- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produktyStek z antrykotu z polskiej marmurkowej wołowiny
( Cena zwiera podatek VAT )
Delikatny i kruchy marmurkowy stek z antrykotu to bardzo dobra propozycja na grilla lub do usmażenia na patelni. Mięso jest wyselekcjonowane pod kątem wysokiego marmuru, który zapewnia dodatkową soczystość i smakowitość. Pochodzi z polskich, rodzinnych gospodarstw dbających o jakość i dobrostan zwierząt. Dla tak doskonałego mięsa najlepszy poziom wysmażenia to medium i medium rare. Pamiętaj o karmelizacji. Mięso jest pyszne i kruche i nie wymaga wcześniejszego marynowania.
Selekcjonowany, marmurkowy stek z antrykotu od najlepszych polskich hodowców bydła. Z nim bardzo łatwo przygotujesz z naszych steków pyszne danie nie poświęcając na to dużo czasu.
Są w Polsce hodowcy, którzy doskonale wiedzą jak należy obchodzić się z bydłem, aby uzyskać parametry wołowiny kulinarnej najwyższej jakości. Właśnie z takimi rolnikami staramy się pracować. Dzięki nim w zakładzie można wyselekcjonować marmurkową wołowinę na steki z naszej oferty.
Antrykot to część mięśni międzyżebrowych, oraz najdłuższego mięśnia grzbietu. Jest to mięsień niemotoryczny dzięki temu włókna tego elementu są dosyć delikatne. Dodając do tego dużą zawartość tłuszczu śródmięśniowego otrzymujemy bardzo kruchego, soczystego i smakowitego steka. Zanim potniemy nasze steki dodatkowo wyselekcjonowane, marmurkowe cenrty i elementy będziemy dodatkowo sezonować, aby nabrały jeszcze większej kruchości i dały maksimum satysfakcji kulinarnej.
Ten stek z antrykotu cechuje:
- Polska wołowina od najlepszych hodowców bydła (bydło urodzone i dorastające w Polsce)
- Selekcjonowany pod kątem poziomu marmurkowości wołowiny
- Sezonowanie wołowiny przez min. 21 dni
- Mięsne rasy bydła
- Pasze najwyższej jakości
- Wysokie standardy dobrostanu zwierząt
- Hodowla w zgodzie z naturą
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Polska
Pozostałe
- Sezonowany:
- 21 dni
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 14 dni
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- outdoor grill
wyjątkowa okazja - Cena:
- $$$
- Produkt:
- chłodzony
- Przybliżona grubość:
- ok 2,5 cm dla 300g. i ok 3,5 cm dla 450g.
-
Smażenie -
Grill
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Argentyna
- Klasa jakości: Argentine Quality Beef
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A4 BMS 6-7
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Klasa jakości: BIO
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A5+ BMS 10-12
- Kraj pochodzenia: Urugwaj
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Australia
- Klasa jakości: Wagyu MSA 6+
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Kraj pochodzenia: Australia
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A5 BMS 8-9
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Kraj pochodzenia: Litwa
- Kraj pochodzenia: Litwa
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Klasa jakości: BIO
- Kraj pochodzenia: Anglia
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Kraj pochodzenia: Polska
Dostawa w całej Polsce Ekspresowa realizacja zamówień do 24h od wysyłki.
Profesjonalne zabezpieczenie przesyłki. Gwarantujemy zachowanie łańcucha chłodniczego w trakcie dostawy.
Pomoc eksperta Stałe wsparcie specjalistów z Działu Obsługi Klientów.
Jakość i doświadczenie Ponad 20 lat doświadczenia w dystrybucji mięs premium.