- Kraj pochodzenia: Polska
- Klasa jakości: Quality Meat Program (QMP)
Stek z żeber BIO z hiszpańskiej wołowiny
( Cena zwiera podatek VAT )
Stek z żeber BIO z hiszpańskiej wołowiny to nietypowe, ale niezwykle smakowite cięcie żeber znane także jako short ribs flanken style. Ten typ cięcia uwielbiany jest w Argentynie i Urugwaju. "Asado de Tira" to niezwykle delikatny i soczysty kawałek wołowiny idealny na grilla. Cienko pocięte plastry w poprzek kości sprawiają, że podczas grillowania uwalnia się do mięsa mnóstwo smaku. Grilluj je krótko na bardzo wysokim ogniu pamiętając, że tak delikatne mięso można łatwo przeciągnąć.
Stek z żeber wołowych to prawdziwy rarytas, który możemy znaleźć również w kuchni azjatyckiej ponieważ doskonale komponuje się z najróżniejszymi przyprawami. Ma tak intensywny smak, że nie zdominują go żadne marynaty. Zdecydowanie warto je stosować, aby uzyskać jeszcze bogatszą paletę aromatów.
Wołowina ekologiczna z młodego bydła z ras mięsnych z Pirenejów zagwarantuję pełnię wytrawnego smaku wołowiny charakterystyczną dla diety grass fed.
Pamiętaj, że ten stek pakowany jest na tacce próżniowo. Jest on krojony bardzo cienko więc po otwarciu opakowania przez chwilę poczujesz zapach kości i pyłu kostnego. Nie przejmuj się tym, charakterystyczny zapach ulotni się on po kilku minutach "oddychania".
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Hiszpania
Pozostałe
- Waga opakowania [kg]:
- 0,15
- Klasa jakości:
- BIO
- Rodzaj:
- Stek
- Porcja dla:
- 1 osoby
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie
Sous vide - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grass fed
- Przybliżona grubość:
- 1,5 cm