- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Żebra wołowe młoda jałówka premium marmur
( Cena zwiera podatek VAT )
Żebra wołowe z polskiej wołowiny są doskonałe do techniki BBQ oraz do pieczenia. Pochodzą z tłustych, młodych jałówek ras mięsnych z naszego rozbioru. Dlatego osobiście odpowiadamy za ich jakość. Wybieramy najbardziej tłuste jałówki, aby uzyskać marmurkowe steki. Jednak z tego rozbioru otrzymujemy także skarb w postaci tych żeber. Są one analogicznie bardzo bogate w tkankę tłuszczową. Ten tłuszcz jest nośnikiem niesamowitego smaku. Przygotowane w niskiej temperaturze, po kilku godzinach będą epicko rozpływały się w ustach.
Żebra wołowe z polskiej wołowiny to jeden z naszych ulubionych smakowo elementów. I nie chcemy się tutaj chwalić, ale to nasza produkcja.
Są wspaniale kruche, soczyste, kleiste...po prostu "niebo w gębie".
Są także bardzo proste w przygotowaniu. Możemy zamarynować jakimś pysznym suchym rubem lub nie (wystarczy sama sól i pieprz) i wrzucić na smokera lub grilla na kilka godzin. Po tym czasie w niskiej temperaturze tkanka łączna zmięknie i będzie delikatna jak masło. Dobrze zrobione żebra to takie, od których sama odchodzi kość. Z powodzeniem przygotujemy je także w domowym piekarniku. Ponieważ są bardzo atrakcyjne cenowo będą doskonałe zarówno na codziennego grilla lub na codzienny obiad.
Bydło do naszego rozbioru pozyskujemy tylko od sprawdzonych, najlepszych rolników, którzy wiedzą jak powinna wyglądać hodowla, aby uzyskiwać wysokie parametry kulinarne wołowiny. Za tą wysoką jakość otrzymują oczywiście dodatkową premię. System wynagradzania za jakość jest dla nich bardzo motywujący. oczywiście, aby wyprodukować wysokiej jakości żywiec potrzeba więcej pracy i zaangażowania środków. Ale w efekcie uzyskujemy doskonałe polskie steki i elementy doceniane nie tylko w Polsce.
Co charakteryzuje ten element:
- Polska wołowina od najlepszych hodowców bydła (bydło urodzone i dorastające w Polsce)
- Selekcjonowany pod kątem jakości i wieku uboju bydła
- Sezonowanie wołowiny przez min. 21 dni
- Mięsne rasy bydła
- Pasze najwyższej jakości
- Wysokie standardy dobrostanu zwierząt
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Polska
Pozostałe
- Klasa jakości:
- Quality Meat Program (QMP)
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- BBQ
Duszenie
Gotowanie pod ciśnieniem
Pieczenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Wymaga umiejętności
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $
- Produkt:
- mrożony