- Kraj pochodzenia: Zimbabwe
Krokodyl eye fillet na grilla
( Cena zwiera podatek VAT )
Eye filet z krokodyla to bardzo ciekawa, egzotyczna propozycja na grilla dla wszystkich, którzy kochają eksperymentować w kuchni. Jest łagodny w smaku, o jędrnej i delikatnej konsystencji soczystego białego mięsa. Mięso z krokodyla jest bardzo chude więc trzeba uważać żeby go nie przesuszyć. Niektórzy porównują je do smaku delikatnej wieprzowiny, inni drobiu, a jeszcze inni do mieszanki tych rodzajów mięs z rybą lub kalmarem. Żeby wyrobić sobie opinię trzeba spróbować. Można także pokroić i przygotować w formie duszonej lub smażonej na patelni.
Wygląd: WYGLĄDA JAK RYBA
Kolor: BIAŁY, RÓŻOWAWY
Smak: SMAK RYBY LUB KURCZAKA
Wartości odżywcze na 100g:
- Woda (%) 76,9
- Tłuszcz (%) 1,3
- Węglowodany (%) 0,5
- Białka (%) 21
- Cholesterol (mg/100g) 46,8
- Wartość energetyczna kJ/100g: 400
- Wartość energetyczna kcal/100g: 96
Fizyczne: UWAGA PRAWDOPODOBIEŃSTWO WYSTĄPIENIA CZĘŚCI POCISKÓW: NAWET PO BARDZO DOKŁADNYM SPRAWDZENIU PRODUKTU W ZAKŁADZIE PRODUKCYJNYM, W PRODUKCIE MOGĄ NADAL ZNAJDOWAĆ SIĘ MALUTKIE POZOSTAŁOŚCI POCISKÓW!
PRODUKT NIE POWINIEN BYĆ SPOŻYWANY NA SUROWO I ZAWSZE POWINIEN BYĆ DOKŁADNIE UGOTOWANY PRZED SPOŻYCIEM.
Wszystkie zwierzęta hodowlane są karmione paszami bez GMO (zob. również Rozporządzenie 1830/2003/UE).
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- RPA
Pozostałe
- Waga opakowania [kg]:
- 0,5
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- Duszenie
Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Wymaga umiejętności
- Okazja:
- outdoor grill
wyjątkowa okazja - Produkt:
- mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C