Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Stek z rostbefu z kością

( prod.)

Stek z rostbefu z kością wycinany jest z elementu shortloin w części najbliżej do karku. W tym miejscu nie ma już polędwicy tak jak w przypadku steka T-bone lub jest śladowej wielkości. Ale kość ma podobny kształt. Stek ten ma wszelkie walory kulinarne rostbefu wzmocnione dodatkowo aromatem z kości, który uwalnia się do mięsa podczas przygotowania. Jest to doskonała propozycja na grilla. Prawdziwy "męski" stek, wspaniały do ogryzienia tej smakowitej kości w finale. Jest także stosunkowo atrakcyjny cenowo. W naszym sklepie znajdziesz stek z rostbefu z kością z najwyższej jakości amerykańskiej wołowiny black angus, która dosłownie rozpływa się w ustach.

Stek z rostbefu z kością Black Angus USA USDA CHOICE Stek z rostbefu z kością Black Angus USA USDA CHOICE
-5%
86,93 zł 91,50 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 19,32 zł
  • Cena za 100g:
    19,32 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Stek z rostbefu z kością USA Black Angus wycinany jest przez naszych wprawnych rzeźników z elementu shortloin najbliżej karku. Przed pocięciem element jest sezonowany minimum 40 dni, aby nadać mięsu jeszcze więcej...

Jak przygotowujemy twoje steki z rostbefu z kością

W naszym zakładzie ręcznie tniemy na steki cały, wysezonowany element zwany shortloin. Ten element to część pleców z kością kręgosłupa, która po przecięciu tworzy piękną literę T w stekach T-bone i Porterhouse. Element po jednej stronie kości ma rostbef, a po drugiej polędwicę. O ile rostbef ma regularny kształt na całej długości, to polędwica zwęża się w górę grzbietu. W tym miejscu gdzie zaczynamy ciąć steki z rostbefu z kością nie ma już polędwicy. Nadmiarową, wystającą kość T od strony polędwicy ładnie przycinamy, by nadać ładniejszy kształt naszym stekom.

Z jakiej wołowiny są steki

Steki z rostbefu z kością w naszym sklepie to najwyższej jakości amerykańska wołowina black angus. Nie da się pomylić jej z żadną inną. Za każdym razem będzie krucha, aromatyczna i epicko soczysta. Dojrzewała minimum 40 dni, aby na koniec grillmaster otrzymał perfekcyjny surowiec na swojego grilla.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się