Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione
Kategorie

Burgery

( prod.)

Burgery to coraz bardziej ukochane danie z grilla w naszym kraju. Nic w tym dziwnego skoro są pyszne i pożywne. Co więcej trudno sobie wyobrazić danie łatwiejsze w przygotowaniu. Oczywiście podstawą dobrego burgera jest dobre mięso. W naszym internetowym mięsnym butiku znaleźć można wyłącznie burgery z mięsa bardzo wysokiej jakości. Oferujemy także najszerszy wybór. Znajdziesz u nas nie tylko burgery wołowe, ale także burgery z jagnięciny, dziczyzny, a nawet z wieprzowiny czy bizona. Sprawdź naszą bogatą propozycję i wybierz swój ulubiony smak. Zamów z szybką dostawą w całej Polsce. Pamiętaj do dodatkach. takich jak bułka, świeże warzywa i koniecznie podkręcające smak sosy. Nasze burgery same w sobie są bardzo smaczne i soczyste. Przepis na prawdziwą grillową ucztę gotowy.

58,07 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Pyszne burgery wołowe premium pakowane po 4 sztuki 200g. Produkowane z mięsa pozyskanego od selekcjonowanych, młodych, tłustych jałówek z polskich hodowli. Idealny balans mięsa i tłuszczu opracowanej receptury...
26,88 zł
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Burger wieprzowy marki The Frozen Butcher wytwarzany jest ze szlachetnej wieprzowiny rasy Iberico. Ten burger jest niewiarygodnie smakowity i soczysty. Kiedy myślimy o wieprzowinie Iberico z Hiszpanii najczęściej...
32,66 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Angus beef burger USA pod jedną z najbardziej znanych marek w Europie The Frozen Butcher to gwarancja jakości i smaku. Skład burgera to wyłącznie mięso wołowe od rasy bydła Angus. Wyhodowanego w Stanach Zjednoczonych...
31,50 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: USDA CHOICE
US beef burger znanej marki The Frozen Butcher to najwyższej jakości burgery wytwarzane z sezonowanej amerykańskiej wołowiny. Kruche i jednocześnie soczyste. Idealne na grilla oraz do smażenia na patelni. Pozyskane od...
90,09 zł
  • Kraj pochodzenia: Argentyna
Burgery Angus argentyński spakowane są w eleganckie pudełko po 4 sztuki 200g. Każdy prawdziwy miłośnik wołowiny będzie delektował się doskonałym smakiem tych burgerów. Marmurkowość charakterystyczna dla rasy Angus...
28,67 zł
  • Kraj pochodzenia: Urugwaj
  • Klasa jakości: BIO
Organic burger z Urugwaju marki The Frozen Butcher to kwintesencja mięsnego smaku wołowiny grass fed. Profesjonalni ranczerzy hodują swoje bydło na pięknych, bujnie porośniętych trawą, zielonych pastwiskach. Tam bydło...
22,05 zł
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • Klasa jakości: BIO
Burger BIO z delikatnej hiszpańskiej wołowiny ekologicznej do smażenia na grillu i na domowej patelni. Mięso od młodego bydła ras mięsnych, wypasanego na zielonych stokach Pirenejów to źródło smaku, witamin i...
28,04 zł
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Burgery wytwarzane z dziczyzny mogą cię zaskoczyć oryginalnym, a jednocześnie rewelacyjnym smakiem. Burger z jelenia jest jednym z najbardziej aromatycznych jakie można sobie wyobrazić i idealnie komponuje się z...
Burger z bizona Burger z bizona
-10%
18,62 zł 20,69 zł
  • Kraj pochodzenia: Kanada
Burger z bizona to doskonała propozycja nie tylko dla rodowitych mieszkańców Ameryki Północnej. Jeden burger waży 120g więc jest to zacna porcja pełnowartościowego białka, którym można się najeść. Przygotuj go...
40,11 zł
  • Kraj pochodzenia: Australia
Polecamy najwyższej jakości burgery ze szlachetnej wołowiny rasy bydła Wagyu. Burgery marki The Frozen Butcher zachwycą cię genialnym smakiem i soczystością. Australia jest jednym z wiodących producentów bydła Wagyu....

Czy burgery są daniem zdrowym?

No cóż zależy z jakich pysznych dodatków stworzymy naszego burgera. Mięso samo w sobie jest zdecydowanie bardzo zdrowe. Chociaż zawiera sporo tłuszczów dających soczystość i smakowitość, to są to zdrowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Mięso burgera zawiera także mnóstwo białka, które jest budulcem komórek i mięśni a także wielu witamin i składników odżywczych. Mięso czerwone jest niezwykle bogate w cynk, łatwo przyswajalne żelazo, a także niezbędną dla odżywienia naszego mózgu witaminę B12. Jest także bardzo istotnym źródłem kreatyny odżywiającej nasz cały układ nerwowy. Stanowi niezastąpione np. dietą roślinną źródło jodu oraz łatwo przyswajalnych pozostałych witamin z grupy B. Niedobór kreatyny oraz witamin z grupy B nie tylko wpływa negatywnie na naszą kondycję fizyczną, ale obniża także płynną inteligencję i pamięć operacyjną. Dlatego zdecydowanie rekomendujemy burgery jako źródło tych wszystkich wartości odżywczych dla naszego organizmu. 

To co w burgerze jest mniej fit to dodatki czyli bułka i sosy. Tutaj już sami możemy stworzyć kompozycję mniej lub bardziej "zdrową". Można ograniczyć ilość sosu bądź wybrać bułkę z odpowiedniej mąki itd. dając znacznie więcej warzyw.

W wersji najzdrowszej wystarczą same warzywa z mięsem. Nasze burgery są tak soczyste, że nawet bez bułki i sosu rozpływają się w ustach z dodatkiem tylko soli i pieprzu.

Jak przyrządzić idealnego burgera?

Klasyczny skład burgera to dobry kawałek mięsa, pyszna bułka, ulubione sosy i oczywiście świeże, chrupiące warzywa, te które najbardziej lubimy. Polecamy przepisy oraz video-przepisy dotyczące burgerów z naszego bloga, na którym znajduje się wiele inspiracji jak przyrządzić idealnego burgera. Generalnie wszystko jest kwestią gustu i eksperymentowania. Nie ważne czy przyrządzisz go na grillu czy na patelni. Dobre mięso to już 80% sukcesu. A reszta to tylko kwestia wyobraźni i kreatywności. Pamiętaj, że idealny poziom wysmażenia dla burgera to medium. To jest mięso mielone i dobrze żeby przeszło temperaturą w całym swoim przekroju, a dzięki odpowiedniej zawartości tłuszczu i tak będzie soczyste. Pamiętaj żeby dobrze doprawić swojego burgera solą i pieprzem. Dobry burger zawiera ok. 30% tłuszczu więc nie musisz dodawać już dodatkowego do smażenia. Proces przygotowania jest bardzo szybki więc pamiętaj też  o kolejności. Najpierw trzeba naszykować dodatki, pokroić warzywa itp. bo burger nie musi za bardzo odpoczywać, a nie chcemy żeby mięso wystygło. Na ostatnie 2 min smażenia połóż na patelni czy na ruszcie grilla także przekrojoną na pół bułkę żeby lekko ją podpiec i nadać jej chrupkości.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się