Bażant tuszka
Bażant tuszka
( Cena zwiera podatek VAT )
Angielski dziki bażant to niezwykle szlachetne mięso idealne na wyjątkową okazję. Ceniony jest przez koneserów na całym świecie za delikatny, wykwintny smak. Bażant od setek lat znajduje swoje miejsce w europejskiej, tradycyjnej kuchni. Ten królewski ptak gościł na stołach koronowanych głów we wszystkich krajach starego kontynentu. Nie ma w tym nic dziwnego. Mięso bażanta jest niesamowicie aromatyczne i smakowite. Jest jednak bardzo chude, a co za tym idzie trudne w przygotowaniu i wymaga pewnej wprawy, by wyszło idealnie.

Szczegóły produktu
Zdjęcie jest poglądowe. Produkt jest profesjonalnie, głęboko zamrożony. Może zawierać śladowe ilości piór.
Dziczyznę pozyskuje się podczas polowania w związku z powyższym możliwe jest wystąpienie także śladowej ilości śrutu.
Cechy
- Kraj pochodzenia
- Anglia
- Rodzaj
- Porcja
- Techniki kulinarne
- Pieczenie
- Minimalna trwałość
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania
- Wymaga umiejętności
- Produkt
- mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C