- Kraj pochodzenia: Polska
- Klasa jakości: Quality Meat Program (QMP)
Żebra wołowe Black Angus USA USDA CHOICE
( Cena zwiera podatek VAT )
Żebra Black Angus USA USDA CHOICE są bardzo marmurkowe i pełne smaku. Amerykańskie "short ribsy" będą na prawdę znakomite jeśli przygotujesz je techniką BBQ w smokerze, na grillu lub w swoim domowym piekarniku. Bez względu na to czy zamarynujesz je jakimś pysznym suchym rubem, czy też przygotujesz tylko w soli i pieprzu, smak i soczystość mięsa na pewno cię zachwyci. Zdaniem wielu pitmasterów amerykańskie żebra mają znacznie więcej mięsnej smakowitości niż popularne steki. My również kochamy ten smak!
Żebra Black Angus USA USDA CHOICE to prawdziwy rarytas w świecie BBQ.
W Polsce kultura BBQ dopiero się rodzi. W naszym kraju ten element wycinany jest z krótką kością żebrową i sprzedawany w bardzo niskiej cenie jako "szponder", czyli coś na rosół. w USA, Ameryce Południowej czy Australii element ten ma długą kość żebrową i sprzedawany jest jako płat, najczęściej z 3 żebrami. Jest to uwielbiany i pożądany element do techniki BBQ ze względu na niezwykły smak i soczystość. My sprowadzamy właśnie takie elementy, a następnie nasi wprawni rzeźnicy tną je pojedynczo wzdłuż żeber i pakują ponownie w vacuum. Następnie żebra są zamrażane. Taka porcja jest idealnie poręczna zarówno do pieczenia na grillu jak również w domowym piekarniku.
Czym charakteryzuje się ten element:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- BBQ
Duszenie
Gotowanie pod ciśnieniem
Pieczenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Wymaga umiejętności
- Okazja:
- outdoor grill
wyjątkowa okazja - Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed