- Kraj pochodzenia: Polska
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produktyStek z antrykotu japońskie Wagyu klasa A5plus
( Cena zwiera podatek VAT )
Japońska wołowina Wagyu gwarantuje unikalne kulinarne doświadczenie. Steki z antrykotu czystej krwi Wagyu w klasie jakości A5+ BMS 10-12 to najwyższa półka na świecie. Top skali w japońskiej klasyfikacji. Nasza wołowina Wagyu pochodzi z regionu Kagoshima oraz Hokkaido w Japonii. Bydło rasy Wagyu hodowane jest tam w bardzo małych rodzinnych gospodarstwach, w których traktowane jest jakby było członkiem rodziny. Karmione jest trawą, słomą ryżową i ziarnem. Ta dieta i wyjątkowo troskliwa opieka gwarantują najznakomitszą jakość mięsa.
Japońskie Wagyu stek z antrykotu w klasie A5+ z regionu Kagoshima lub Hokkaido - klejnot koronny w naszym sklepie. Wołowina Wagyu z tych regionów charakteryzuje się niezwykle delikatnym mięsem. To wykwintne mięso ma łagodną konsystencję i bogaty słodki aromat, a tłuszcz zawiera wysoką zawartość nienasyconego kwasu tłuszczowego, który wzmacnia smak. Takiego steka trzeba spróbować przynajmniej raz w życiu. Nie ma lepszej wołowiny. Genialna na bardzo wyjątkową okazję.
Wagyu to lokalna nazwa rasy bydła wypasanego w Japonii. Mięso tych krów jest na najwyższym światowym poziomie! Wołowina Wagyu jest niezwykle marmurkowata, krucha, delikatna i bez wątpienia bardzo ekskluzywna. Jeśli jesteś gotów zafundować sobie najprawdziwszą królewską ucztę, w akompaniamencie najbardziej wyszukanych dań, to dobrze trafiłeś! Sposób hodowli i dieta bydła rasy Wagyu w Japonii jest bardzo bogata w składniki odżywcze i węglowodany co powoduje intensywne wytwarzanie śródmięśniowej tkanki tłuszczowej, legendarnego marmurku.
Z regionu Kagoshima pochodzi prawie 20% japońskiego wagyu. Dzięki umiarkowanemu klimatowi bydło ma doskonałe warunki do życia. Jesteśmy dumni, że mamy w ofercie taką doskonałość, której podaż na świecie jest tak niewielka. Wołowina wagyu tej jakości pomimo swojej ceny ma ogromną ilość wiernych, fanatycznych wręcz wyznawców sztuki kulinarnej na najwyższym poziomie.
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Japonia
Pozostałe
- Cena za 100g:
- 100
- Klasa jakości:
- Wagyu A5+ BMS 10-12
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 14 dni
- Rasa:
- Wagyu
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- wyjątkowa okazja
- Produkt:
- chłodzony
- Typ żywienia:
- grain fed
-
Smażenie -
Grill
- Kraj pochodzenia: Australia
- Klasa jakości: Wagyu MSA 6+
- Kraj pochodzenia: Argentyna
- Klasa jakości: Argentine Quality Beef
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Klasa jakości: BIO
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
- Kraj pochodzenia: Australia
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A5 BMS 8-9
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A4 BMS 6-7
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Urugwaj
- Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Kanada
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Polska
- Klasa jakości: Quality Meat Program (QMP)
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A5+ BMS 10-12
Dostawa w całej Polsce Ekspresowa realizacja zamówień do 24h od wysyłki.
Profesjonalne zabezpieczenie przesyłki. Gwarantujemy zachowanie łańcucha chłodniczego w trakcie dostawy.
Pomoc eksperta Stałe wsparcie specjalistów z Działu Obsługi Klientów.
Jakość i doświadczenie Ponad 20 lat doświadczenia w dystrybucji mięs premium.