Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Jagnięcina

( prod.)

Jagnięcina to jeden z naszych flagowych produktów. Jest to mięso wyjątkowo soczyste, delikatne i aksamitne. Poza fantastycznymi walorami kulinarnymi, mięso jagnięce odgrywa kluczową rolę w zrównoważonej diecie. Jest źródłem niezbędnych do życia składników mineralnych oraz odżywczych. Jagnięcina to wyśmienita propozycja dla ludzi wybierających kuchnię dietetyczną i lekkostrawną. W tym wypadku oprócz cennych witamin i minerałów otrzymują pełnię znakomitego smaku gratis. W naszym sklepie oferujemy jagnięcinę od najlepszych producentów między innymi z Anglii, Irlandii, Nowej Zelandii czy Bułgarii. Stada owiec wypasają się tam zgodnie z tradycją od pokoleń na zielonych, rozległych pastwiskach. Ta dieta gwarantuje doskonały smak i najwyższą jakość mięsa.

36,28 zł
  • Cena za 100g: 12,09 zł
  • Cena za 100g:
    12,09 zł
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
Adana kebab z bułgarskiej jagnięciny to tradycyjna potrawa kuchni orientalnej z delikatnego mięsa. Prosty przepis na szybki i smaczny posiłek. Wystarczy usmażyć je na grillu lub na domowej patelni i już po chwili...
473,18 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 19,72 zł
  • Cena za 100g:
    19,72 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Biodrówka z brytyjskiej jagnięciny najwyższej jakości jest najchętniej wybieranym elementem przez najlepszych szefów kuchni. Ma charakterystyczną, lekką okrywę tłuszczową na powierzchni, która podczas przygotowania...
33,47 zł
  • Cena za 100g: 11,16 zł
  • Cena za 100g:
    11,16 zł
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
Burgery z bułgarskiej jagnięciny to oryginalna i wyjątkowo smaczna alternatywa dla burgerów wołowych. Jeśli kochasz burgery i smak aromatycznej jagnięciny jest to wprost idealna propozycja dla ciebie. Receptura...
229,28 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 28,66 zł
  • Cena za 100g:
    28,66 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Comber z angielskiej jagnięciny zachwyca niezwykle kruchą strukturą mięsa i cudownym aromatem jagnięciny premium. Comber to najbardziej delikatny element w tuszy jagnięcej. Dodatkowo angielska jagnięcina grass fed to...
345,06 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 36,32 zł
  • Cena za 100g:
    36,32 zł
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Comber jagnięcy z zielonej Nowej Zelandii to fantastyczny element do pieczenia w całości lub do pokrojenia na kotleciki i zgrillowania. Mięso z combra jest niezwykle delikatne i smakowite, doceniane przez miłośników...
165,75 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 11,05 zł
  • Cena za 100g:
    11,05 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Golonka z angielskiej jagnięciny z kością jest doskonała do długiego gotowania w niskiej temperaturze. Element bardzo chudy i pełny cennej tkanki łącznej, która po rozpuszczeniu nadaje mięsu kleistości, maślanej...
64,94 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Gulasz z angielskiej jagnięciny to idealnej wielkości kostki, ręcznie wykrojone przez wprawnych brytyjskich rzeźników. Sprawdź jak smakuje mięso z udźca z jagnięciny grass fed najwyższej jakości. Kostka gulaszowa...
63,04 zł
  • Cena za 100g: 18,01 zł
  • Cena za 100g:
    18,01 zł
  • Kraj pochodzenia: Irlandia
Steki T-bone z irlandzkiej jagnięciny są pyszne i delikatne. Kotleciki wycinane są przez doświadczonych rzeźników z części grzbietowej tuszy jagnięcej. Charakteryzuje się ona najbardziej delikatnym mięsem. Zwierzęta...
253,98 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 14,94 zł
  • Cena za 100g:
    14,94 zł
  • Kraj pochodzenia: Irlandia
Łopatka jagnięca z kością z irlandzkiej jagnięciny jest idealnym mięsem do długiego pieczenia low & slow. Posiada odpowiednią ilość tłuszczu, który w naturalny sposób napełnia mięso soczystością i smakowitością w...
69,68 zł
  • Cena za 100g: 13,94 zł
  • Cena za 100g:
    13,94 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Łopatka na małą pieczeń z brytyjskiej jagnięciny starannie przygotowana przez brytyjskich mistrzów rzeźnictwa to idealny kawałek mięsa na wyjątkową okazję dla dwojga. Doskonały smak i soczystość angielskiej jagnięciny...
66,71 zł
  • Cena za 100g: 16,68 zł
  • Cena za 100g:
    16,68 zł
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
Mini comber na pieczeń z bułgarskiej jagnięciny to idealna porcja pysznego mięsa na kolację dla dwojga. Wystarczy zamarynować w aromatycznych ziołach i wstawić do piekarnika. Bułgarska jagnięcina charakteryzuje się...
42,51 zł
  • Cena za 100g: 17,71 zł
  • Cena za 100g:
    17,71 zł
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
Steki z udźca z bułgarskiej jagnięciny błyskawicznie usmażysz na patelni lub na grillu. Bułgarska jagnięcina charakteryzuje się pełnią smaku i aromatu. Pamiętaj jednak, że jest to element z udźca jagnięcego dlatego,...
70,51 zł
  • Cena za 100g: 22,03 zł
  • Cena za 100g:
    22,03 zł
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
Steki z combra z bułgarskiej jagnięciny to znakomity pomysł na codzienny obiad. Pyszne, soczyste i bardzo delikatne mięso jagnięce będzie smakowało zarówno starszym jak i najmłodszym członkom rodziny. Ich...
132,54 zł
  • Cena za 100g: 13,95 zł
  • Cena za 100g:
    13,95 zł
  • Kraj pochodzenia: Francja
Steki z combra z francuskiej jagnięciny grain fed charakteryzują się niezwykłą soczystością i delikatnością. Pozyskiwane są od jagniąt opasanych wysokoenergetyczną paszą, dzięki czemu zawierają odpowiednią ilość...
37,79 zł
  • Cena za 100g: 15,75 zł
  • Cena za 100g:
    15,75 zł
  • Kraj pochodzenia: Irlandia
Steki z udźca z irlandzkiej jagnięciny są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wyjątkowo delikatne mięso jagnięce powstaje na zielonych pastwiskach Irlandii w zgodzie z naturą i wielowiekową tradycją. Jagnięcina...

Szeroki wachlarz zastosowań kulinarnych

A co w przypadku braku pomysłu na potrawę? Otóż mięso jagnięce będzie idealnym rozwiązaniem, ponieważ z nim ograniczenia w kuchni, praktycznie nie istnieją. Idealnie nadaje się do grillowania, duszenia, pieczenia i smażenia. To mięso daje niezwykle szeroki wachlarz możliwości. Na naszym blogu znajdziesz wiele pomysłów jak ją dobrze przyrządzić, od szaszłyków poprzez burgery jagnięce, elementy do pieczenia takie jak, udziec jagnięcy, comber czy łopatka, aż po steki z udźca i kotleciki jagnięce najwyższej jakości. Warto więc wprowadzić ten gatunek mięsa do swojego jadłospisu, nie tylko ze względu na możliwości jego przygotowania, ale też na jego właściwości zdrowotne.

Produkcja w zgodzie z naturą

Proces produkcji jagnięciny znajdującej się w naszej ofercie jest praktycznie tożsamy z produkcją ekologiczną. Ekstensywne rolnictwo, całorocznie zielone pastwiska Anglii, Irlandii, Bułgarii, czy Nowej Zelandii dostarczają zwierzętom naturalnego pożywienia, w postaci soczystych traw i ziół. Tereny, na których pasą się zwierzęta są wolne od zanieczyszczeń, ponieważ znajdują się z dala od regionów przemysłowych i wielkich miast.   

Gwarancja świeżości i szybki czas dostawy

Oferujemy znakomitą, chłodzoną angielską jagnięcinę, którą ściągamy do Polski co tydzień, dzięki czemu w naszym sklepie stale dostępna jest świeża jagnięcina najwyższej jakości. W naszym sklepie oferujemy zarówno mięso jagnięce chłodzone jak i mrożone. Profesjonalne mrożenie w -18 stopniach jest neutralne dla jakości produktu, natomiast znacznie przedłuża czas przechowywania, dzięki czemu pyszna jagnięcina może być zawsze pod ręką. Gwarancją świeżego produktu na Państwa stołach jest nie tylko szybki czas dostawy i profesjonalne zabezpieczenie chłodnicze produktu podczas transportu, ale także świetne opinie wśród naszych Klientów.  

Po czym poznać jagnięcinę wysokiej jakości?

Mięso jagnięce powinno być delikatne, sprężyste w dotyku i mieć jasnoróżową do różowej barwę. Powinno być lekko wilgotne, o świeżym przyjemnym zapachu. Po otwarciu opakowania vacuum (gdzie mięso znajdowało się w warunkach próżni) należy chwilę odczekać aż mięso zacznie się utleniać i nabierać naturalnego koloru i zapachu.

Jaki element jagnięcy wybrać do danej techniki kulinarnej?

Grill: burger jagnięcy, stek z udźca, szaszłyk jagnięcy, kotleciki jagnięce, stek z combra

Duszenie: gulasz jagnięcy, golonka jagnięca, łopatka jagnięca, udziec jagnięcy

Pieczenie: biodrówka jagnięca, łopatka jagnięca, udziec jagnięcy, comber jagnięcy, biodrówka jagnięca

Smażenie: stek jagnięcy, biodrówka jagnięca, stek z udźca, stek z combra, gulasz z jagnięciny

Jakie dodatki do jagnięciny?

Jagnięcina jest mięsem aromatycznym, dlatego idealnym dopełnieniem jej smaku będzie przygotowanie odpowiedniej marynaty. Mięso jagnięce bardzo lubi marynaty ziołowe. Najlepiej pasują do niego mocno wyraziste przyprawy takie jak chili, rozmaryn, czosnek, imbir, kurkuma itp. Znakomicie komponuje się ze świeżymi, słodkimi owocami oraz cytrusami. Dobrym pomysłem będzie zamarynowanie mięsa np. w mleku, czerwonym winie lub serwatce. Proces ten może trwać od paru godzin, aż do dwóch dni w zależności od tego, jaki efekt zamierzamy uzyskać. Klasycznym dodatkiem jest także świeża mięta i sławny na całym świecie angielski sos miętowy.   

Jak przechowywać?

Świeżo rozpakowanej jagnięciny nie należy trzymać dłużej w lodówce niż dwa dni. W przypadku mrożenia najlepiej zamrozić ją w całości, nie krojąc na części. Dzięki temu zachowa ona dłużej wszystkie swoje walory. W takich warunkach jagnięcina może przeleżeć nawet do dziesięciu miesięcy. 

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się