- Kraj pochodzenia: Brazylia
Antrykot japońskie Wagyu klasa A5
( Cena zwiera podatek VAT )
Rozsmakuj się jednym z najbardziej wykwintnych mięs na świecie. Antrykot z japońskiego Wagyu klasy A5 BMS 8-9 odmieni twoje dotychczasowe postrzeganie wołowiny. Autentyczna japońska wołowina Wagyu jest znana na całym świecie ze swojej maślanej tekstury, subtelnego smaku umami i niezrównanej kruchości, osiągniętej dzięki gęstej sieci tłuszczu śródmięśniowego.
Produkt dostępny jest w wersji chłodzonej lub mrożonej. Jeśli jest dostępny chłodzony zostanie w pierwszej kolejności wysłany w takiej formie. Jeśli wolisz w formie mrożonej napisz w komentarzu do zamówienia dyspozycję abyśmy profesjonalnie go zamrozili i wysłali jako mrożony.
Antrykot z japońskiego Wagyu klasy A5 BMS 8-9 to jeden z klejnotów koronnych naszej oferty.
Wagyu jest produkowana głównie z japońskiej czarnej krowy (Kuroge) w Japonii. Każdy kawałek mięsa musi być sklasyfikowany przez Japanese Meat Grading Association. Przyznaje on odpowiednią klasę jakości mięsa biorąc pod uwagę kilka parametrów stanowiących o jakości mięsa. A5 jest najwyższą oceną przyznawaną przez bardzo surowe standardy tego systemu. Aby zdobyć prestiżową ocenę A5, wołowina musi osiągnąć wysoką wartość parametru Beef Marbling Score (BMS) - czyli tej charakterystycznej marmurkowatości, Beef Color Standard (BCS) i Beef Fat Standard (BFS). Musi również wykazywać się wyjątkową jędrnością i teksturą. Te wszystkie cechy decydują o ostatecznej ocenie jakości danego elementu i ostatecznie jego cenie. Japońskie steki z antrykotu A5 Wagyu są jednymi z najlepszych, jakie można znaleźć gdziekolwiek i stanowią idealny sposób na cieszenie się tą wołowiną w jej najlepszej formie. Hodowcy Wagyu w Japonii osiągają tę wyjątkowo delikatną, wspaniale marmurkową wołowinę dzięki tradycyjnej hodowli i niepowtarzalnej genetyce bydła czystej krwi Wagyu. Przekonaj się na czym polega jej fenomen.
Czym charakteryzuje się ten element:
- Rasa Wagyu
- Klasa jakości klasa A5 BMS 8-9
- Grain fed minimum 600 dni
- Wołowina sezonowana minimum 30 dni
- Ekstremalnie marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Japonia
Pozostałe
- Klasa jakości:
- Wagyu A5 BMS 8-9
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Wagyu
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- wyjątkowa okazja
- Cena:
- $$$$$
- Produkt:
- Chłodzony lub mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed