Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Cowboy stek z polskiej marmurkowej wołowiny

Cowboy stek z polskiej marmurkowej wołowiny

64,05 zł za szt.

( Cena zwiera podatek VAT )

+ 64 punktu punktów do programu lojalnościowego
Kupując ten produkt zdobędziesz 64 punktu punktów.
Twój koszyk wyniesie łącznie 64 punktów które będzie można zamienić na kupon o wartości 1,60 zł

Cowboy steak z polskiej, marmurkowej wołowiny to wysokiej jakości mięso idealne na grilla. Stek ten jest selekcjonowany z bydła hodowanego w Polsce o wysokim poziomie marmurkowatości czyli charakterystycznego, śródmięśniowego przerostu tłuszczu. Nadaje on bardzo dużo smakowitości i soczystości. Takie mięso uzyskują tylko najlepsi polscy hodowcy dbający przede wszystkim o dobrą paszę i dobrostan zwierząt. 

Nr katalogowy:
Woł000640
Kraj pochodzenia:
Polska Polska
Produkt:
mrożony

zobacz pełen opis

Wybierz Waga opakowania:

brak w magazynie

Wyślij powiadomienie


Szczegóły produktu

Polska wołowina ma bardzo dużo smakowitości tak docenianej przez koneserów w całej Europie. Nasz antrykot z krótką kością żebrową tzw. cowboy steak jest jej najlepszą wizytówką. Elementy pozyskujemy z od dostawców żywca przykładających największą wagę do jakości kulinarnej mięsa. Aby nasi wprawni rzeźnicy mogli pociąć dla was pyszne steki, cały antrykot z kością musi być u nas sezonowany na mokro przez minimum 21 dni. Po tym czasie jest ręcznie porcjowany na steki i pakowany. 

Bardzo ważną cechą jest także to, że pozyskiwany jest od młodych sztuk, by był bardziej kruchy, a kolor mięsa pięknie, intensywnie różowy. Cały przekrój steka pokryty jest drobną siatką niteczek tłuszczu tzw. marmurkowatości. Te parametry mają zapewnić kruchość, soczystość i smak mięsa.

Cowboy steak doskonale sprawdzi się na grillu, będzie także znakomity z patelni grillowej z grubym dnem. Pamiętajmy, że jest to konkretny kawałek mięsa, który musi grillować się odpowiednio długo. Najlepiej umieścić w samym środku, przy kości termometr do mięsa, aby kontrolować temperaturę i uzyskać ulubiony poziom wysmażenia steka.

Cechy
Woł000640
Kraj pochodzenia
    Kraj pochodzenia:
    Polska Polska
Pozostałe
    Sezonowany:
    21 dni
    Rodzaj:
    Stek
    Techniki kulinarne:
    Grill
    Smażenie
    Sous vide
    Minimalna trwałość:
    6 miesięcy
    Trudność przygotowania:
    Średni
    Okazja:
    outdoor grill
    wyjątkowa okazja
    Cena:
    $$$
    Produkt:
    mrożony
    Przybliżona grubość:
    4 cm
Wysyłka
Udostępnij
  • Sous vide
    Sous vide
  • Smażenie
    Smażenie
  • Grill
    Grill
Opinie

Dodaj opinię

Dodaj opinię
  • Jakość:
  • Smak:
  • Zgodność z opisem:
Prześlij zdjęcia:
Przeciągnij zdjęcia tutaj lub kliknij aby je wybrać i przesłać.
Opisz produkt przy pomocy krótkich tagów, oddzielonych przecinkami.

Opinia zostanie opublikowana w serwisie po weryfikacji treści. Sklep zastrzega sobie prawo do niepublikowania opinii niezwiązanych z produktem i/lub zawierających: wulgaryzmy, teksty obraźliwe, teksty reklamowe.

Z tej samej kategorii
345,35 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Nasz polski stek Cowboy sucho dojrzewający bez zawahania możemy porównać do tych serwowanych w najlepszych stekhouse'ach w Nowym Jorku. Po prostu, nie ma lepszego steka. Delikatna, jedwabista tekstura i maślany, pełny...
Klienci kupili również
24,26 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Nasze kotlety Tomahawk z polskiej wieprzowiny są niesamowite! Mięso jest w pełni naturalne co można wyczuć już w pierwszym kęsie. Sprężyste, soczyste i pełne smaku. Świnie były hodowane zgodnie ze sztuką, tak by...
224,49 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Comber jagnięcy z zielonej Nowej Zelandii to fantastyczny element do pieczenia w całości lub do pokrojenia na kotleciki i zgrillowania. Mięso z combra jest niezwykle delikatne i smakowite, doceniane przez miłośników...
423,78 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Ten stek nazywany także Hanging tender lub Butcher steak. W Polsce znany jest także pod nazwą świeca wołowa. Stek rzeźnika to jeden z najpyszniejszych i najdelikatniejszych steków. Idealny na grilla lub do smażenia na...
156,24 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Secreto z wieprzowiny Iberico to legendarny przysmak i sekret hiszpańskich rzeźników. Zachwyca delikatnością i soczystością mięsa wieprzowego. Jego nazwa bierze się stąd, że ten mały mięsień jest "ukryty" w łopatce....
169,58 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Pluma iberico to cudowny kawałek mięsa z legendarnej rasy świń z Hiszpanii. Mięsień ten pochodzi z końcówki antrykotu wieprzowego i ma charakterystyczny trójkątny, płaski kształt. Jest to jeden z najdelikatniejszych i...
197,93 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Żeberka wieprzowe Iberico właściwie powinny nazywać się spełnieniem marzeń pitmastera. Wprost genialne na BBQ. Po długim przygotowaniu w niskiej temperaturze będą jedną wielką eksplozją smakowitości i soczystości....
65,52 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Stek z polędwicy młoda jałówka zdecydowanie zasługuje na miano jednego z najlepszych steków w Polsce. I nie są to czcze słowa. To idealnie marmurkowa wołowina z młodego bydła pełna soczystości, delikatności i...
131,25 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flat Iron Black Angus USA jest prawdziwym odkryciem w przystępnej cenie w stosunku do epickiej wręcz jakości. Stek Flat Iron może być spokojnie nazwany najlepszym kawałkiem wołowiny do grillowania, w zasadzie można go...
Oglądane
64,05 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Cowboy steak z polskiej, marmurkowej wołowiny to wysokiej jakości mięso idealne na grilla. Stek ten jest selekcjonowany z bydła hodowanego w Polsce o wysokim poziomie marmurkowatości czyli charakterystycznego,...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się