Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Bażant

( prod.)

Bażant to idealna propozycja na wyjątkową okazję. Mięso bażanta jest bardzo smaczne i wyrafinowane. Jest jednocześnie kapryśne i wymagające pewnego kunsztu sztuki kulinarnej. Odpowiednio traktowane wynagradza jednak wszystkie trudy. Szlachetny smak to powód, dla którego warto wysilić się podczas przygotowania. Tak jak większość dań z dziczyzny, ptak ten należy do przysmaków kuchni staropolskiej. Fantastycznych przepisów nie brakuje i jeśli postępuje się krok po kroku według wytycznych, rezultat powinien być zachwycający. 

55,34 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Angielski dziki bażant to niezwykle szlachetne mięso idealne na wyjątkową okazję. Ceniony jest przez koneserów na całym świecie za delikatny, wykwintny smak. Bażant od setek lat znajduje swoje miejsce w europejskiej,...

Bażant dla cierpliwych

Zdecydowanie nie polecamy osobom, które lubią łatwe w przygotowaniu dania ekspresowe. Mięso z bażanta posiada wszystkie pułapki, w które może wpaść niedoświadczony kucharz. Przede wszystkim zawiera znikomą ilość tłuszczu i łatwo je przesuszyć. Zamiast wspomnianego tłuszczu ma pewną ilość twardszych błon i ścięgien, co stanowi pewne wyzwanie, by umiejętnie je zmiękczyć za pomocą odpowiednio dobranych technik kulinarnych. Polecamy przepisy z naszego bloga, które powinny być pomocne dla początkujących adeptów sztuki kulinarnej.

Pigułka zdrowia

Pomimo, iż bażant nie jest banalny w przygotowaniu, jego mięso to prawdziwa pigułka zdrowia. Doskonały dla ludzi na diecie, ponieważ mięso z bażanta jest chude i ma mało kalorii. Dodatkowo jest bogate w łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, fosfor, magnez i żelazo.

Wykwintny smak

Jeśli zamierzamy zaserwować bażanta w czasie ważnej imprezy lepiej skorzystać z przepisu, który już wcześniej przećwiczyliśmy. Ponadto nie każdemu mięso z bażanta będzie smakowało, nawet jeśli zostanie właściwie przygotowane. Ma ono charakterystyczny, wyrafinowany zapach i smak (lekko cierpki). Znawcy i smakosze rozpoznają mięso bażanta z zamkniętymi oczami. Z całą pewnością docenią pyszną, aromatyczną pieczeń z tego wykwintnego ptaka.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się