Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Bażant

( prod.)

Bażant to idealna propozycja na wyjątkową okazję. Mięso bażanta jest bardzo smaczne i wyrafinowane. Jest jednocześnie kapryśne i wymagające pewnego kunsztu sztuki kulinarnej. Odpowiednio traktowane wynagradza jednak wszystkie trudy. Szlachetny smak to powód, dla którego warto wysilić się podczas przygotowania. Tak jak większość dań z dziczyzny, ptak ten należy do przysmaków kuchni staropolskiej. Fantastycznych przepisów nie brakuje i jeśli postępuje się krok po kroku według wytycznych, rezultat powinien być zachwycający. 

55,37 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 7,69 zł
  • Cena za 100g:
    7,69 zł
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Angielski dziki bażant to niezwykle szlachetne mięso idealne na wyjątkową okazję. Ceniony jest przez koneserów na całym świecie za delikatny, wykwintny smak. Bażant od setek lat znajduje swoje miejsce w europejskiej,...

Bażant dla cierpliwych

Zdecydowanie nie polecamy osobom, które lubią łatwe w przygotowaniu dania ekspresowe. Mięso z bażanta posiada wszystkie pułapki, w które może wpaść niedoświadczony kucharz. Przede wszystkim zawiera znikomą ilość tłuszczu i łatwo je przesuszyć. Zamiast wspomnianego tłuszczu ma pewną ilość twardszych błon i ścięgien, co stanowi pewne wyzwanie, by umiejętnie je zmiękczyć za pomocą odpowiednio dobranych technik kulinarnych. Polecamy przepisy z naszego bloga, które powinny być pomocne dla początkujących adeptów sztuki kulinarnej.

Pigułka zdrowia

Pomimo, iż bażant nie jest banalny w przygotowaniu, jego mięso to prawdziwa pigułka zdrowia. Doskonały dla ludzi na diecie, ponieważ mięso z bażanta jest chude i ma mało kalorii. Dodatkowo jest bogate w łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, fosfor, magnez i żelazo.

Wykwintny smak

Jeśli zamierzamy zaserwować bażanta w czasie ważnej imprezy lepiej skorzystać z przepisu, który już wcześniej przećwiczyliśmy. Ponadto nie każdemu mięso z bażanta będzie smakowało, nawet jeśli zostanie właściwie przygotowane. Ma ono charakterystyczny, wyrafinowany zapach i smak (lekko cierpki). Znawcy i smakosze rozpoznają mięso bażanta z zamkniętymi oczami. Z całą pewnością docenią pyszną, aromatyczną pieczeń z tego wykwintnego ptaka.

Oglądane
56,18 zł
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 18,73 zł
  • Cena za 100g:
    18,73 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Delikatny i kruchy marmurkowy stek z antrykotu to bardzo dobra propozycja na grilla lub do usmażenia na patelni. Mięso jest wyselekcjonowane pod kątem wysokiego marmuru, który zapewnia dodatkową soczystość i...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się