- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Stek z polędwicy BIO z hiszpańskiej wołowiny
( Cena zwiera podatek VAT )
Steki z polędwicy ekologicznej to delikatne, kruche, niebywale pyszne mięso. Polecamy każdemu, kto szuka produktów z certyfikatem rolnictwa ekologicznego i jednocześnie ceni sobie wspaniały smak wołowiny. Wołowina, którą proponujemy powstała na zielonych pastwiskach hiszpańskich Pirenejów porośniętych soczystą trawą. Bydło ras mięsnych pasło się tam szczęśliwie w zgodzie z naturą, co można wyczuć w każdym kęsie tego znakomitego, soczystego steka.
Steki oferowane w naszym sklepie są wyporcjowane z certyfikowanej polędwicy z rodzinnego gospodarstwa mieszczącego się w Pirenejach. Trzej bracia założyli stado składające się z bydła ras mięsnych. Cała rodzina, każdego dnia dba o dobrostan swoich zwierząt z największą pieczołowitością. Dzięki temu powstaje wyjątkowa wołowina wyprodukowana w pełnej zgodzie z naturą, w czystym, górskim ekosystemie. Jest to prawdziwa gratka dla fanów mięsa ekologicznego najwyższej jakości, które jest bardzo chude i delikatne. Mięso ma jasno różowy kolor i chociaż nie jest marmurkowe, jest niezwykle kruche. Smakowitość tej wołowiny jest także wyjątkowa. Wyczuć w niej można delikatne, wytrawne nuty smakowe traw i ziół, którymi żywią się zwierzęta. Steki z polędwicy grass fed z naszej oferty to wspaniała propozycja zarówno na codzienny obiad lub na grilla jak również na szczególną kolację.
Polędwica wołowa, z której przygotowano oferowany przez nas stek z polędwicy BIO, wyróżnia się na tle innych elementów największą delikatnością i kruchością. Jest to także element bardzo chudy i znakomicie nadaje się dla osób na niskotłuszczowej diecie. Jako, że jest to polędwica BIO najwyższej jakość, możemy z dumą powiedzieć, że nasza oferta rozszerza się dla wszystkich eko entuzjastów w całej Polsce. A znalezienie dobrego mięsa ekologicznego nie jest proste. Pod tą jakością podpisujemy się obiema rękami.
Czym charakteryzuje się ten stek:
- Europejski certyfikat rolnictwa ekologicznego dla wołowiny
- Kruchość, delikatność i pełnia aromatu mięsa wołowego
- Rasy bydła mięsnego
- Dobrostan na najwyższym poziomie i wolny wybieg na pastwiskach Pirenejów
- Naturalne karmienie
- Młody wiek uboju
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Hiszpania
Pozostałe
- Sezonowany:
- 21 dni
- Klasa jakości:
- BIO
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill
wyjątkowa okazja - Cena:
- $$$$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grass fed
- Przybliżona grubość:
- 2,5 cm