Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Antrykot japońskie Wagyu klasa A5

Antrykot japońskie Wagyu klasa A5

2 207,84 zł za szt.

( Cena zwiera podatek VAT )

+ 2207 punktu punktów do programu lojalnościowego
Kupując ten produkt zdobędziesz 2207 punktu punktów.
Twój koszyk wyniesie łącznie 2207 punktów które będzie można zamienić na kupon o wartości 55,18 zł

Rozsmakuj się jednym z najbardziej wykwintnych mięs na świecie. Antrykot z japońskiego Wagyu klasy A5 BMS 8 odmieni twoje dotychczasowe postrzeganie wołowiny. Autentyczna japońska wołowina Wagyu jest znana na całym świecie ze swojej maślanej tekstury, subtelnego smaku umami i niezrównanej kruchości, osiągniętej dzięki gęstej sieci tłuszczu śródmięśniowego.  

Nr katalogowy:
Woł000596
Kraj pochodzenia:
Japonia Japonia
Klasa jakości:
Wagyu A5 BMS 8-9
Produkt:
mrożony

zobacz pełen opis

Wybierz Waga opakowania:

brak w magazynie

Wyślij powiadomienie


Szczegóły produktu

Antrykot z japońskiego Wagyu klasy A5 BMS 8 to jeden z klejnotów koronnych naszej oferty.

Wagyu jest produkowana głównie z japońskiej czarnej krowy (Kuroge) w Japonii. Każdy kawałek mięsa musi być sklasyfikowany przez Japanese Meat Grading Association. Przyznaje on odpowiednią klasę jakości mięsa biorąc pod uwagę kilka parametrów stanowiących o jakości mięsa. A5 jest najwyższą oceną przyznawaną przez bardzo surowe standardy tego systemu. Aby zdobyć prestiżową ocenę A5, wołowina musi osiągnąć wysoką wartość parametru Beef Marbling Score (BMS) - czyli tej charakterystycznej marmurkowatości, Beef Color Standard (BCS) i Beef Fat Standard (BFS). Musi również wykazywać się wyjątkową jędrnością i teksturą. Te wszystkie cechy decydują o ostatecznej ocenie jakości danego elementu i ostatecznie jego cenie. Japońskie steki z antrykotu A5 Wagyu są jednymi z najlepszych, jakie można znaleźć gdziekolwiek i stanowią idealny sposób na cieszenie się tą wołowiną w jej najlepszej formie. Hodowcy Wagyu w Japonii osiągają tę wyjątkowo delikatną, wspaniale marmurkową wołowinę dzięki tradycyjnej hodowli i niepowtarzalnej genetyce bydła czystej krwi Wagyu. Przekonaj się na czym polega jej fenomen.

Czym charakteryzuje się ten element:

  • Rasa Wagyu
  • Klasa jakości klasa A5 BMS 8
  • Grain fed minimum 600 dni
  • Wołowina sezonowana minimum 30 dni
  • Ekstremalnie marmurkowa
Cechy
Woł000596
Kraj pochodzenia
    Kraj pochodzenia:
    Japonia Japonia
Pozostałe
    Klasa jakości:
    Wagyu A5 BMS 8-9
    Rodzaj:
    Element
    Techniki kulinarne:
    Grill
    Smażenie
    Minimalna trwałość:
    6 miesięcy
    Rasa:
    Wagyu
    Trudność przygotowania:
    Łatwy
    Okazja:
    wyjątkowa okazja
    Cena:
    $$$$$
    Produkt:
    mrożony
    Typ żywienia:
    grain fed
Wysyłka
Udostępnij
  • Smażenie
    Smażenie
  • Grill
    Grill
Z tej samej kategorii
1 882,02 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Antrykot wołowy Black Angus USDA CHOICE to wybór dla każdego, kto kocha w mięsie soczystość, aromat, kruchość i smak. Amerykanie doprowadzili proces produkcji mięsa wołowego premium do perfekcji, dlatego ich wołowina...
486,47 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Argentyna
  • Klasa jakości: Argentine Quality Beef
Argentyńska wołowina ma od wielu lat reputację jednej z najlepszych na świecie. Jest to wspaniała wołowina bezsprzecznie, a najbardziej drogocennym i pożądanym elementem jest oczywiście antrykot wołowy. Antrykot z...
232,68 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Brazylia
Brazylijska wołowina to dobry produkt w przystępnej cenie. Antrykot z brazylijskiej wołowiny idealnie nadaje się na codziennego grilla lub codzienny obiad. Można przygotować z niego steki lub zrobić małą pieczeń. Z...
Klienci kupili również
110,36 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
Amerykański, sezonowany stek z rostbefu Black Angus USA USDA PRIME cechuje się niezrównaną smakowitością, kruchością i soczystością. Jest to stek dla najbardziej wymagających koneserów wołowiny. PRIME to najwyższa...
224,49 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Comber jagnięcy z zielonej Nowej Zelandii to fantastyczny element do pieczenia w całości lub do pokrojenia na kotleciki i zgrillowania. Mięso z combra jest niezwykle delikatne i smakowite, doceniane przez miłośników...
91,88 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Tri tip steak Black Angus USA znany jest również pod nazwami "The Newport" lub "Santa Maria" i jest bardzo popularny w Kalifornii i Ameryce Południowej. Wycinany jest przez naszych rzeźników z mięśnia krzyżowej co...
184,28 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Stek z rostbefu z kością USA Black Angus wycinany jest przez naszych wprawnych rzeźników z elementu shortloin najbliżej karku. Przed pocięciem element jest sezonowany minimum 40 dni, aby nadać mięsu jeszcze więcej...
298,20 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Zaspokój swoje mięsne pragnienia dzięki epickiemu stekowi Tomahawk Black Angus USA. Wycięty z oka antrykotu z długą kością żebrową i bardzo masywny będzie stanowił prawdziwą ucztę dla kilku osób. Tomahawk to idealna...
315,42 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Comber z angielskiej jagnięciny zachwyca niezwykle kruchą strukturą mięsa i cudownym aromatem jagnięciny premium. Comber to najbardziej delikatny element w tuszy jagnięcej. Dodatkowo angielska jagnięcina grass fed to...
458,22 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Japonia
  • Klasa jakości: Wagyu A5+ BMS 10-12
Stek z rostbefu z japońskiego Wagyu w klasie A5+ BMS 10-12, czyli w najwyższym stopniu jakości w japońskiej skali, to definicja smaku najlepszej wołowiny na świecie. Jeśli go spróbujesz bez wątpienia będzie to twoje...
276,78 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Cote de boeuf Black Angus to jeden z najznakomitszych steków w naszej ofercie. Dekadencko marmurkowy stek z antrykotu z kością wycięty z amerykańskiego Black Angusa i sezonowany przez min. 40 dni. Pochodzi od bydła...
Oglądane
2 207,84 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Japonia
  • Klasa jakości: Wagyu A5 BMS 8-9
Rozsmakuj się jednym z najbardziej wykwintnych mięs na świecie. Antrykot z japońskiego Wagyu klasy A5 BMS 8 odmieni twoje dotychczasowe postrzeganie wołowiny. Autentyczna japońska wołowina Wagyu jest znana na całym...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się