięcina jest bardzo delikatna i chociaż zawarty w niej tłuszcz powoduje, że zachowuje soczystość musisz uważać, żeby za bardzo jej nie „przeciągnąć”. To cienkie steki i potrzeba im dosłownie kilka minut przygotowania.

Mięso bardzo dobrze współgra z wszelkimi dodatkami: marynatami, przyprawami i sosami. Jeśli jednak podasz je w wersji sauté z solą i pieprzem także się nie zawiedziesz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się