- Kraj pochodzenia: Polska
Cowboy stek z polskiej marmurkowej wołowiny
( Cena zwiera podatek VAT )
Cowboy steak z polskiej, marmurkowej wołowiny to wysokiej jakości mięso idealne na grilla. Stek ten jest selekcjonowany z bydła hodowanego w Polsce o wysokim poziomie marmurkowatości czyli charakterystycznego, śródmięśniowego przerostu tłuszczu. Nadaje on bardzo dużo smakowitości i soczystości. Takie mięso uzyskują tylko najlepsi polscy hodowcy dbający przede wszystkim o dobrą paszę i dobrostan zwierząt.
Polska wołowina ma bardzo dużo smakowitości tak docenianej przez koneserów w całej Europie. Nasz antrykot z krótką kością żebrową tzw. cowboy steak jest jej najlepszą wizytówką. Elementy pozyskujemy z od dostawców żywca przykładających największą wagę do jakości kulinarnej mięsa. Aby nasi wprawni rzeźnicy mogli pociąć dla was pyszne steki, cały antrykot z kością musi być u nas sezonowany na mokro przez minimum 21 dni. Po tym czasie jest ręcznie porcjowany na steki i pakowany.
Bardzo ważną cechą jest także to, że pozyskiwany jest od młodych sztuk, by był bardziej kruchy, a kolor mięsa pięknie, intensywnie różowy. Cały przekrój steka pokryty jest drobną siatką niteczek tłuszczu tzw. marmurkowatości. Te parametry mają zapewnić kruchość, soczystość i smak mięsa.
Cowboy steak doskonale sprawdzi się na grillu, będzie także znakomity z patelni grillowej z grubym dnem. Pamiętajmy, że jest to konkretny kawałek mięsa, który musi grillować się odpowiednio długo. Najlepiej umieścić w samym środku, przy kości termometr do mięsa, aby kontrolować temperaturę i uzyskać ulubiony poziom wysmażenia steka.
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Polska
Pozostałe
- Sezonowany:
- 21 dni
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie
Sous vide - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- outdoor grill
wyjątkowa okazja - Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Przybliżona grubość:
- 4 cm