Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Cowboy stek z polskiej marmurkowej wołowiny

Cowboy stek z polskiej marmurkowej wołowiny

171,78 zł za szt.

( Cena zwiera podatek VAT )

+ 171 punktu punktów do programu lojalnościowego
Kupując ten produkt zdobędziesz 171 punktu punktów.
Twój koszyk wyniesie łącznie 171 punktów które będzie można zamienić na kupon o wartości 4,28 zł

Cowboy steak z polskiej, marmurkowej wołowiny to wysokiej jakości mięso idealne na grilla. Stek ten jest selekcjonowany z bydła hodowanego w Polsce o wysokim poziomie marmurkowatości czyli charakterystycznego, śródmięśniowego przerostu tłuszczu. Nadaje on bardzo dużo smakowitości i soczystości. Takie mięso uzyskują tylko najlepsi polscy hodowcy dbający przede wszystkim o dobrą paszę i dobrostan zwierząt. 

Nr katalogowy:
Woł000978
Kraj pochodzenia:
Polska Polska
Produkt:
mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C

zobacz pełen opis

Wybierz Waga opakowania:

W magazynie

Szczegóły produktu

Polska wołowina ma bardzo dużo smakowitości tak docenianej przez koneserów w całej Europie. Nasz antrykot z krótką kością żebrową tzw. cowboy steak jest jej najlepszą wizytówką. Elementy pozyskujemy z od dostawców żywca przykładających największą wagę do jakości kulinarnej mięsa. Aby nasi wprawni rzeźnicy mogli pociąć dla was pyszne steki, cały antrykot z kością musi być u nas sezonowany na mokro przez minimum 21 dni. Po tym czasie jest ręcznie porcjowany na steki i pakowany. 

Bardzo ważną cechą jest także to, że pozyskiwany jest od młodych sztuk, by był bardziej kruchy, a kolor mięsa pięknie, intensywnie różowy. Cały przekrój steka pokryty jest drobną siatką niteczek tłuszczu tzw. marmurkowatości. Te parametry mają zapewnić kruchość, soczystość i smak mięsa.

Cowboy steak doskonale sprawdzi się na grillu, będzie także znakomity z patelni grillowej z grubym dnem. Pamiętajmy, że jest to konkretny kawałek mięsa, który musi grillować się odpowiednio długo. Najlepiej umieścić w samym środku, przy kości termometr do mięsa, aby kontrolować temperaturę i uzyskać ulubiony poziom wysmażenia steka.

Cechy
Woł000978
Kraj pochodzenia
    Kraj pochodzenia:
    Polska Polska
Pozostałe
    Sezonowany:
    21 dni
    Rodzaj:
    Stek
    Techniki kulinarne:
    Grill
    Smażenie
    Sous vide
    Minimalna trwałość:
    6 miesięcy
    Trudność przygotowania:
    Średni
    Okazja:
    outdoor grill
    wyjątkowa okazja
    Cena:
    $$$
    Produkt:
    mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C
    Przybliżona grubość:
    4 cm
Wysyłka
Udostępnij
  • Smażenie
    Smażenie
  • Grill
    Grill
  • Sous vide
    Sous vide
Z tej samej kategorii
288,02 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Nasz polski stek Cowboy sucho dojrzewający bez zawahania możemy porównać do tych serwowanych w najlepszych stekhouse'ach w Nowym Jorku. Po prostu, nie ma lepszego steka. Delikatna, jedwabista tekstura i maślany, pełny...
Klienci kupili również
142,07 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Szynka z dzika to gotowy przepis na wspaniałą pieczeń. Mięso z dzika pochodzi od zwierząt, które poszukują pożywienia w runie polskich lasów. Ich codzienną dietę stanowią korzenie, owoce leśne i żołędzie. Dzięki temu...
162,44 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Żeberka wieprzowe Iberico właściwie powinny nazywać się spełnieniem marzeń pitmastera. Wprost genialne na BBQ. Po długim przygotowaniu w niskiej temperaturze będą jedną wielką eksplozją smakowitości i soczystości....
38,22 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Steki z udźca z nowozelandzkiej jagnięciny błyskawicznie usmażysz na patelni lub na grillu. Nowozelandzka jagnięcina charakteryzuje się pełnią smaku, ale przede wszystkim niezwykłą delikatnością mięsa. Nowa Zelandia...
41,69 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Gulasz z angielskiej jagnięciny to idealnej wielkości kostki, ręcznie wykrojone przez wprawnych brytyjskich rzeźników. Sprawdź jak smakuje mięso z udźca z jagnięciny grass fed najwyższej jakości. Kostka gulaszowa...
31,29 zł
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Biały mini kogucik to drób premium hodowany w tradycyjnym, hiszpańskim stylu. Znany również pod nazwą "coqulet" zachwyca swoim delikatnym smakiem i fantastycznym aromatem mięsa. Koguciki od naszego hiszpańskiego...
127,37 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
T-bone dojrzewany na sucho to stek obok, którego nie można przejść obojętnie. W naszym sklepie znajdziesz t-bony z młodego bydła, w które zaopatrujemy się tylko u sprawdzonych, najlepszych polskich producentów....
64,16 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Klasa jakości: Quality Meat Program (QMP)
Żebra wołowe z polskiej wołowiny są doskonałe do techniki BBQ oraz do pieczenia. Pochodzą z tłustych, młodych jałówek ras mięsnych z naszego rozbioru. Dlatego osobiście odpowiadamy za ich jakość. Wybieramy najbardziej...
122,01 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Stek z antrykotu z młodej jałówki charakteryzujący się marmurkowatością premium to jeden z naszych najlepszych polskich steków. Starannie wyselekcjonowany przez ekspertów, a następnie wysezonowany czeka na wyjątkową...
Oglądane
171,78 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Cowboy steak z polskiej, marmurkowej wołowiny to wysokiej jakości mięso idealne na grilla. Stek ten jest selekcjonowany z bydła hodowanego w Polsce o wysokim poziomie marmurkowatości czyli charakterystycznego,...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się