Stek flat iron Black Angus USA
( Cena zwiera podatek VAT )
Flat Iron Black Angus USA jest prawdziwym odkryciem w przystępnej cenie w stosunku do epickiej wręcz jakości. Stek Flat Iron może być spokojnie nazwany najlepszym kawałkiem wołowiny do grillowania, w zasadzie można go uznać za najlepszy kawałek wołowiny w ogóle. Jest genialnie marmurkowy i absolutnie pyszny. Niezwykle delikatny i szybki do grillowania lub saute. Wspaniały wybór na co dzień i na wyjątkową okazję. Polecamy zrobić zapas w zamrażarce. Na jednym się nie skończy!
Flat Iron Black Angus USA to stosunkowo mało znany kawałek wołowiny (choć zdobywający popularność). Został odkryty w wyniku badań prowadzonych przez zespoły z Uniwersytetu Florydy i Uniwersytetu Nebraski w ramach programu Beef Checkoff. Celem było poszukiwanie mięśni o znakomitej użyteczności kulinarnej. A więc projekt zakończony sukcesem. Flat iron wykrajany jest przez naszych rzeźników z elementu top blade. Małego mięśnia ukrytego w łopatce pełnego żelaza, marmurkowości i smakowitości. Zdrowa i niesamowicie pyszna porcja mięsa!
Czym charakteryzuje się ten stek flat iron:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie
Stir-fry - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed
- Przybliżona grubość:
- 2 cm