Stek Skirt Black Angus USA
Stek Skirt Black Angus USA
( Cena zwiera podatek VAT )
Skirt steak Black Angus USA nazywany w Ameryce Południowej "Entraña" to prawdopodobnie najbardziej smakowity kawałek mięsa w tuszy wołowej. Wycinany jest z łaty podobnie jak flank steak i jest równie bogaty w wołowy smak. Jest to stek wprost idealny do grillowania. Przyrządza się go bardzo podobnie jak flank steaka. Jest pięknie poprzerastany tłuszczem śródmięśniowym, który sprawia, że jest taki pyszny i soczysty. Najlepszy będzie wysmażony na medium lub medium rare. Jest dosyć płaski dlatego można przygotować go bardzo szybko. Znakomity w smaku i niedrogi.
Skirt steak Black Angus USA należy do najbardziej smakowitych steków przez co jest to jedna z naszych ulubionych pozycji na grilla.
Nie grzeszy urodą i przez tą niepozorność jest niedoceniony. Elementy rozbieramy w naszym zakładzie (oczyszczamy z tłuszczu zewnętrznego) i ładnie porcjujemy na steki gotowe do wrzucenia na grilla.
Zalecamy wstępne marynowanie tego steka bo może być trochę twardszy niż antrykot czy np. flat iron w odpowiadającej klasie jakości. Zalecamy grillowanie w bardzo wysokiej temperaturze oczywiście, aby był pyszny przypieczony na zewnątrz i soczysty w środku.
Czym charakteryzuje się ten stek:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie
Stir-fry - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed
- Przybliżona grubość:
- 2 cm