Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Policzki wołowe

( prod.)

Policzki wołowe stały się ostatnio znowu bardzo modne. Były daniem doskonale znanym w kuchni staropolskiej. Teraz wracają w wielkim stylu. Są bardzo proste w przygotowaniu, ale wymagają dosyć dużo czasu. Ponieważ zawierają dużą ilość tkanki łącznej potrzebny jest czas, aby ulegała ona rozpuszczeniu. Należy dusić je przez kilka godzin. Są bardzo bogate w kolagen co sprawia, że ich konsystencja po przygotowaniu jest kleista, maślana, a mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Ma mnóstwo smakowitości. Idealnie współgra z typowo polskimi dodatkami takimi jak puree z ziemniaków i słodkie buraczki. To danie znakomicie komponuje się także z czerwonym winem. Dlatego to idealna propozycja na wykwintną kolację we dwoje.

13,40 €
Waga opakowania
  • Cena za 100g: 1,68 €
  • Cena za 100g:
    1,68 €
  • Kraj pochodzenia: Polska
Niesamowicie delikatne policzki wołowe ze szlachetnej polskiej wołowiny są doskonałe do duszenia oraz techniki kulinarnej sous vide. Wołowina z tego elementu pełna jest drogocennego kolagenu dzięki bogatej zawartości...

Z jakiego mięsa są nasze policzki wołowe

Oferowane w naszym sklepie policzki wołowe są z polskiej wołowiny od najlepszych polskich producentów. Starannie selekcjonujemy zakłady, które oferują wołowinę z młodego bydła. Taka wołowina wymaga krótszej obróbki termicznej i ma lepszy smak. Ten produkt pokochały także restauracje za jakość oraz przystępną cenę.

Jak najlepiej przygotować policzki wołowe

Policzki wołowe musimy dusić przez kilka godzin, aby były idealne. Do ich przyrządzenia doskonale sprawdzi się także garnek do gotowania pod ciśnieniem. Wystarczy wrzucić mięso, dodać aromatycznych, klasycznych przypraw, odrobinę czerwonego wina i warzyw i na kilka godzin można zapomnieć o naszym mięsie. To bardzo prosta i wygodna potrawa. Do tego niesamowicie smakowita. Polecamy nasze przepisy na blogu.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się