- Kraj pochodzenia: Zimbabwe
Stek z krokodyla tail fillet
( Cena zwiera podatek VAT )
Stek z krokodyla tail fillet to egzotyczne mięso, którego smak z pewnością zaskoczy każdego kulinarnego odkrywcę. Filet z ogona jest najbardziej delikatną częścią jaką można uzyskać, dlatego idealnie nadaje się na grilla. Stek ten jest bardzo kruchy i chudy dlatego uważać, żeby nie przesadzić z długością smażenia lub grillowania. Odpowiednio wysmażony będzie soczysty i jędrny. Warto na początku usmażyć kawałek, aby przećwiczyć i dobrać pasujące do tego oryginalnego smaku przyprawy. Doskonały jest także smażony na patelni lub duszony.

Wygląd: WYGLĄDA JAK RYBA
Kolor: BIAŁY, RÓŻOWAWY
Smak: SMAK RYBY LUB KURCZAKA
Wartości odżywcze na 100g:
- Woda (%) 76,9
- Tłuszcz (%) 1,3
- Węglowodany (%) 0,5
- Białka (%) 21
- Cholesterol (mg/100g) 46,8
- Wartość energetyczna kJ/100g: 400
- Wartość energetyczna kcal/100g: 96
Fizyczne: UWAGA PRAWDOPODOBIEŃSTWO WYSTĄPIENIA CZĘŚCI POCISKÓW: NAWET PO BARDZO DOKŁADNYM SPRAWDZENIU PRODUKTU W ZAKŁADZIE PRODUKCYJNYM, W PRODUKCIE MOGĄ NADAL ZNAJDOWAĆ SIĘ MALUTKIE POZOSTAŁOŚCI POCISKÓW!
PRODUKT NIE POWINIEN BYĆ SPOŻYWANY NA SUROWO I ZAWSZE POWINIEN BYĆ DOKŁADNIE UGOTOWANY PRZED SPOŻYCIEM.
Wszystkie zwierzęta hodowlane są karmione paszami bez GMO (zob. również Rozporządzenie 1830/2003/UE).
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- RPA
Pozostałe
- Rodzaj:
- Porcja
- Techniki kulinarne:
- Duszenie
Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- outdoor grill
wyjątkowa okazja - Cena:
- $
- Produkt:
- mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C