- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
Polędwica z delikatnej polskiej wołowiny
( Cena zwiera podatek VAT )
Polędwica z polskiej wołowiny nie bez przyczyny ma tak wielu wielbicieli. Ceniona jest przede wszystkim za wyjątkową delikatność i kruchość mięsa oraz za znakomity, lekko wytrawny smak rodzimej wołowiny. Oprócz tych zalet ma także relatywnie niską cenę w stosunku do jakości. Nad jej wykwintnym smakiem z troską i oddaniem pracowali najlepsi polscy hodowcy. Będzie to doskonały wybór zarówno na wyjątkową okazję jak i na codziennego grilla. Świetna na steki, na pieczeń i klasycznie na tatara.
Produkt dostępny jest w wersji chłodzonej lub mrożonej. Jeśli jest dostępny chłodzony zostanie w pierwszej kolejności wysłany w takiej formie. Jeśli wolisz w formie mrożonej napisz w komentarzu do zamówienia dyspozycję abyśmy profesjonalnie go zamrozili i wysłali jako mrożony.
Może się zdarzyć, że polska wołowina nie będzie bardzo krucha. Czasami możemy być lekko rozczarowani tym co otrzymaliśmy po przygotowaniu. Spokojnie. W przypadku polskiej polędwicy żadna wpadka kulinarna nikomu nie grozi. Jest to najdelikatniejszy element tuszy wołowej. Co najważniejsze, poza delikatnością posiada ona również inne pozytywne aspekty, które powinny wpłynąć na satysfakcję konsumenta. Tymi aspektami są między innymi walory smakowe, polska wołowina ma wspaniałą mięsną smakowitość uznaną przez koneserów tego mięsa w całej Europie oraz odżywcze poprzez niemal ekologiczny proces produkcji wołowiny w naszym kraju. Polska polędwica, to mięso o wysokiej jakości, wspaniałym smaku i bogactwie składników odżywczych i minerałów. Jest to także mięso bardzo chude więc idealne dla osób ograniczających ten składnik w swojej diecie. Świetnie nadaje się do smażenia i grillowania, będzie pyszna w postaci tatara, na małą pieczeń czy też do przygotowania w woku techniką stir fry.
Ten element cechuje:
- Polska wołowina od najlepszych hodowców bydła (bydło urodzone i dorastające w Polsce)
- Selekcjonowany pod kątem poziomu marmurkowości wołowiny
- Sezonowanie wołowiny przez min. 21 dni
- Mięsne rasy bydła
- Pasze najwyższej jakości
- Wysokie standardy dobrostanu zwierząt
- Hodowla w zgodzie z naturą
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Polska
Pozostałe
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- Grill
Pieczenie
Smażenie
Stir-fry - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- wyjątkowa okazja
- Cena:
- $$$
- Produkt:
- Chłodzony lub mrożony