Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Stek Cowboy

( prod.)

Gigantyczny stek z antrykotu z kością z polskiej, marmurkowej, sezonowanej wołowiny. W tym cięciu pozostawiona kość żebrowa jest nieco dłuższa niż w cote de boeuf, ale krótsza niż w przypadku steka tomahawk. Znaczna wysokość cięcia steka sprawia, że po przygotowaniu wygląda on monumentalnie zarówno na grillu jak i na desce do serwowania. Kość żebrowa gwarantuje to, że król steków antrykot, jest jeszcze bardziej smakowity. Dokładnie tak samo, jak w przypadku steka tomahawk i cote de boeuf. Najlepszy będzie w stopniu wysmażenia medium rare. Jest tak znakomity, że nie potrzebuje wcześniejszego marynowania. Wystarczy cieszyć się doskonałym smakiem wołowiny doprawiając jedynie solą i pieprzem po usmażeniu. 

Cowboy stek z polskiej marmurkowej wołowiny Cowboy stek z polskiej marmurkowej wołowiny
-5%
159,60 zł 168,00 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 19,95 zł
  • Cena za 100g:
    19,95 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Cowboy steak z polskiej, marmurkowej wołowiny to wysokiej jakości mięso idealne na grilla. Stek ten jest selekcjonowany z bydła hodowanego w Polsce o wysokim poziomie marmurkowatości czyli charakterystycznego,...
345,32 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 57,55 zł
  • Cena za 100g:
    57,55 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Nasz polski stek Cowboy sucho dojrzewający bez zawahania możemy porównać do tych serwowanych w najlepszych stekhouse'ach w Nowym Jorku. Po prostu, nie ma lepszego steka. Delikatna, jedwabista tekstura i maślany, pełny...

Z jakiej części tuszy pochodzi Cowboy steak

Stek pochodzi z całego antrykotu z przyciętymi kośćmi żebrowymi tak, by zostawić ok 8 cm wystającej kości. Jest to grupa mięśni grzbietowych, w których skład wchodzą 3 różne mięśnie plus obrobiona w stylu francuskim kość (tzw. french cut), czyli oczyszczona z mięsa. Dzięki temu uzyskujemy bardzo spektakularny, gruby plaster wołowiny zakończony ładną, średniej długości kością. Antrykot to jedna z najlepszych części stekowych w tuszy. Kość w trakcie obróbki termicznej poprawia jeszcze walory smakowe.

Z jakiej wołowiny są nasze steki

Nasze steki przygotowujemy z selekcjonowanej pod kątem marmurkowości polskiej wołowiny z młodego bydła. Zamawiamy cały element, a następnie sezonujemy w naszym zakładzie. Po wysezonowaniu ręcznie porcjujemy i pakujemy indywidualnie w vacuum. Po zapakowaniu steki profesjonalnie mrozimy.

Oglądane
58,40 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 9,73 zł
  • Cena za 100g:
    9,73 zł
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Biodrówka z nowozelandzkiej jagnięciny najwyższej jakości jest najchętniej wybieranym elementem przez najlepszych szefów kuchni. Ma charakterystyczną, lekką okrywę tłuszczową na powierzchni, która podczas...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się