- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Stek flat iron (feather blade) Black Angus USA
( Cena zwiera podatek VAT )
Flat Iron Black Angus USA w cięciu feather blade jest jak szlachetne wino w beczce. Delikatne, soczyste, szlachetne o niebywałej złożoności smaku. Już po wyglądzie można stwierdzić jak piękny, intensywnie różowy jest ten stek. Jednak dopiero po spróbowaniu dowiadujemy się, że jest to prawdziwy "game changer" jeśli chodzi o dotychczasowe kulinarne doświadczenie w jedzeniu wołowiny. Tekstura mięsa jest niesamowicie maślana, podobna do polędwicy, jednak w porównaniu do niej flat iron dostarcza dodatkowo ogromną dawkę intensywnej mięsnej smakowitości.
Flat Iron na razie nie jest jeszcze tak popularny jak stek z antrykotu lub polędwicy jest to jednak fatalne przeoczenie. Jest to bowiem jeden z najlepszych steków w tuszy wołowej. Na pewno jeśli chodzi o kruchość dorównuje polędwicy, a jeśli chodzi o smakowitość takim stekom jak rostbef, hanger steak czy flank steak. Musisz go spróbować.
Nasi rzeźnicy wycinają go starannie z elementu top blade by dostarczyć ci niesamowitych kulinarnych wrażeń. W cięciu feather blade znajduje się po środku twarda błona więc raczej powinna zostać na talerzu. Cała reszta jest zachwycająca i nie smakowo nie bierze jeńców. Pamiętaj, aby grillować go bardzo krótko. Jest także doskonały na surowo. Sprawdzi się świetnie np. w formie sushi.
Czym charakteryzuje się ten stek:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed
- Przybliżona grubość:
- 2 cm