- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Klasa jakości: BIO
Burger wołowy Angus USA 2 szt.
( Cena zwiera podatek VAT )
Angus beef burger USA pod jedną z najbardziej znanych marek w Europie The Frozen Butcher to gwarancja jakości i smaku. Skład burgera to wyłącznie mięso wołowe od rasy bydła Angus. Wyhodowanego w Stanach Zjednoczonych jednak z rasy wywodzącej się z hrabstwa Aberdeenshire i Angus w Szkocji. To mięso jest znane jest na całym świecie ze swojej marmurkowatości. Oznacza to, że mięso ma dużo tłuszczu śródmięśniowego, który nadaje burgerowi mnóstwo soczystości i intensywnego mięsnego smaku.

Opis produktu i procesu
Burger jest wytwarzany z całych kawałków mięsa wołowego angus, które są mielone. Następnie dodawane są inne składniki, które są mieszane. Burger jest formowany, pakowany, sprawdzany metalodetekcją i mrożony.
Przeznaczenie
Produkt należy w pełni ugotować przed spożyciem. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu i spożyć w ciągu 2 dni od rozmrożenia.
Składniki
99% wołowina Angus, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
Wartości odżywcze na 100 g produktu
- Energia: 1033 kJ / 249 kcal
- Tłuszcz: 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
- Węglowodany: 1,3 g w tym cukry: 1,3 g
- Białko: 16 g
- Sól: 1,0 g
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Waga opakowania [kg]:
- 0,25
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Porcja
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $
- Produkt:
- mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C