Stek Tri tip Black Angus USA
Stek Tri tip Black Angus USA
( Cena zwiera podatek VAT )
Tri tip steak Black Angus USA znany jest również pod nazwami "The Newport" lub "Santa Maria" i jest bardzo popularny w Kalifornii i Ameryce Południowej. Wycinany jest przez naszych rzeźników z mięśnia krzyżowej co daje mu mnóstwo mięsnej smakowitości. Ten stek jest stworzony do grillowania. Teksturą, kruchością i smakiem przypomina stek z rostbefu. Jest natomiast znacznie bardziej marmurkowy co daje mu bardzo dużo soczystości i umożliwia piękną karmelizację podczas grillowania.

Nasz Tri-Tip wycinany jest z trójkątnego mięśnia ogonka krzyżowej. Elementy sprowadzamy od jednego z najlepszych producentów w USA Creekstone Farms. Bydło hodowane jest w centralnych stanach USA w Kansas. Choć mało popularny, tri tip jest bardziej marmurkowy niż rib eye odpowiadającej klasy jakości, a cenowo jest znacznie bardziej przystępny.
Czym charakteryzuje się nasz tri tip steak:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie
Sous vide - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed